۲ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۳۳
کد خبر: 84156533
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشف قطعه‌ای از پازل «هرم جیزه» مصر در اسکاتلند

تهران- ایرنا- قطعه چوبی گمشده از هرم بزرگ جیزه مصر به صورت اتفاقی در یک قوطی سیگار در دانشگاه‌ آبردین اسکاتلند پیدا شد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، یکی از قطعات گمشده از هرم بزرگ جیزه به صورت اتفاقی در دانشگاه آبردین اسکاتلند کشف شد.  

 عبیر الادانی (Abeer Eladany) پژوهشگر مصری الاصل در حال بازبینی اشیاء موجود در مجموعه آسیایی این دانشگاه بود که به یک قوطی سیگار با پرچم سابق کشورش برخورد. وی در داخل این جعبه چند تکه چوب پیدا کرد که مشخص شد بخشی از چوب هرم بزرگ جیزه هستند، قطعاتی که بیش از یک قرن اثری ازشان پیدا نبود. 

این پژوهشگر می‌گوید: کلکسیون‌های بزرگ دانشگاه (آبردین) بین صد تا هزاران آیتم دارند بنابراین تلاش برای پیدا کردن این قطعه مثل گشتن به دنبال سوزن در انبار کاه بود. وقتی به ماهیت چیزی که داخل این قوطی بود پی بردم، نمی‌توانستم باورش کنم.  

 این قطعه چوبی یکی از سه شی‌ای است که وینمن دیکسون مهندس اسکاتلندی در سال ۱۸۷۲ میلادی از داخل اتاق ملکه هرم جیزه کشف کرد. از این مجموعه سه‌گانه که به یادگارهای دیکسون معروفند، یک توپ و یک قلاب در موزه بریتانیا نگهداری می‌شوند و همیشه گمان می‌رفت پیدا شدن قطعه گمشده از جنس چوب سرو بتواند پرده از اسرار معماری هرم بردارد.  

گفته می‌شود یکی از دوستان دیکسون به نام جیمز گرنت این قطعه چوب را به دانشگاه اهدا کرده بود اما این آیتم هیچوقت ثبت نشد و با وجود جست‌وجوهای گسترده تا به امروز کسی نتوانسته بود آن را پیدا کند.

کشف این قطعه سوالات جدیدی را برای باستان‌شناسان به وجود آورده است. ماجرا از آن جا شروع شد که تکنیک سن یابی با کربن قدمت این چوب را به ۳۰۹۴ تا ۳۳۴۱ سال قبل از میلاد برگرداند؛ یعنی ۵۰۰ سال جلوتر از قدمتی که در اسناد تاریخی برای هرم بزرگ جیزه تعیین شده است (۲۵۶۰ تا ۲۵۸۰ قبل از میلاد).

نیل کرتیس رئیس موزه‌ها و کلکسیون‌های خاص دانشگاه آبردین در این باره می‌گوید: پیدا شدن قطعه گمشده از یادگارهای دیکسون به خودی خود غافلگیرکننده بود اما سن‌یابی این قطعه با کربن هم اطلاعات جدیدی را فاش کرد.

وی ادامه داد: قدمت این قطعه از آن چه تصور می‌شد، بیشتر است. ممکن است این تاریخ مربوط به سن چوب باشد که احتمالا تکه‌ای از یک درخت کهنسال بوده است. همچنین احتمال دارد این مسئله از نایاب بودن درخت در مصر باستان نشات گرفته باشد به این معنا که چوب در آن دوران کمیاب و ارزشمند بود و برای سالها بازیافت شده و دوباره استفاده می‌شد.  

این قطعه چوب پیدا شده، بخشی از یک قطعه بزرگتر است که در سال ۱۹۹۳ میلادی در عملیات اکتشافی یک دوربین رباتیک در کنج‌های مخفی و دور از دسترس بخش داخلی هرم، دیده شد.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha