۱۳۲ هزار هکتار زمین دیم در کرمانشاه زیر پوشش طرح جهش تولید قرار گرفت

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه این استان در کشت دیم ظرفیت بالایی برای جهش تولید دارد، گفت: تاکنون کشت ۱۳۲هزار هکتار از اراضی دیم در طرح جهش تولید در دیمزارها ثبت قرارداد شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا؛ «شهریار قاسمی» در جلسه ستاد جهش تولید در دیمزارها با حضور  مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در سرسرای اجتماعات این سازمان، افزود: عمده اراضی قابل کشت در استان دیمزار است و با توجه به منابع خاک حاصلخیز و کشاورزان پیشرو ظرفیت بالایی برای جهش تولید دارد.

وی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها در اولویت برنامه‌های اصلی سازمان قرار دارد، گفت: کرمانشاه از استان‌های پیشرو در طرح جهش تولید است و همین امر نشان از اهمیت و توجه کشاورزان دیمکار به اجرای طرح می‌باشد.

قاسمی در ادامه با بیان اینکه به طور جدی طرح جهش تولید در دیمزارها دنبال می شود، تصریح کرد: اقدامات لازم در راستای کشت اصولی دیم در طرح جهش تولید انجام گرفته است.

وی سپس به بیان اقدامات در راستای طرح جهش تولید پرداخت و خاطرنشان کرد: در راستای طرح جهش تولید اقدامات خوبی شامل ۱۱جلسه برنامه ریزی ستادی، ابلاغ دستورالعمل کشت، تشکیل ستاد بیمه، تامین تسهیلات برای خرید ادوات، و اقدامات ترویجی، اجرای سایت های تحقیقاتی و اجرای کشت قراردادی انجام شده است.

وی سپس با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی دیم تاکنون گفت: از این سطح بیش از ۱۰۵هزار هکتار بیمه شده که آمار قابل دفاعی است.

کرمانشاه یکی از قطب های تولید گندم در کشور است

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جلسه گفت: هدف از حضور در استان پیگیری روند اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و بازدید و بررسی از وضعیت مزارع گندم است تا از نزدیک با مسائل و مشکلات پیشرو این دو دستور کار آشنا شویم و در جهت رفع موانع تصمیمات لازم اتخاذ نمائیم.

«سهراب سهرابی» خاطرنشان کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها که ۲میلیون و ۶۰۰هزار هکتار از اراضی دیم کشور تحت پوشش طرح هستند شامل مزارع گندم، جو، نخود و دانه های روغنی است.

وی استان کرمانشاه را یکی از ۱۵ استان در طرح جهش تولید دیمزارها معرفی کرد و افزود: خوشبختانه بر اساس گزارشی که ریاست سازمان ارائه نمود استان کرمانشاه در اجرای طرح و پوشش بیمه محصولات پیشرو بوده است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی سپس به توسعه کشاورزی قراردادی پرداخت و گفت: در برنامه داریم ارائه بذر، کود و سموم و حمایت‌ها در قالب کشاورزی قراردادی قرار بگیرد تا کشاورزان به این سمت سوق پیدا کنند.

سهرابی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر کاشت محصولات زراعی به اتمام رسیده و در مرحله داشت هستیم، گفت: بایستی در مرحله داشت به مدیریت آفات، بیماریها و مبارزه با علفهای هرز توجه شود.

وی همچنین به تاثیر تغذیه گیاهی بر تولید اشاره داشت و تصریح کرد: توصیه می شود مصرف کودهای شیمیایی همچون اوره، ریزمغزیها و محلول پاشی با استفاده از ظرفیت کارشناسان انجام بگیرد.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha