۲۳ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۰۴
کد خبر: 83168660
T T
۰ نفر
چالش بيمه مانع فعاليت بيمارستان تازه تاسيس در مشهد شده است

مشهد- ايرنا- بيمارستان و زايشگاه 'مادر' حدود دو ماه پيش با حضور وزير بهداشت وقت در مشهد افتتاح شد اما از آن زمان تاكنون هنوز پذيرش بيمار در اين بيمارستان تازه تاسيس آغاز نشده است.

از آنجا كه بيمارستان مادر به همت بخش خصوص پس از دو دهه فعاليت اجرايي و تجهيز، سوم آذر ماه گذشته همزمان با ميلاد پيامبر اكرم(ص) در مراسمي بهره برداري شد طي روزهاي اخير برخي رسانه ها اين اقدام را با اشاره آغاز نشدن پذيرش بيمار 'نمايشي' توصيف كرده اند. اما مسئولان اين بيمارستان و دانشگاه علوم پزشكي مشهد مشكلات بيمه را علت وقفه در فرايند پذيرش بيمار در اين مركز درماني اعلام مي كنند.
رئيس بيمارستان و زايشگاه مادر به خبرنگار ايرنا گفت: ساخت بيمارستان مادر در زميني به گستره شش هزار مترمربع با زيربناي هفت هزار مترمربع 20 سال به طول انجاميد و ابتداي آذرماه امسال با حضور وزير بهداشت بهره برداري شد.
دكتر احمد شريف آراني افزود: براي ساخت و تجهيز بيمارستان عمومي مادر شامل بخشهاي 'چشم، گوش و حلق و بيني، ارتوپدي، ارولوژي، زنان و مامايي، اطفال، داخلي و قلب' به همت 170 سهامدار افزون بر 500 ميليارد ريال هزينه شده است. زايشگاه اين بيمارستان نيز داراي چهار اتاق ويژه زايمان و پنج تخت زايمان طبيعي است.
وي ادامه داد: مشكلات بيمه مهمترين علت وقفه در پذيرش بيمار از زمان افتتاح بيمارستان مادر تاكنون بوده زيرا اين مركز درماني پيرامون عقد قرارداد با سازمانهاي بيمه گر دچار مشكل شده و با وجود پيگيريهاي بسيار هنوز اين چالش رفع نشده است.
رئيس بيمارستان و زايشگاه مادر در عين حال از پذيرش بيمار در اين بيمارستان طي روزهاي آتي با وجود برطرف نشدن مشكل انعقاد قرارداد با بيمه ها خبر داد.

* تامين نشدن منابع مالي علت تاخير در انعقاد قرارداد
مديركل بيمه سلامت خراسان رضوي نيز در گفت و گو با خبرنگار علت تاخير در انعقاد قرارداد بيمه سلامت با بيمارستان مادر مشهد را 'تامين نشدن منابع مالي' آن اعلام و بيان كرد: بايد با همكاري مسئولان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مشكلات بيمه اي بيمارستان مادر چاره انديشي و منابع مالي آن تامين شود.
دكتر عليرضا رمزي افزود: بيمه سلامت خراسان رضوي بخاطر فقدان تطابق بين هزينه و بودجه هر ماه با كسري 80 ميليارد ريالي مواجه است چنانكه بودجه بيمه سلامت استان 900 ميليارد ريال اما هزينه هاي آن شامل مطالبات موسسات طرف قرارداد و ساير بخشها 980 ميليارد ريال در هر ماه است.
وي ادامه داد: بيمه سلامت خراسان رضوي اكنون با پنج هزار موسسه درماني شامل پزشكان، داروسازان، دندانپزشكان، بيمارستانها و ساير مراكز تشخيصي و درماني طرف قرارداد است.
مدير درمان اداره كل تامين اجتماعي خراسان رضوي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: مراحل عقد قرارداد با بيمارستانها از سوي سازمان بيمه تامين اجتماعي بدين صورت است كه مستندات و مدارك از استان به تهران تحويل مي شود و پس از آن موافقت با عقد قرارداد در قالب كميته اي توسط معاونت درمان تامين اجتماعي صورت مي گيرد.
دكتر حميد داستاني افزود: مدارك بيمارستان مادر مشهد با نظر موافق تامين اجتماعي خراسان رضوي در ماههاي اخير به تهران ارسال شده اما با وجود پيگيري هنوز پاسخي در اين زمينه دريافت نشده است.
وي محدوديت منابع مالي را از علل احتمالي طولاني شدن روند انعقاد قرارداد با بيمارستان مادر ذكر و اظهار اميدواري كرد كه بزودي اين مشكل برطرف شود تا بيماران بتوانند از خدمات بيمارستان تازه تاسيس و آماه فعاليت مادر مشهد در قالب پوشش بيمه اي بهره مند شوند.

* بيمارستان مادر تا چند روز آينده پذيرش بيمار دارد
مدير نظارت بر درمان و اعتباربخشي دانشگاه علوم پزشكي مشهد هم به خبرنگار ايرنا گفت: افتتاح بيمارستان مادر مشهد كه برخي از رسانه ها آن را مطرح كرده اند نمايشي نبوده است زيرا بعد از افتتاح رسمي اين بيمارستان مي توانسته پذيرش بيمار داشته باشد ولي مديران بيمارستان پذيرش بيمار را به بعد از قرارداد با سازمانهاي بيمه گر موكول كرده اند.
دكتر علي اصغر انجيدني افزود: بيمارستان مادر مشهد داراي پروانه بهره برداري است و فقط در امر عقد قرارداد با سازمانهاي بيمه گر دچار مشكل شده است.
وي ادامه داد: با وجود دستور وزير وقت بهداشت مشكل انعقاد قرارداد اين بيمارستان با بيمه ها حل نشده و حتي مديران بيمارستان مادر مشهد قصد پذيرش بيماران را داشته اند تا پرونده ها را به سازمانهاي بيمه گر ارسال كنند اما بيمه ها اين اقدام را قبول نكرده اند.
مدير نظارت بر درمان و اعتباربخشي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بر اساس هماهنگيهاي انجام شده بيمارستان مادر مي بايست تا پايان هفته جاري پذيرش بيمار داشته باشد.
3027/1858