برزگر: برای مدال گرفتن نباید در آستانه المپیک به فکر المپیک بود

تهران - ایرنا - سرمربی اسبق تیم ملی کشتی آزاد گفت: کسب مدال در بازی‌های المپیک کار سخت و دشواری است و برای مدال گرفتن نباید در آستانه المپیک به فکر المپیک بود بلکه باید برنامه‌ریزی ۴ ساله داشته باشیم.

«منصور برزگر» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در پیکارهای قهرمانی آسیا و همچنین کسب هر ۶ سهمیه المپیک، اظهار داشت: قهرمانی آسیا برای کشتی آزاد کشورمان نمی‌تواند ملاک کاملی باشد چرا که همه حریفان تیم ملی از اروپا و آمریکا نبودند. بازی‌های المپیک به دلیل آنکه در ژاپن برگزار می‌شود، کسب مدال را دشوار خواهد کرد، چرا که ژاپن از کشتی مدال می‌خواهد و ضمن آنکه کشورهای قدرتمندی همچون روسیه و آمریکا نیز هستند و کار ملی‌پوشان سخت است و باید بتوانند مدال بگیرند.

برزگر که در چهار دوره بازی‌های المپیک سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بوده در خصوص پیش‌بینی خود از نتایج تیم ملی در المپیک توکیو گفت: البته من ۷ مرتبه این شانس را داشتم که به عنوان مربی و سرمربی در المپیک حضور داشته باشم که در بازی‌های المپیک مسکو و لس‌آنجلس حضور پیدا نکردیم. المپیک میدان سختی است و برای مدال گرفتن نباید در آستانه المپیک به فکر المپیک بود. اینکه هر کسی براساس معیارهایی که دارد پیش‌بینی کند تنها یک حدس است و کشتی با رشته‌های رکوردی همچون دوومیدانی و وزنه‌برداری فرق می‌کند.

وی اظهار داشت: کشتی رشته بی  رکوردی است و ممکن است روی کشتی‌گیری که اصلا حساب نمی‌کنیم با همان در المپیک به موفقیت برسیم. شاید در وزنه‌برداری بتوان پیش‌بینی رکورد را کرد اما در کشتی این امکان وجود ندارد. معیار سنجش کشتی برروی تشک و مبارزه با حریفان است.  ضمن آنکه پیکارهای جهانی در یک سال گذشته برگزار نشده و نفرات بسیاری از تیم‌های مطرح به نوعی گم و شناخته شده نیستند و نمی‌توان بررسی کاملی روی آنها داشت.

نایب قهرمان بازی‌های المپیک ۱۹۷۶ مونترال کانادا در خصوص شیوه انتخابی تیم ملی برای حضور در المپیک گفت: در این شرایط کادر فنی بهتر صلاح می‌داند که از چه روشی ملی‌پوشان را انتخاب کنند و آنها بهتر می‌دانند که کدام کشتی‌گیر آماده است و بهتر می‌تواند مدال بگیرد و در این شرایط می‌توانند مسابقه انتخابی رودرو بگذارند و یا با اعزام به یک تورنمنت بین‌المللی مدعیان را مورد ارزیابی و آزمایش قراردهند و در مجموع باید بهترین‌ها عازم المپیک شوند.

دارنده مدال طلای پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی ۱۹۷۳ تهران در خصوص تشکیل کمیته آنالیز در فدراسیون کشتی یادآور شد: در جلسه‌ای در این خصوص که فدراسیون دعوت کرده بود حضور پیدا کردیم و البته من خودم پیشنهادم به  فدراسیون و «علیرضا دبیر» رییس فدراسیون این بود که گروه آنالیز کارش را ادامه دهد و کارشناسان با یکدیگر صحبت کنند و حرکت‌ها، فنون، شگرد و نقشه را برای ملی‌پوشان در وزن‌های مختلف طراحی و ضمن آنکه حریفان را مورد آنالیز دقیق قرار دهند. در گذشته از بابت نداشتن تیم آنالیزور متضرر شده‌ایم اما ژاپنی‌ها در این راه خوب پیش رفته‌اند و با کوچکترین حرکت، یک حرکت و تکنیک جدید خلق می‌کنند.

عضو سابق شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد ادامه داد: آمریکایی‌ها روی قدرت بدنی و آمادگی جسمانی و روس‌ها نیز برروی تکنیک‌های جدید کار می‌کنند. در هر حال وجود گروه آنالیزور بسیار ضروری است و اینکه مربیان تیم ملی در روز مسابقه به دنبال آن باشند که به شاگردان خود بگویند حریف چکار خواهد کرد و با چه روشی کشتی می‌گیرد؛ از قبل باید بدانیم که او چه کار خواهد کرد و نمایندگان کشورمان با چه گاردی و چه فنی مقابل حریفان ظاهر شوند.

وی در رابطه با رویارویی احتمالی «حسن یزدانی» با «دیوید تیلور» آمریکایی در المپیک گفت: اینکه در رابطه با کشتی این ۲ آزادکار حرف نزنیم، حرف غلطی است چرا که جوانی برای دفاع از کشور زیر تانک می‌رود و برای این کار روح و جسمش را آماده می‌کند. اگر راجع به مبارزه تیلور و یزدانی صحبت می‌کنیم دلیل بر این نیست که ترس را بالا ببریم. انسان‌ها همیشه از جایی می‌خورند که شناخت نداشته باشند.

دارنده ۴ مدال جهان و المپیک تصریح کرد: اگر از حریفان شناخت نداشته باشیم باید بترسیم و اگر شناخت داشته باشیم و کار کنیم دیگر ترس معنی ندارد و در حرکات حریف حرکت و فن به وجود می‌آوریم. در رابطه با مبارزه با تیلور نیز در فدراسیون بحث کردیم و اگر برنامه‌ریزی خوب داشته باشیم و اینکه تیلور کجاها کشتی می‌گیرد و فن اجرا می‌کند و اینکه نحوه اجرای فن از سوی او چگونه است و اگر برنامه‌ریزی داشته باشیم قطعا یزدانی می‌تواند او را شکست دهد اما اگر همانند ۲ مبارزه قبلی بدون برنامه به مصاف او برود شاید نتیجه لازم را نگیرد.

برزگر همچنین در خصوص شکست نماینده کشورمان در انتخابات شورای کشتی آسیا گفت: صحنه‌های بین‌المللی موضوعی نیست که بتوان با سفارش و خواهش و تمنا کار را پیش برد. بلکه باید در عرصه‌های جهانی و بین‌المللی حضور داشته باشیم. به خاطر دارم که رییس فدراسیون وقت کشتی (محمدرضا طالقانی) نام مرا به عنوان یکی از اعضا کمیته مربیان فیلا سابق داده بود و من نیز بدون آنکه آنجا باشم انتخاب شدم. در سال ۱۹۹۵ نیز از سوی فیلا به عنوان بهترین مربی دنیا انتخاب شدم. آنها من را انتخاب کرده بودند.  در هیات رییسه وقت فیلا نیز دکتر توکل حضور داشت و رایزنی‌های لازم را برای کمک به کشتی کشورمان انجام می‌داد.

وی یادآور شد: برای کسب کرسی بین‌المللی و به خصوص هیات رییس اتحادیه جهانی کشتی همه مسوولان از جمله وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید فدراسیون را یاری کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha