۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83058515
T T
۰ نفر

ایران مال در انتظار رای

۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83058515
ایران مال در انتظار رای

تهران- ایرنا- پرونده تخلفات پروژه موسوم به ایران مال خرداد ماه امسال برای بررسی به كمیسیون ماده 100 ارجاع شد اما اكنون با گذشت بیش از 4 ماه تكلیف تخلفات این مگا پروژه مشخص نشده است.

به گزارش ایرنا، كمیسیون ماده 100 بزرگترین مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی و متشكل از سه عضو شامل نماینده وزارت كشور، نماینده شورای اسلامی شهر و نماینده قوه قضاییه است.
اردیبهشت ماه امسال بود كه پس از گذشت هفت سال از آغاز ساخت، فاز نخست پروژه ایران مال رونمایی شد و موج انتقاداتی را به راه انداخت. پروژه ای كه در منطقه 22 و در نزدیكی دریاچه چیتگر واقع شده و گفته می شود یكی از 5 مركز خرید بزرگ دنیا و نخستین در منطقه است.

*مشخصات پروژه
مطالعات مربوط به اجرای این پروژه واقع در منطقه 22 حدود 2 سال به طول انجامید و ساخت آن از سال 90 آغاز و بانك آینده به عنوان سرمایه گذار اصلی این پروژه معرفی شد.
براساس گزارشات منتشر شده در رسانه های رسمی مساحت كل این پروژه یك میلیون و 950 هزار متر مربع است كه 500 هزار مترمربع آن را واحدهای تجاری تشكیل می دهد.
باغ ایرانی، ایوان بلور، پیست یخ، مركز نمایشگاهی، شهربازی سرپوشیده به مساحت 10 هزار مترمربع، تالار الماس، گالری خودرو، مجموعه سینمایی، فودكورت و مركز تفریحات خانوادگی، تالار پذیرایی مجلل، آمفی تئاتر، هتل های 5 ستاره ایران مال، آبنما، باغ كتاب به مساحت سه هزار و 300 مترمربع، سرای سالمندان با ظرفیت 300 نفر، دریاچه 13 هزار مترمربعی، 200 رستوران و 40 واحد سینمایی از جمله بخش های مختلف ایران مال است.
گفته می شود امكان ورود و خروج هشت هزار خودرو در هر ساعت وجود دارد و طولانی ترین جاده تندرستی در منطقه به طول 2 و نیم كیلومتر در ایران مال طراحی شده است.
براساس اعلام مدیران این پروژه برای ساخت ایران مال نزدیك به 500 پیمانكار ایرانی با 15 تا 25 هزار نفر كنار هم كار می‌كردند و در زمان بهره‌برداری نیز حداقل 15 تا 20 هزار نفر در این مجموعه شاغل خواهند شد.
بخشی از سهام ایران مال واگذار شده و قرار است بعد از بهره‌برداری از پروژه، سهام آن در بورس عرضه شود و بانك آینده از مالكیت آن خارج شود.

*تخلف كجاست؟
با رونمایی از فاز نخست ایران مال، موج انتقادات از سوی اعضای شورای شهر نسبت به تخلفات صورت گرفته در این پروژه بالا گرفت و سازمان بازرسی شهرداری تهران به عنوان نهاد نظارتی به مساله ورود كرد و پرونده آن را به رئیس شورای شهر تهران ارجاع داد. در نهایت اوایل خرداد ماه علی اعطا در توئیتی اعلام كرده پرونده ایران مال به كمیسیون ماده 100 ارسال شد.
علی نوذرپور شهردار منطقه 22 تهران مرداد ماه امسال درخصوص تخلفات پروژه ایران مال در جمع خبرنگاران اظهارداشت: بازار موسوم به ایران مال هفت پروانه گرفته و این پروژه 217 هزار مترمربع با هفتمین پروانه ساخت خود اختلاف دارد كه ناشی از توسعه و تبدیل در آن است.
وی افزود: این پروژه حدود 27 هزار مترمربع به معبر چهارباغ كه در تملك آنها نیست تعرض داشته و از این تملك به عنوان كارگاه استفاده می كردند كه باید تخلیه كنند.
شهردار منطقه 22 با بیان اینكه در قسمت هایی از پروژه كه در نقشه به عنوان پاركینگ در نظر گرفته شده، ساخت و ساز تجاری و اداری انجام شده است اضافه كرد: ایران مال سه هزار و 900 مورد كسری پاركینگ دارد و مكلف است پاركینگ مورد نیاز را تامین كند.
نوذرپور آن زمان اعلام كرد: بر اساس پیگیری ها رای این پروژه هفته آینده توسط كمیسیون ماده 100 صادر می شود.

*تأخیر در صدور رای
با گذشت بیش از 4 ماه از زمان ارسال پرونده این پروژه به كمیسیون ماده 100 هنوز رای این مرجع قانونی درخصوص پرونده ایران مال صادر نشده است.
در همین ارتباط زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به اینكه كمیسیون ماده 100 برای صدور رای نیازمند اطلاعات بیشتری بود سوالات و ابهامات مورد نظر به شهرداری منطقه 22 ارسال شده است.
وی افزود: شهرداری منطقه پس از تكمیل اطلاعات، آن را به كمیسیون ماده 100 ارسال خواهد كرد و كمیسیون مذكور درمورد این پرونده تصمیم گیری خواهد كرد.
نژادبهرام یادآور شد: حدود یك ماه است كه سوالات كمیسیون ماده 100 به منطقه ارسال شده است.
پیگیری های خبرنگار ایرنا برای كسب اطلاعات از شهردار منطقه 22 نتیجه نداشت و مسئولان این منطقه اظهارنظر را به زمان رسیدن به نتیجه و جمع بندی 'قابل بیان' در این باره موكول كردند.
بی شك با توجه به حساسیت بیشتر افكار عمومی نسبت به پروژه های بزرگ مقیاس انتظار می رود تخلفات مربوط به اینگونه پروژها هر چه سریعتر تعیین تكلیف شود.
گزارش از عاطفه نژاد سالاری
تهرام/9353 / 1539
۰ نفر