۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۵۴
کد خبر: 82994762
T T
۰ نفر

زنان همچنان در پي تحقق وعده ‌30 درصدي

۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۵۴
کد خبر: 82994762
زنان همچنان در پي تحقق وعده ‌30 درصدي

تهران- روزنامه قانون امروز- چهارشنبه- با درج مطلبي با عنوان زنان همچنان در پي تحقق وعده ‌ 30 درصدي به موضوع مخالفت نمايندگان زن مجلس با حذف پست مشاور زنان در شهرداري تهران مي پردازد.

در اين مطلب آمده است: در تصميمات جديد مديريت شهرداري تهران قرار است پست مشاور امور زنان در شهردراي مناطق حذف شود.
اين اقدامي است كه از طرف نمايندگان زن شوراي شهر تهران مورد استقبال قرار گرفته است اما نمايندگان زن در مجلس با آن مخالفت كرده اند.
در متن نامه نمايندگان زن مجلس آمده است:« حذف پست مشاور امور زنان شهرداري مناطق، اقدامي نسنجيده و خلاف مصالح امور كشور است از يك سو حذف 22 پست كه مي تواند مرحله‌اي از ارتقاي زنان در سيستم شهرداري ها باشد، خلاف وعده‌هاي دولت و شوراي شهر تهران است.
از سوي ديگر به دليل ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار و ساير بانوان مراجعه كننده به شهرداري‌ها اين اقدام مشكلات بزرگي را به وجود آورده است.
بنا بر اين موجب امتنان است دستور فرماييد شرايط قبل برقرار و در خصوص خدمت رساني به جامعه زنان، شرايط مناسب و حتي بهتر از گذشته ايجاد شود.
ستاد توانمند سازي زنان سرپرست خانوار از نهادهاي بسيار مفيد عام المنفعه و بي‌حاشيه شهرداري تهران بوده و مي تواند به عنوان مدل موفق در سطح كشور موفق باشد».
زناني كه در غرفه هاي متعلق به شهرداري تهران در مترو يا خيابان‌ها و معابر عمومي شهر برپا مي كنند از زيرمجموعه هاي سازماني است كه به طور مستقيم به مشاور امور زنان مربوط مي شود.
اين در حالي است كه نمايندگان زن شوراي شهر تهران از اين اقدام استقبال و خودشان اين طرح را طراحي و ارائه كرده اند. زهرا صدر اعظم نوري، يكي از اعضاي شوراي شهر تهران در گفت و گو با «قانون» درباره رويكرد شهرداري به زنان مي گويد:«رويكرد شوراي شهر و مديريت شهري جديد، در دوره جديد رويكرد توجه به ظرفيت هاي موجود در شهر و سازمان شهرداري است.
با توجه به اينكه 50 درصد از ظرفيت شهر متعلق به زنان و دختران است سياستي كه شوراي شهر در دوره پنجم اتخاذ و ابلاغ كرد اين بود كه از ظرفيت زنان در شهرداري استفاده مطلوبي صورت بگيرد و نرخ حضور زنان را در مديريت شهري افزايش دهد.
در اين راستا شهردار سابق تهران نجفي، اقدامات موثري را در اين زمينه انجام داد و تعدادي از زنان را در پست شهردار منطقه، مدير كل و معاون كل و روساي ادارات منصوب كرد».
اين عضو شوراي شهر با اشاره به اينكه اين روند در دوره شهردار فعلي تهران نيز دنبال شده است، گفت: « ما در اين زمينه شاهد اتفاقات بسيار خوبي بوديم.
اين اقدامات بايد هر چه بيشتر افزايش پيدا كند تا زنان ظرفيتي كه حق زنان است به آن‌ها داده شود.
ما در سال هاي گذشته و در 10 سال اخير شاهد اين هستيم كه سازمان شهرداري تهران به سازمان بزرگ تري تبديل شده و اين سازمان ادارات و سازمان هاي موازي بسياري دارد كه در اين تشكيلات ماموريت هايي تعريف شده كه به صورت موازي عمل مي كند».

پست هاي جانبي را حذف كنيد
يكي از شرط هاي مطلوبيت يك سازمان را كمتر بودن و موثر بودن آن است.
نوري دراين باره مي گويد:« براي اينكه سازمان بهتر بتواند به فعاليت هايش ادامه دهد، بايد پست‌هاي متعدد در هم ادغام شوند تا سازمان بتواند چابك‌تر عمل كند و اثربخشي داشته باشد.
به عنوان مثال در حوزه پژوهش ما شاهد هستيم كه علاوه بر اينكه يك مركز مطالعات و برنامه ريزي شهر تهران كه كار پژوهش و تحقيقات داريم در كل تهران نيزدر هر معاونتي يك مركز تحقيقات و پژوهش وجود دارد.
اين منطقي نيست كه يك موضوع پخش شود و در مراكز مختلف براي يك فعاليت چندين سازمان با كارمندان بسيار داشته باشيم و در نهايت متوجه نشويم كه چقدر خروجي داشته ايم و اين خروجي ها چقدر موثر بوده است؛ در حالي كه بودجه هاي زيادي را براي آن خرج مي‌كنيم».
صدر اعظم‌نوري، پست مشاور امور زنان را آنچنان موثر در مجموعه شهرداري نمي داند و مي گويد:«ما چنين اتفاق مشابهي را به اين نحو داشتيم كه هم اداره كل امور زنان را در شهرداري اداره مي كرديم و هم مشاور امور زنان را.
اين ها هر دو يك مسئوليت دارند و هدف‌شان اين است كه جايگاه زنان را در شهرداري ارتقا ببخشند و بتوانند مسائل زنان و موضوعات اين قشر را پوشش دهند.
در عمل هر 2اين سازمان‌ها يك موضوع را دنبال مي كردند و دچار تداخل كاري مي‌شوند و مشكلاتي ايجاد مي‌كنند».
به نظر اين نماينده شوراي شهر تهران تداخل مسئوليت هاي اين 2 نهاد باعث گله‌مندي شهروندان شده است.
او مي گويد:« از سوي ديگر گله مندي‌هاي زيادي هم در اين زمينه مطرح بود و مردم از اين موضوع شاكي بودند.
شهرداري تهران هم مي خواهد بازنگري هايي درباره تشكيلاتي كه در سايه هم هستند انجام دهد.
اداره كل تشكيلات شهرداري هم موضوع را مورد بررسي قرار داد و پست هاي در امور بانوان در مناطق را تقويت كرد.
البته مشاور امور بانوان در مناطق نقش چنداني نداشت و با سمت مدير متفاوت است.
مدير كارش اداره امور و برنامه ريزي و اجراي سياست هاست اما نقشي كه مشاور دارد مشورت دادن به مدير است».
صدر اعظم نوري با اشاره به اينكه جمع بندي اداره كل تشكيلات شهرداري به اين نتيجه رسيد، گفت:« پست مشاور امور زنان حذف مي شود در عوض اداره كل امور بانوان كه زيرمجموعه معاونت زنان است، تقويت خواهد شد.
همچنين ادارات امور بانوان با اين تصميم تقويت مي‌شود.
به نظر من به عنوان كسي كه سال ها در حوزه مديريت شهري كار كرده ام و تجربيات زيادي دارم و سازمان شهرداري را مي شناسم، اعتقاد دارم كه اين كار درستي است و در جهت تضعيف جايگاه زنان نيست و آن را تقويت كرده است.
البته پست مشاور حذف مي شود اما پست مدير تقويت مي‌شود و كارايي و اثربخشي مديران بيشتر خواهد بود.
ما در شهرداري شاهد اين هستيم كه هر شهردار منطقه يا معاون شهردار تهران پست هاي متعدد مشاوره دارد كه اثربخش و تاثيرگذار نيستند.
در واقع اشغال يك پست است و صرف منابع است و خروجي زيادي ندارد.
اگر ما مي‌خواهيم سازمان چابك شود، بايد از بالا شروع كنيم و پست ها را در هم ادغام كنيم يا تعدادي از پست ها را حذف كنيم.
اگر تعداد نيروها و پست ها منطقي بود، كار را شروع كنيم».
او در ادامه به تصميم زود هنگام و كارشناسي نشده نمايندگان زن مجلس اشاره مي كند و مي گويد:« نامه اي كه نمايندگان خانم مجلس نوشته اند، با تمام احترامي كه براي‌شان داريم فكر مي كنم در جريان دقيق امور شهرداري نبوده و اطلاعات كافي نداشته‌اند و بهتر است اطلاعات كافي را به دست بياورند.
شايد قبل از نوشتن اين نامه بايد مدير كل تشكيلات شهرداري را مي‌خواستند و توضيحات او را مي شنيدند و با او درباره نوشتن اين نامه مشورت مي كردند و نظرات او را مي شنيدند. آن‌وقت شايد ديگر اين نامه را نمي نوشتند».

زنان سرپرست خانوار با اين پست تقويت مي‌شدند
اما گويا دغدغه نمايندگان مجلس چيز ديگري است.
فاطمه ذوالنور، نماينده مجلس و عضو كميسيون فرهنگي مجلس نيز در گفت و گو با «قانون» درباره احياي اين پست در شهرداري ها مي گويد:«پست مشاور امور زنان در شهرداري از دوره قاليباف در شهرداري تهران وجود داشت و در دوره نجفي هم پيگيري شد.
اين مشاورها فعاليت هاي بسيار خوبي داشتند. زن هاي سرپرست خانوار را شناسايي مي كردند و به آن‌ها خدمات لازم را مي دادند.
اين مشاورها براي فروش محصولات و توليداتي كه اين زنان در كارگاه هاي‌شان داشتند اقدامات موثري انجام مي دادند و مي توانستند بازارهاي لازم براي فروش محصولات‌شان را در غرفه هاي شهرداري فراهم كنند.
اين مشاورها مي‌توانستند بودجه هايي بگيرند تا اين زنان ازآن درآمدزايي داشته باشند.
اين پست گويا در شهرداري از بين رفته است. اما ما دوباره نامه اي نوشتيم كه دوباره آن را در شهرداري احيا كنند.
اينكه ما در مجموعه شهرداري تهران تعدادي شهردار خانم داشته باشيم، بسيار خوب است اما براي همه مرداني كه شهردار هستند بايد مشاور امور زنان هم داشته باشيم تا مشكلات زنان را به گوش آن‌ها برساند».
حال بايد ديد در نهايت شهرداري و مجلس در اين باره به چه نتيجه اي مي‌رسند و تكليف اين چست ها چه مي شود.
روزنامه قانون
1735