۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83313843
T T
۰ نفر

سومین جلسه رسیدگی به پرونده شركت پدیده برگزار شد

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83313843
سومین جلسه رسیدگی به پرونده شركت پدیده برگزار شد

مشهد- ایرنا- سومین نشست دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده موسوم به شركت پدیده شاندیز به اتهام اخلال در نظام اقتصادی و مشاركت در كلاهبرداری از طریق فروش اوراق سهام پدیده روز سه شنبه در دادسرای مشهد برگزار شد.

به گزارش ایرنا، رسیدگی به این موضوع در صحن دادگاه با حضور 22 متهم در قالب پرونده ای 100 جلدی در چارچوب دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی به ریاست قاضی سید هادی منصوری دو روز پیش در مشهد آغاز شده و پیگیریهای قانونی در خصوص تخلفات احتمالی برخی مسئولان در قبال این شركت نیز مفتوح است.
قاضی منصوری در نشست امروز از نماینده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خواست تا در مورد عملكرد این سازمان در حوزه تبلیغات شركت پدیده توضیحات خود را ارائه كند. پس از وی نیز نماینده آب منطقه‌ای خراسان رضوی مطالب خود را ارائه كرد و گفت: فقدان ضوابط قانونی در حوزه این سازمان توسط متهمان از جمله تخلفات روی داده است.
در ادامه رئیس دادگاه به قصورات و تخلفات متعدد متهمان اشاره و بیان كرد: از مدیران ادارات و سازمانهای دارای مسئولیت انتظار می‌ رفت در صورت مشاهده هرگونه جرم و تخلف توسط متهمان مراتب را از طرق قانونی پیگیری می‌كردند. اما متاسفانه مسئولان وقت بدون توجه به هشدار‌های دستگاه قضایی اقدامات موثری در جهت پیشگیری از وقوع تخلف متهمان پرونده به انجام نرساندند.
وی همچنین از تعداد دیگری نمایندگان شكات و سهامداران خواست تا مطالب و شكایت خود را در صحن علنی دادگاه مطرح كنند. بر این اساس نمایندگان شكات تخلفات متهمان را موجب بروز مشكلات متعدد برای سهامداران و حتی از هم پاشیدگی بسیاری از زندگیها عنوان كردند.
قاضی منصوری در ادامه ضمن این كه از تمامی شكات خواست تا شكایت خود را به دادگاه ارائه كنند تا تصمیم لازم قانونی در مورد آنها اتخاذ شود از متهم محمدرضا محمدی فرزند احمد خواست تا در جایگاه متهم قرار بگیرد و به سوالات دادگاه پاسخ دهد.
طبق كیفرخواست صادره توسط دادسرای عمومی و انقلاب مشهد اتهامات نامبرده مشاركت در اخلال عمده و كلان نظام اقتصادی كشور و تشكیل شبكه كلاهبرداری، ارزیابی خلاف واقع و غیرواقعی اموال پدیده كه منتهی به رشد غیر واقعی ارزش معاملاتی اوراق موسوم به سهام شركت پدیده شد و همچنین حیف و میل اموال مردم است.
پس از قرائت كیفرخواست توسط نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد، قاضی منصوری از متهم خواست تا در نهایت صداقت به سوالات مطرح شده پاسخ دهد كه این كار انجام شد اما
نماینده دادستان در واكنش به اظهارات محمدرضا محمدی گفت: نامبرده امضا و مهر كارشناسان را جعل و اقدامات غیرقانونی انجام می‌ داده است.
قاضی منصوری همچنین از وكیل مدافع متهم خواست تا به دفاع از اتهامات وارده به موكل خود بپردازد كه وكیل متهم محمدرضا محمدی در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از موكل خود پرداخت.
كارشناس ویژه حسابرسی پرونده نیز با تشریح اقدامات غیرحرفه‌ای متهم محمدرضا محمدی گفت: دستكاری در اعلام متراژ املاك و اعلام قیمتهای غیرواقعی از جمله اقدامات نامبرده بوده است به طورمثال دو هزار متر مربع زمین را 22 هزار متر مربع و با قیمت بسیار بالاتر اعلام كرده است.
وی افزود: گزارشهای اعلامی از سوی متهم نیز فاقد مبانی كارشناسانه است.
پس از اعلام نظر حسابرس ویژه، رئیس دادگاه از متهم دیگر پرونده مجید كریمیان اقبال فرزند احمد خواست تا در جایگاه متهم قرار گرفته و به سوالات مطروحه پاسخ دهد.
نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد با قرائت كیفرخواست متهم، اتهامات وی را در كنار سایر اقدامات غیرقانونی، معاونت در اخلال عمده و كلان در نظام اقتصادی كشور از طریق تسهیل وقوع بزه و ارائه طریق برای ارتكاب جرم و تحصیل مال از طریق نامشروع به واسطه فعالیت در امر دلالی سهام پدیده ذكر كرد.
قاضی منصوری در خلال اظهارات متهم مجید كریمیان اقبال گفت: در خصوص اتهامات وارده به شما به عنوان مدیر حقوقی شركت پدیده، مستندات متعددی وجود دارد كه جهت تنویر افكار از نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد می خواهیم دوباره به آنها اشاره كند.
دراین بخش نماینده دادستان گفت: نامبرده با وجود تسلط به مبانی حقوقی اقدامات خلاف قانون انجام داده است و در مكاتبات خود حتی تصدیق كرده است كه اعمال شركت ممكن است مجرمانه نیز تلقی شود اما پس از آن خود، سهام شركت را خرید و فروش و منافعی نیز كسب كرده است همچنین متهم با تسلط به مسائل حقوقی راهكار‌های دور زدن قانون را به مسئولان شركت از جمله برای فرار مالیاتی ارائه كرده است.
حسابرس ویژه افزود: متهم مجید كریمیان اقبال با مكاتبات خلاف واقع و ارائه اطلاعات نادرست، قصد منحرف كردن روند تحقیقات قانونی را داشته است.
در پایان با اعلام قاضی منصوری ادامه رسیدگی به اتهامات متهمان شركت پدیده شاندیز به صبح فردا موكول شد.
دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شركت پدیده از 22 اردیبهشت ماه در مشهد آغاز شده است. تاكنون 'عدم رعایت الزامات قانونی، عدم توجه به تذكرات قانونی صادر شده توسط سازمانهای مسئول، عدم دریافت تمامی مجوز‌های لازم قانونی، عدم رعایت حقوق سهامداران، تبلیغات گسترده و اغواگرانه منجر به بروز مشكلات متعدد برای شهروندان و سهامداران، عدم تمكین در برابر تعهدات داده شده، ارائه دلایل غیرواقعی و واهی برای توجیه اقدامات خلاف قانون، تغییر گسترده كاربری اراضی و عدم رعایت حقوق بیت المال' از جمله مواردی بود كه توسط نمایندگان ستاد تدبیر استانداری خراسان رضوی، سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی، سازمان امور اراضی كشور و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به عنوان بخشی از تخلفات متهمان پرونده شركت پدیده شاندیز در صحن علنی دادگاه مطرح شده است.
پیش از این با برپایی نشستهای 'دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی' در مشهد دو پرونده مربوط به تخلفات شركت سرمایه گذاری پردیسبان و نیز تعاونی اعتبار اعتماد ایرانیان هم رسیدگی و احكام مجازات متهمان آن اعلام شد.
فعالیت شركت پدیده شاندیز كه 130 هزار سهامدار دارد چند سال پیش در پی مطرح شدن تخلفات گسترده در فروش سهام، تغییر غیرمجاز كاربری زمینهای كشاورزی، پرداخت نكردن حقوق دستگاههای ذیربط، دریافت نكردن گواهی پایان كار و دیگر تخلفات مدیران این شركت، با دستور مراجع قضایی متوقف شد.
پروژه پدیده شاندیز چهار سال پیش با دستور مرجع قضایی تعطیل شد به این شكل كه در مرحله نخست اقدامات قضایی، دفاتر فروش و عرضه سهام شركت با حكم دادستانی خراسان رضوی بسته و بعد از مدتی فعالیتهای كل پروژه متوقف شد.
حل مشكل سهامداران و فعال كردن مجدد این پرژه ظرف چهار سال اخیر از دغدغه های جدی مسئولان بوده است به طوری كه سه سال پیش با تشكیل 'ستاد تدبیر' در خراسان رضوی اقداماتی برای راه اندازی مجدد و سر و سامان دادن به وضعیت شركت پدیده شاندیز صورت گرفت.
پیرو این اقدامات بود كه مدیرعامل جدید گروه شركتهای پدیده شاندیز مهر ماه پارسال اعلام كرد 45 شركت پیمانكاری و مشاور جزء و كل برای ساخت و تكمیل پروژه های شركت با این مجموعه قرارداد منعقد كرده اند.
هم اینك گروه شركتهای پدیده در قالب شش شركت اصلی و دو موسسه وابسته در حال فعالیت است و دو سایت اصلی اداری و پروژه گردشگری در شهر شاندیز خراسان رضوی و جزیره كیش استان هرمزگان دارد و به طور میانگین دو هزار نفر در بخشهای مختلف این پروژه در شهر شاندیز مشغول كار هستند.
1922/7505/1858