به گزارش ایرنا، این خاک چال که ساختش دهه فجر ۹۸ آغاز شده بود ، امروز با حضور معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران و مسئولان محلی به بهرهبرداری رسید.
لندفیل یا خاک چال به گودال یا محلی گفته می شود که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می شود. یکی از ویژگی های خاکچالها داشتن سامانه زهکشی شیرابه و لایه های نفوذ ناپذیر در کف و دیواره است تا آبهای زیر زمینی با شیرابه خروجی از زباله ها آلوده نشوند.
یکی از مشکلات زباله و پسماند در شهرستان قائمشهر دپوی آن در مکان مشخص برای سال ها و جاری شدن شیرابه و ایجاد آلودگی بود که انتقاد شهروندان و دوستداران محیط زیست را در پی داشت.
اعتبار ۲۱۰ میلیارد ریالی دولتی
شهردار قائمشهر در مراسم بهره برداری از این خاکچال گفت : به منظور حل مشکل زباله قائمشهر، زمینی به مساحت ۴۰ هزار متر مربع در نزدیکی سایت زباله خریداری شد و طرح لندفیل در آن اجرا شده است.
عباس صالح زاده میزان دپوی روزانه زباله در سایت زباله قائمشهر را در شرایط عادی ۲۰۰ تن و در شرایط گردشگری ۳۰۰ تن اعلام کرد و افزود : علاوه بر شهر قائمشهر ، زباله ۶۵ روستا و شهر ارطه نیز به این سایت آورده می شود.
وی با اظهار این که دفن غیربهداشتی زباله در سایت از مهم ترین مشکلات زیست محیطی قائمشهر در سال های گذشته بوده است ، گفت : با ساخت لندفیل این حجم زباله به صورت بهداشتی دفن خواهد شد.
شهردار قائمشهر از ساخت خط پردازش زباله در محل سایت هم خبر داد و افزود که این خط با ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی ساخته و بهره برداری می شود.
صالح زاده گفت که ۶۰ میلیارد ریال از اعتبار مورد نیاز خط پردازش را دولت در سال گذشته پرداخت کرد و ۱۵۰ میلیارد ریال هم امسال تامین شده است تا خط پردازش طی ۶ ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی افزود : با احداث ۲ خط پردازش زباله به ظرفیت ۵۰۰ تن ۴۰ تا ۶۰ درصد زباله های ورودی پس از جداسازی و کاهش حجم وارد سلول دفن زباله یا لدفیل بهداشتی می شود.
صالح زاده با اظهار این که لندفیل یک طرح ناشناخته در مازندران بود ، گفت : برای ساخت آن ابتدا با مشکل اخذ مجوز از سوی محیط زیست مواجه بودیم که خوشبختانه اخذ شده و موفق شدیم فاز نخست لندفیل را به بهره برداری برسانیم .
وی گفت که تعداد سلول های لندفیل قائمشهر به چهار مورد در آینده ای نزدیک افزایش پیدا خواهد کرد.
نظر شما