هادي رجايي نيا دوشنبه شب در حاشيه همايش نكوداشت آقا نجفي قوچاني طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شخصيت اين عالم ملي و فراملي است لذا بايد براي ثبت روزي به نام اين عالم رباني و فقيه مجاهد در تقويم ملي پيگيري شود.
وي اظهار داشت: آقا نجفي قوچاني يكي از مفاخر اين شهرستان بود كه سال هاي متمادي در اين شهر و حوزه علميه نجف به فعاليت پرداخته و آثار و كتب بسيار از وي به جا مانده است.
وي گفت: سياحت شرق و سياحت غرب از مهمترين آثار اين عالم رباني است و رهبر معظم انقلاب نيز آثار اين عالم را مطالعه و نظرات مثبت نسبت به آن داشته اند.
سيد محمدحسن نجفي معروف به آقا نجفي قوچاني عالم ديني قرن چهاردهم هجري قمري در سال 1295 قمري در قوچان متولد و پس از گذراندن تحصيلات مقدماتي راهي اصفهان شد و نزد بزرگاني همچون ملا محمد كاشي، محمدباقر اصطهباناتي و جهانگيرخان قشقايي به تحصيل فقه، اصول و كلام پرداخت.
وي يكي از شاگردان آخوند ملا محمدكاظم خراساني در نجف بود كه اين امر علاقه او را براي ادامه تحصيل در نجف بيشتر كرد و توانست در سن 30 سالگي به درجه اجتهاد برسد.
آقا نجفي قوچاني در سال 1338 قمري بعد از فوت پدر به ايران بازگشت و پس از مدت كوتاهي اقامت در مشهد به درخواست مردم قوچان به اين شهر عزيمت كرد و تا پايان عمر پربارش به قضاوت و تدريس امور ديني پرداخت.
سياحت شرق شرحي از زندگي وي، سياحت غرب روايتي از كيفيت عالم برزخ و سير ارواح پس از مرگ، شرح كفايه الاصول آخوند ملا محمدكاظم خراساني، شرح دعاي صباح، رساله سفري كوتاه به آبادي هاي اطراف قوچان و رساله 'عذر بدتر از گناه' تلفيقي از نثر عربي و فارسي در باره مشروطيت، برخي از آثار به جا مانده از اين عالم فقيه و مجاهد است.
آيت الله سيد محمدحسن نجفي قوچاني در شب جمعه 26 ربيعالثاني سال 1363 هجري قمري در سن 68 سالگي در قوچان از دنيا رفت و پس از تشييع به يادماندني در خانه خود به خاك سپرده شد.
مزار اين عالم رباني امروزه زيارتگاه اهل دين، اخلاق و عرفان بوده و سالانه گردشگران داخلي و خارجي بسياري را به سوي خود جذب مي كند.
قوچان در 137 كيلومتري شمال مشهد واقع است.
7501 / 6053
مشهد- ايرنا- فرماندار قوچان گفت: نهم ارديبهشت سالروز ارتحال عالم رباني آقا نجفي قوچاني براي اولين بار در اين شهرستان به نام وي نامگذاري شد.