هزینه هر دانش آموز با نیاز ویژه دریك سال 10میلیون تومان است

تهران-ایرنا- رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: در طول سال تحصیلی برای هر دانش آموز با نیازهای ویژه 10 میلیون تومان هزینه می شود كه این میزان 4 برابر هزینه دانش آموز عادی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید قدمی روز شنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی معلولان در مجتمع آموزشی نابینایان شهیدمحبی منطقه 5 تهران اظهار كرد: هزینه هر دانش آموز عادی در طول سال تحصیلی 2 میلیون پانصد هزارتومان است.
وی با اشاره به مشكلات دانش آموزان با نیازهای ویژه از جمله سرویس مدرسه این دانش آموزان گفت: مشكلات سرویس مدرسه دانش آموزان استثنایی نسبت به سال گذشته رفع شده است.
قدمی افزود: در گذشته3 میلیاردتومان اعتبار برای سرویس مدرسه دانش آموزان با نیازهای ویژه اختصاص داده شده بود كه در دولت تدبیر و امید این اعتبار به 25 میلیارد تومان رسیده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به طرح حمایتی و پرداخت هزینه دارو، درمان و جراحی دانش آموزان با نیازهای ویژه اظهار كرد: امسال برای این طرح، 3میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
وی گفت: سال گذشته كتاب های درسی در اواخر سال تحصیلی و در زمانی نامناسب به دست دانش آموزان استثنایی می رسید اما امسال با تدابیر لازم تمامی كتاب های درسی به جز كتاب های جدیدالتالیف در شروع سال تحصیلی در اختیار این دانش آموزان قرار داده شد، با این وجود بسیاری از مشكلات دانش آموزان با نیازهای ویژه در مقایسه با كشورهای پیشرفته حل نشده و باید در این حوزه اقداماتی اساسی انجام داد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینكه امسال در كنكور سراسری 350 دانش آموز با نیازهای ویژه پذیرفته شدند، افزود: همچنین تعداد قابل توجهی از دانش آموزان آسیب دیده ذهنی در مراكز علمی كاربردی پذیرفته شدند و علاوه بر این در بین سایر دانش آموزان با نیازهای ویژه، نخبگانی وجود دارد كه باید استعدادهای آنان را كشف كرده و زمینه رشد این دانش آموزان را به همت معلمان باانگیزه و توانمند فراهم كنیم.
قدمی درباره مشكل اشتغال فارغ التحصیلان با نیازهای ویژه گفت: آموزش و پرورش اقدامات لازم را برای تحصیل و مهارت آموزی این افراد انجام داده، در جامعه باید در مورد اشتغال فارغ التحصیلان با نیازهای ویژه توجه جدی شود و نهادهای مسئول در این حوزه اقدامات اساسی را انجام دهند.
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه موفقیت آموزش و پرورش استثنایی مرهون معلمان توانمند و باانگیزه است، اظهار كرد: با توجه به اینكه كار آموزش و پرورش استثنایی در مقایسه با سایر فعالیت ها در این نهاد سخت و دشواری است اما معلمان این حوزه باانگیزه تر و شاداب تر هستند چون با خدا معامله كردند.
وی با اشاره به فعالیت 23 هزار نیروی انسانی در كادر آموزشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: حقوق این كاركنان 700 میلیارد تومان برآورد می شود كه این میزان به اضافه سایر هزینه های جانبی، بودجه سایر فصول، خدمات توانبخشی و ... حدود 800 میلیارد تومان می شود كه آموزشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی باید آن را پرداخت كند.
شهناز كریمی رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران نیز در این آیین با اشاره به شعار روز جهانی معلولان با عنوان «حركت به سوی جامعه پایدار و انعطاف پذیر برای همه» اظهار كرد: با توجه به این شعار و شرایط جامعه باید این سوالات را مطرح كنیم كه آیا جامعه ما برای معلولان مناسب است؟ آیا معلولان در حوزه اشتغال مشكلی ندارند؟
وی گفت: امیدواریم شعار روز جهانی معلولان برای مسئولان هدف گذاری شود و آنان در برنامه های خود این موضوع ها را مورد توجه قرار دهند.
كریمی با بیان اینكه امسال آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران میزبان سومین جشنواره «كیمیای هنر» افزود: این جسنواره در پنج بخش از جمله هنرهای تجسمی، آوایی و هنری و ادبی و 18 رشته برگزار شد و 543 اثر از 30 استان كشور به این جشنواره رسید كه بیشترین آثار مربوط به بخش هنرهای تجسمی به تعداد 367 اثر بود.
وی افزود: آثار این جشنواره مورد داوری قرار گرفت و آثار منتخب امروز در نمایشگاهی ارائه شده است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران، توانمندی علمی تخصص نیروی انسانی، ارتقای كمی و كیفی مراكز تخصصی آموزشی، امكان تحصیل دانش آموزان با نیازهای ویژه در طرح تلفیقی و فراگیر، مشاركت در برنامه های فرهنگی و ورزشی، مشاركت انجمن اولیا و مربیان به عنوان اركان اصلی مدرسه را از جمله فعالیت ها و اقدامات این نهاد در سال تحصیلی 96-95 عنوان كرد.
وی گفت: در طرح سنجش سلامت جسمی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان 110هزار نوآموز مورد سنجش قرار گرفتند.
در حاشیه این آیین نمایشگاهی از آثار منتخب سومین دوره مسابقات ادبی و هنری غیرحضوری دانش آموزان با نیازهای ویژه سراسر كشور برپا شد.
آیین بزرگداشت روز جهانی معلولان با شعار «حركت به سوی جامعه پایدار و انعطاف پذیر برای همه» روز شنبه با حضور مجید قدمی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، شهناز كریمی رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران و جمعی از مسئولان با تقدیر از فرهنگیان بازنشسته این نهاد در مجتمع آموزشی نابینایان شهید محبی برگزار شد.
سوم دسامبر در سال 1992 توسط قطعنامه 47/3 مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین نامگذاری شد.
هدف از نامگذاری چنین روزی ارتقای حقوق و رفاه افراد معلول در تمام عرصه های جامعه و توسعه و افزایش آگاهی از وضعیت افراد معلول در هر جنبه ای از زندگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
شعار روز جهانی معلولین در سال 2017، «جامعه ای پایدار و انعطاف پذیر برای همه بسازیم»، است.
در كشور 137هزار و 29 دانش آموز در مدارس استثنایی و مدارس تلفیقی تحصیل می كنند.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با كانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/7245/ 1539