سیدعباس آقامیری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: واحدهای ایجاد شده شامل بسته بندی تخم مرغ، ساخت سردخانه، فرآوده های لبنی، بسته بندی جوانه غلات، تولید و بسته بندی میوه های خشک، واحد خوراک دامی و طیور، پنبه پاکنی، بسته بندی زعفران، ادویه جات و سایر موارد بوده است.
وی افزود: ظرفیت فرآوری این واحدهای ایجاد شده ۲۱۶ هزار تن محصول است و برای ۳۸۵ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: میزان کل سرمایه گذاری برای ایجاد این واحد ها سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال بود که از مجموع این میزان یکهزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات به آنان پرداخت و مابقی آورده سرمایه گذاران است.
وی با بیان اینکه در استان ۱۲۴ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با ظرفیت تولید ۹۰۷ هزار تن محصول سالانه دایر است تصریح کرد: امروزه صنایع تبدیلی و غذایی به عنوان یکی از حلقههای زنجیره تولید بخش کشاورزی نقش مهمی را در پایداری تولید، ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی دارد.
صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده کشاورزی خراسان شمالی
وی مهمترین نیاز استان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی را در بخش محصولات باغی دانست و افزود: به سرمایه گذاران توصیه می کنیم که در حوزه محصولات باغبی به ویژه انگور سرمایه گذاری کنند، در این خطه سالانه بیش از ۱۸۰ هزار تن انواع انگور تولید می شود که ظرفیت و پتانسیل بالایی برای فراوری است.
آقا میری اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را شامل کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی دانست.
وی اضافه کرد: نبود تسهیلات ارزان قیمت به خصوص سرمایه در گردش، پایین بودن تکنولوژی ماشین آلات تولید و دانش فنی مورد استفاده در واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی از مهمترین چالش های این صنعت در خراسان شمالی به شمار می رود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری ۸۵۰ هزار تن انواع محصولت کشاورزی را دارد که به نوعی حدود ۵۰ درصد این محصولات شانس فرآوری دارند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فرآوری است و مجموع واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان بیش از ۳۰ واحد مربوط به حوزه تولیدات دامی و حدود ۷۰ واحد نیز در بخش باغی و زراعی و مابقی نیز در سایر موارد است.
نظر شما