۱۰ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۴۱
کد خبر: 83153968
T T
۰ نفر

چاه های كشاورزی از پرداخت عوارض برق معاف شدند

۱۰ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۴۱
کد خبر: 83153968
چاه های كشاورزی از پرداخت عوارض برق معاف شدند

بیرجند - ایرنا - رئیس هیات مدیره نظام صنفی كشاورزی خراسان جنوبی گفت: سال گذشته هزینه های گزافی بابت عوارض برق چاه های كشاورزی از روستاییان اخذ و با پیگیری نظام صنفی كشاورزی استان امسال پرداخت این عوارض حذف شد.

به گزارش ایرنا رضا حاجی زاده روز دوشنبه در دیدار مسئولان سازمان مهندسی كشاورزی استان با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: پیگیری مباحث و مطالبات به حق و قانونی كشاورزان و بهره برداران از جمله رسالت های نظام صنفی كشاورزی است.
وی بیان كرد: افزوده شدن تعرفه های برق به چاه های كشاورزی سال گذشته در استان شناسایی و مورد پیگیری قرار گرفت و با انعكاس به شعبه مركزی نظام صنفی در نتیجه عوارض برق چاه های كشاورزی كه غیرقانونی اضافه شده بود از ابتدای امسال حذف و رقم قابل توجهی به مبلغ 320 میلیارد تومان در سطح كشور به جیب كشاورز برگشت.
رئیس هیئت مدیره نظام صنفی كشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: نظام صنفی كشاورزی تشكلی صنفی، حرفه ای، غیرسیاسی و غیر انتفاعی است كه در بستر قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی و قوانین تشكیلاتی جهاد كشاورزی به عنوان صدای بهره برداران و كشاورزی شكل گرفته و به رسمیت شناخته شده است.
وی با بیان اینكه حدود 10 سال از تشكیل این نظام صنفی می گذرد گفت: یكی از رسالت های این تشكل نظم بخشی، سازمان دهی و هویت بخشی به رسته های مختلف بخش كشاورزی است.
حاجی زاده تصریح كرد: صدور پروانه های فعالیت به عنوان كارت شناسایی كشاورز یكی از برنامه های ما است چون تا قبل از این هیچكدام از كشاورزان استان و كشور یك مدرك مستدل و مستند برای اینكه خود را به عنوان كشاورز ابراز كنند نداشتند اما اكنون در رسته های مختلف به فراخور تولیدات برای آنها پروانه فعالیت صادر می شود.
وی عنوان كرد: اگر نظام صنفی به وضع كنونی كه هست پیش برود در آینده ای نزدیك بسیاری از گره های موجود در بخش كشاورزی و بهره برداران را باز خواهد كرد.
رئیس هیئت مدیره نظام صنفی كشاورزی خراسان جنوبی یكی دیگر از وظایف كلیدی نظام صنفی را كمك به افزایش دانش فنی و سطح آگاهی های حرفه ای بهره برداران بخش كشاورزی دانست و گفت: با برگزاری دوره های آموزشی، بازدید ها علمی از الگوهای برتر در این مسیر اقدام می كنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر به خاطر خشكسالی های مستمر افزایش سطح زیركشت در واحد سطح قابل تصور نیست و آنچه مهم و حیاتی است باید در واحد سطح تولیدات را به لحاظ كیفی و كمی افزایش دهیم و این مهم مستلزم ارتقای سطح دانش و تكنولوژی در بخش كشاورزی است.
حاجی زاده با بیان اینكه مدیریت منابع آب از مشكلات اصلی بخش كشاورزی است، یادآور شد: باید مدیریت آب در این بخش به وزارت جهاد كشاورزی واگذار شود چون مشكلات عدیده ای با وزارت نیرو در این خصوص داریم و این موضوع در حال پیگیری است چون به ناحق آمار كذایی در خصوص مصرف آب در بخش كشاورزی اعلام شده است.
وی با اشاره به اینكه احیای قنوات در خراسان جنوبی برای حفظ كانون جمعیتی در مناطق مرزی از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: قنوات از میراث های گرانبهای اجداد ما است اما خشك شدن آن سبب تخلیه روستاهای زیادی به ویژه در شهرستان های مرزی شده است.
وی با بیان اینكه بحث توسعه گلخانه ها برای ما موضوعی حیاتی است اظهار داشت: همچنین استمهال تسهیلات بهره برداران بخش كشاورزی مدت زیادی است به تعویق افتاده كه درخواست می شود هر چه زودتر این مهم به ثمر برسد.
7557 * 6054