حسین حسن خانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۱۳۵۵ نرخ باسوادی در استان ۳۷ درصد و نرخ کشوری ۴۸.۸ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۹۵ که آخرین سرشماری نفوس و مسکن انجام شده است ۹۱ درصد در استان و ۹۴.۷ درصد در کشور ثبت شد.
وی اضافه کرد: طبق این آمار رشد نرخ باسوادی در استان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۵۳.۷ و نرخ رشد کشوری ۴۵.۹ درصد بوده است.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: در سال ۱۳۵۵ نرخ باسوادی مردم استان در گروه سنی ۶ سال و بالاتر ۳۸.۲۶ صدم بود در حالیکه امار کشوری ۴۰ درصد بود.
حسن خانی اظهار کرد: طبق برنامه ریزی ها تلاش میشود تا سال ۱۴۰۴ با همکاری استانداری و سایر نهادهای مرتبط بتوان با به صفر رساندن بی سوادی در گروه سنی ۱۰-۴۹ سال ریشه بی سوادی در استان را خشکاند.
وی ادامه داد: هماهنگی و تعامل مسوولان در بکارگیری سیاستهای مضاعف تشویقی برای هدایت آموزش دهنده ها به مناطق مرزی و اعمال محدودیتها برای بیسوادان در کشور راهکاری بود که برای تحقق سریعتر برنامههای سواد آموزی ارائه شد.
آذربایجانغربی با بیش از سه میلیون نفر جمعیت دارای سههزار آبادی است، شرایط اقلیمی استان و صعب العبور بودن مسیر بسیاری از روستاها، درآمد اندک و مشکلات اقتصادی و فرهنگ حاکم در خانوادههای روستایی موجب شده تا تمایل به تحصیل به ویژه در میان دختران و بانوان در استان کاهش یابد و ساکنان این مناطق تمایل کمتری به سوادآموزی داشته باشند.
نظر شما