۱۴ آبان ۱۳۹۹، ۸:۴۴
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 84098222
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ضرورت خودمراقبتی در بازار چهارمحال و بختیاری

۱۴ آبان ۱۳۹۹، ۸:۴۴
کد خبر: 84098222
ضرورت خودمراقبتی در بازار چهارمحال و بختیاری

شهرکرد-ایرنا- حالا دیگر کمتر کسی است که درباره بیماری نوپدیدی به نام "کووید ۱۹" اطلاعاتی نداشته باشد،حداقل بیشتر مردم این بیماری با عنوان "کرونا" شناخته‌اند و برخی از خانواده‌ها نیز از نزدیک این بیماری را لمس کرده‌اند.

در بیشتر شهرهای چهارمحال و بختیاری کووید ۱۹ چند قربانی را گرفته است و در هیچ شهرستانی نیست که کرونا برای خود قربانی نگرفته باشد.

وقتی آمار ابتلای افراد به این ویروس مُسری افزایش یافت، مسوولان تصمیم گرفتند که بخش‌های از بازار و فعالیت‌های کسب و کار را برای قطع زنجیره انتقال قطع کنند.

با این حال گروه ۲ مشاغل که در ابتدا در زمره واحدهای تعطیل شونده به مدت ۲ هفته قرار داشت،از این فهرست خارج شد و خودمراقبتی از سوی بازاریان و مردم جایگزین بسته بودن این بخش از بازار شد.

اینجا شهرکرد، ساعت هفت صبح  چهاردهم آبانماه است، پشت درب نانوایی نوشته شده است که"یک نفر یک نفر وارد شوید" ، پشت آن یکی شیشه هم نوشته است" لطفا با ماسک وارد شوید".

مرد میانسال تنومندی با غرور بدون ماسک وارد می‌شود‍، بلند بلند حرف می‌زند تا صدایش به شاطر برسد،نان‌ها را یکی یکی دست می‌زند تا آنکه مطلوب خودش است، را انتخاب کند.

شاطر نانوایی با غرولند از او می خواهد به نان‌ها دست نزدند و بیرون از مغازه برود و وقتی ماسک زد، دوباره وارد مغازه شود، اما مشتری میانسال طلبکارانه از نانوا گلایه می‌کند و  حتی به یک مشتری داخل  مغازه نیز می‌گوید که"ان‌شاءالله کرونا نمی‌گیرید".

نانوا می‌گوید: جان مردم با خنده و کنایه از سوی برخی از مشتریان حفظ نمی‌شود و بلکه باید رعایت کنید و اگر کالای نان نبود، مشتری بدون ماسک را از مغازه بیرون می‌کرد".

وقتی قرار است یکی از بخش های مهم بازار باز باشد پس خودمراقبتی مردم و بازاریان مهمترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به محدودیت‌های بهداشتی مقابله با کرونا، گفت: در حالی که ۹۰ درصد مردم استان از ماسک استفاده می‌کنند اما فاصله اجتماعی به خوبی رعایت نمی‌شود و بازرسان ستاد کرونا با نظارت‌های خود بر ادارات و اصناف واحدهای متخلف را شناسایی می‌کنند.

سید راشد جزایری با اشاره به اولویت دورکاری در اداراتی که در معرض خطر هستند، تصریح کرد: محاسبه فضای فیزیکی در  اتاق‌های اداری صورت گرفته است که بر درب اتاق‌ها نصب می‌شود که هریک از اتاق‌ها ظرفیت حضور چند نفر را دارد.

وی خاطر نشان کرد: اداراتی که امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به طور کامل و دقیق ندارند باید به فراخور مکان کارمندان خود را به دورکاری بفرستند.

جزایری همکاری مردم بر نظارت بر واحدهای صنفی را از دیگر امور مهم مقابله با کرونا دانست و گفت: تمامی اصناف باید QR کد تعریف شده برای آنها از سوی مرکز بهداشت را در معرض دید عموم نصب کنند تا مردم بتوانند در صورت مشاهده تخلف بهداشتی و رعایت نکردن پروتکل‌ها با اسکن کد، وارد سامانه مرکز بهداشت شوند و تخلف مربوطه را گزارش دهند.

معاون نظارت، بازرسی و مبارزه با کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ۴۵ بازرس و کارشناس در قالب ۲۰ گروه برای نظارت بر اعمال محدودیت‌های ناشی از کرونا در بازار استان فعال شد.

بیژن بهرامی در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بازرسان هر روز از ساعت هشت تا ۱۸ بر نحوه عملکرد اصناف از جمله رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شناسایی اصناف متخلف و تذکر در خصوص رعایت مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا فعالیت دارند.

وی ادامه داد: چنانچه واحدهای متخلف شناسایی شود در ابتدا به آنها تذکر و اخطار داده می‌شود اما چنانچه این مساله تکرار شود، برای واحد متخلف تشکیل پرونده داده شده و به تعزیرات حکومتی معرفی می‌شود.

بهرامی تصریح کرد: این موضوع برای نانوایی‌های فعال در سطح استان متفاوت است به نحوی که چنانچه هر یک از واحدهای فعال در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی تخلفی داشته باشند، در مرحله نخست پلمب می‌شوند.

معاون نظارت، بازرسی و مبارزه با کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری از انجام بیش از هفت هزار بازرسی از اصناف مختلف استان در خصوص مقابله با کرونا از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: در بازرسی‌ها ۳۵۹ تخلف کشف و در پی آن ۵۰ مغازه پلمب شد که بیشتر این اصناف متخلف شامل نانوایی‌ها و فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی بوده است.

بهرامی خاطر نشان کرد: همچنین تاکنون بیش از ۲ هزار تذکر و اخطار کتبی به واحدهای صنفی بی‌توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی داده شده است.

به گزارش ایرنا،از ۱۱ آبان برای گروه‌های شغلی شماره سه و چهار به مدت ۲ هفته ممنوعیت فعالیت اعمال شده است.

برهمین اساس مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینماها و تئاترها، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، کاهش فعالیت حمل و نقل عمومی درون‌شهری، کاهش زمان فعالیت ادارات و مراکز غیردولتی و انجام دورکاری، برگزاری آزمون‌های حضوری که در گروه شغلی شماره سه قرار دارد، ممنوع است.
همچنین فعالیت گروه شغلی شماره چهار شامل برگزاری انواع مراسم فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، مدرسه‌های شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی، چاپخانه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و مراکز عرضه مواد دخانی، بازی‌ها و مراکز تفریحی آبی، باشگاه‌های ورزشی سالنی و دورکاری شاغلان گروه‌های حساس می‌شود نیز در تمامی شهرستان‌های استان به مدت ۲ هفته تعطیل است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۴۳ هزار و ۵۹۰ واحد صنفی است که از این تعداد هشت هزار و ۲۷۸ واحد صنفی تولیدی، ۲۳ هزار و ۳۴۰ واحد صنفی توزیعی، هفت هزار و ۳۶۱ واحد صنفی خدمات فنی و چهار هزار و ۶۱۱ واحد صنفی خدماتی هستند.

 بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، تمامی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری در وضعیت قرمز شیوع کرونا و ۲ شهرستان شهرکرد و بروجن در وضعیت خاکستری و بحرانی قرار دارند.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha