دبیر علمی دومین همایش بینالمللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا به خبرنگار ایرنا، گفت: این همایش با هدف بررسی فرصتها و چالشهای پیشرو درخصوص افزایش تبادلات تجاری، اقتصادی، فرهنگی و علمی با روسیه و دیگر کشورهای روسی زبان و تبادل تجربیات زبان و ادبیات روسی در دانشگاههای داخل و خارج کشور برگزار شد.
دکتر سوینچ مهدیخانلی اظهار کرد: این جشنواره در محورهای «زبان و ادبیات روسی» شامل مسائل مربوط به آموزش زبان روسی در ایران، ادبیات روسی در ایران، مسائل ترجمه متون روسی و فارسی (مشکلات و راهکارها)، مباحث مرتبط با زبان و فرهنگ روسیه، مسائل مربوط به آموزش آنلاین زبان و ادبیات روسی و «رویکردهای فرهنگی، تاریخی، دینی، سیاسی و اقتصادی در روابط ایران» و اوراسیا شامل مباحث تاریخی، دینی و فرهنگی در روابط ایران و اوراسیا، مباحث سیاسی و حقوقی در روابط ایران و اوراسیا، موضوعات اقتصادی در روابط ایران و اوراسیا، نقش جغرافیا و گردشگری در روابط ایران و اوراسیا و مباحث اتحادیه دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای کاسپین برگزار شد.
وی بیان کرد: بیش از ۱۲۵ مقاله با محورهای یاد شده به دبیرخانه دومین همایش بینالمللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا ارسال شد که از این تعداد ۸۴ مقاله داخلی و ۱۷ مورد بینالمللی مورد پذیرش قرار گرفت که از این تعداد، ۳۹ اثر به زبان روسی، ۶۰ مقاله به زبان فارسی، ۲ اثر به زبان انگلیسی است.
مهدیخانلی اضافه کرد: آثار پژوهشگران از بین ۱۰ دانشگاه داخلی شامل دانشگاه گیلان، دانشگاه الزهرا، دانشگاه مازندران، دانشگاه تهران، دانشگاه گنبدکاووس، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه بجنورد و دانشگاه شهید بهشتی دریافت شدهاست.
وی بیان کرد: همچنین ۱۳ دانشگاه بینالمللی از کشورهای همچون ازبکستان، جمهوری بلاروس، روسیه، جمهوری قزاقستان، دانشگاه دولتی آستراخان، داغستان و مسکو به دبیرخانه همایش ارسال شد که از بین دانشگاههای داخلی، دانشگاه گیلان با ۴۵ مقاله و از بین دانشگاههای بینالمللی، دانشگاه دولتی مسکو با پنج مقاله، بیشترین مقالهها را ارسال کردند.
ارائه ۴۰ مقاله در این همایش
دبیر علمی دومین همایش بین المللی زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا اضافه کرد: ۴۰ مقاله دارای بیشترین امتیاز داوری، به عنوان مقالههای برگزیده در این همایش یک روزه به صورت حضوری و مجازی ارائه شدهاست.
گروه زبان روسی دانشگاه گیلان، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرد؛ جذب دانشجو به زبان روسی از سال ۱۳۸۵ انجام شد؛ هماینک حدود ۲۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی زبان روسی در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل هستند، از مهرماه ۱۴۰۳ پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد این رشته آغاز شدهاست، هماکنون پنج دانشجوی ارشد در رشته مترجمی زبان روسی دارد.
دانشگاه گیلان دارای افزون بر ۱۸ هزار دانشجو است.
نظر شما