حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي روز شنبه در حاشيه ديدار از بيت رهبرمعظم انقلاب اسلامي در ايرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرات زيادي با مردم اين شهرستان دارد به طوري كه بارها اعلام داشتند ايرانشهر و ايرانشهري ها جزء مهمترين خاطرات زندگي من است.
وي بيان كرد: مردم ايرانشهر افتخار ميزباني رهبر معظم انقلاب اسلامي را در دوران رژيم ستم شاهي دارند.
وزير دادگستري در ادامه سفر به ايرانشهر از ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي، كمپ هاي ورودي و خروجي شهر، حاشيه شهر و بيت رهبر معظم انقلاب ديدن كرد.
به گزارش ايرنا مبارزات حضرت آيت الله خامنه اي عليه رژيم ستم شاهي و ارسال پيام تسليت شهادت شهيد آيت الله سيد مصطفي خميني فرزند بزرگوار امام خميني (ره) و برگزاري مراسم يادبود براي فرزند امام(ره) دستاويزي براي رژيم پهلوي شد تا در ۲۳ آذر ۱۳۵۶ماموران رژيم با حمله به منزل، ايشان را بازداشت كنند. پنج روز بعد در تاريخ ۲۸ آذر 56 كميسيون حفظ امنيت اجتماعي خراسان معظم له را به سه سال اقامت اجباري در ايرانشهر محكوم كرد كه بلافاصله به مرحله اجرا در آمد.
هدف از اين تبعيد قطع ارتباط ايشان با مردم بود كه البته نه تنها محقق نشد بلكه ارتباط بسيار نزديك آيت الله خامنهاي با اهل تسنن و ارسال پيام انقلاب به يكي از دوردستترين مناطق ايران را نيز سبب شد.
وقوع سيلي ويرانگر در تيرماه ۱۳۵۷ در ايرانشهر اگرچه ويرانيهاي بسياري به بار آورد، ولي نتايج بسيار مثبتي بههمراه داشت كه به گفته مقام معظم رهبري پس از انقلاب، از الطاف خفيه الهي بهشمار ميرفت. اين اتفاق علاوه بر ايجاد وحدت ميان اهل تسنن و اهل تشيع، شرايطي را فراهم كرد تا موجب شناخت بيشتر مردم از رهبر انقلاب و نيز آگاهي بيشتر مردم از مبارزات سياسي و آشنايي با چهره انقلاب اسلامي شود.
با توجه به تجربه اي كه حضرت آيتالله خامنهاي از سيل شهرستان قوچان به دست آورده بودند، مديريت تنها گروه امدادي را به دست گرفتند و با همكاري روحانيون ديگر شهرها، توانستند كمكهاي مردمي را به بهترين شكل ممكن در ميان مردم سيلزده ايرانشهر تقسيم و بزرگترين پايگاه را براي حمايت و كمك به مردم سيل زده ايجاد كنند.
رابطه گرم مردم با رهبر انقلاب پس از اين واقعه باعث شد تا رژيم در تاريخ ۲۲ مرداد ۱۳۵۷ به 237 روز حضور ايشان در ايرانشهر پايان داده و آيت الله خامنهاي را براي گذراندن ادامه دوران تبعيد به جيرفت كرمان انتقال دهد.
منزل كه در خيابان ولايت ايرانشهر معروف به «بيت رهبري» واقع شده در سال 1356 محل سكونت مقام معظم رهبري بوده است اين ساختمان در سال 1370 به عنوان ياد بودي از دوران تبعيد مقام معظم رهبري به ميراث فرهنگي اهداء شده است.
ايرانشهر در 335 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان در مسير زاهدان - چابهار و چابهار- بم قرار دارد.
7314**3213 **6081 خبرنگار: محمد هادي ** انتشار دهنده: حيدر سراياني
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan
وزير دادگستري:
وفاداري مردم ايرانشهر به نظام و رهبري از افتخارات مهم سيستان و بلوچستان است
۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷
کد خبر:
82473534
زاهدان - ايرنا - وزير دادگستري گفت: وفاداري مردم ايرانشهر به نظام و همراه بودن با رهبر معظم انقلاب اسلامي از افتخارات مهم سيستان و بلوچستان است.