باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

اراک - ایرنا - بیش از ۲ سال است که کرونا مناسبات جوامع مختلف را برهم زده و محدودیت‌های اعمال شده برای مهار سویه‌های مختلف آن به جنبه‌های مختلف اقتصاد آسیب وارد کرده است و باشگاه‌های ورزشی بانوان در استان مرکزی نیز از جمله کانون‌هایی هستند که خسارات جدی از شیوع کووید ۱۹ دیدند.

اگرچه اکنون با انجام واکسیناسیون و کاهش شعله‌های سرکش کرونا، بسیاری از حوزه‌های اقتصادی کم‌کم به روال کار برگشته‌اند اما، باشگاه‌های ورزشی استان مرکزی همچنان متاثر از ترس ناشی از شیوع دوباره کرونا در رکود به‌سر می‌برند و استقبال مردم از حضور در این اماکن تا شرایط ایده‌آل فاصله دارد.

باشگاه‌های ورزشی از جمله مشاغلی هستند که انجام فعالیت در آن‌ها منوط به رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی کرونایی در بحث فاصله اجتماعی و پذیرش شمار محدود ورزشکار است که این مهم موجب شده اقتصاد باشگاه‌داری شکننده باشد و معضلات جدی برای شاغلان این حوزه ایجاد کند.

باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

سایه ترس از کرونا  بر سر باشگاه‌های ورزشی

مسئول ورزش بانوان باشگاه خورشید اراک گفت: این باشگاه در زمان شیوع ویروس کرونا متحمل زیان مالی سنگین شد که بخشی از این خسارت‌ها به واسطه پایبندی به قانون رخ داد، زیرا بسیاری از باشگاه‌ها در زمان تعطیلی، به‌صورت غیرقانونی فعالیت داشتند و با گرفتن شاگردان خصوصی، درآمدهای بالایی کسب کردند.

«زهرا شریفی» گفت: انتظار است که اگر قانونی اعمال می‌شود برای همه یکسان باشد و این دور از اخلاق و انصاف بود که تعدادی از باشگاه‌ها در زمان شیوع این بیماری به فعالیت خود به صورت غیرقانونی ادامه دادند.

وی بیان کرد: باشگاه‌های ورزشی از زمان شیوع ویروس کرونا همواره جز مشاغلی بودند که تعطیل شدند و گویا این ویروس تنها در باشگاه‌ها وجود داشت زیرا بسیاری از اصناف و مشاغل فعالیت خود را ادامه می‌دادند اما، اجازه بازگشایی به باشگاه‌ها داده نمی‌شد که این امر نیز باعث تحمیل ضررهای بیشتر شد.

مسئول ورزش بانوان باشگاه خورشید اراک ادامه داد: مکان این باشگاه متعلق به اوقاف و امور خیریه است و تا قبل از شیوع کرونا کرایه این ملک به‌صورت ماهانه پرداخت می‌شد، همزمان با تمدید سال اجاره در بهار پارسال اوقاف طلب یک سال اجاره پیش برای بستن قرارداد جدید کرد که با اوضاع مالی شکننده باشگاه کمرشکن است.

شریفی اظهار داشت: اگرچه با پیگیری این رقم در قالب چهار فقره چک برای اوقاف تامین شده اما سئوال از یک اداره که باید خدمت‌رسان و تسهیلگر باشد،در شرایط بهم ریختگی کرونا این است که چه منطقی می‌پذیرد که سه ماه اجاره پیش از شغلی گرفته شود که در خسارت و مشکلات اقتصادی است.

وی گفت: انتظار بود در این شرایط سخت همکاری بیشتری صورت گیرد نه اینکه حتی کرایه ملک به‌صورت یک‌جا طلب شود.

مسئول ورزش بانوان باشگاه خورشید اراک بیان کرد: اکنون که چندین ماه از بازگشایی باشگاه‌های ورزشی می‌گذرد، هنوز بسیاری از رشته‌های ورزشی در این باشگاه به‌دلیل نبود استقبال و ترس مردم از کرونا دایر نشده است و شماری از رشته‌های ورزشی نیز با تعداد اندکی ورزشکار فعالیت دارند و درآمد این بخش به هیچ عنوان قابل مقایسه با روزهای قبل از کرونا نیست.

شریفی افزود: هنوز ابلاغیه‌ای در خصوص اجباری بودن واکسن کرونا برای ثبت‌نام از ورزشکاران ابلاغ نشده و تنها الزام برای این افراد کارت بیمه ورزشی است اما بیشتر مراجعان باشگاه هر ۲ دُز واکسن را دریافت کرده‌اند.

شریفی بیان کرد: شنیده‌ها حاکی از افزایش تعرفه‌ باشگاه‌های ورزشی است اما، هنوز این مهم ابلاغ نشده و هزینه تعرفه‌های فعلی مربوط به سال گذشته است.

وی گفت: ورزش کردن در افزایش ایمنی سیستم بدن و نشاط اجتماعی نقش موثری دارد و امید می‌رود مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

مسئول ورزش بانوان باشگاه خورشید اراک تاکید کرد: مسایل بهداشتی و پروتکل‌های بهداشتی در این باشگاه به خوبی رعایت می‌شود.

باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

تعرفه باشگاه‌های ورزشی استان مرکزی با تورم افسارگسیخته نیازمند تغییر است

مسئول باشگاه ورزشی آرین برتر در اراک گفت: باشگاه‌داران ورزشی این استان در ۲ سال اخیر و با شیوع ویروس منحوس کرونا، صدمات و لطمات سنگینی متحمل شدند اما، تلاش مسئولان امر برای کاهش مشکلات این بخش در حد انتظار نبود.

«محسن رفیعی» افزود: این باشگاه ورزشی ۶ ماه از ایام پارسال به طور کامل و امسال نیز ۴۵ روز تعطیل بوده است اما، در این مدت نه تنها درآمدی به همراه نداشت بلکه یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال بابت کرایه و حدودی از حقوق مربیان پرداخت کرده و در تمام این معضلات یک تنه و تنها بوده است.

وی بیان کرد: مربیان و نیروهایی که در این باشگاه ورزشی فعالیت دارند قراردادی هستند اما، این قشر در زمان تعطیلی باشگاه همکاری خوبی داشتند که جای تقدیر است.

مسئول باشگاه ورزشی آرین برتر اراک ادامه داد: ترس از کرونا بسیاری از شاگردان این باشگاه را گرفت و این روند همچنان نیز ادامه دارد زیرا بسیاری از علاقه‌مندان به ورزش هنوز از ترس کرونا حاضر به  آمدن در اماکن عمومی و ورزش کردن در باشگاه‌ها نیستند.

رفیعی اظهار داشت: اگر تعداد ورزشکاران در هر تایم بیشتر از ۱۵ نفر باشد ورزشکاران حاضر به شرکت در کلاس نیستند و این بر اقتصاد باشگاه به شدت اثر بد دارد.

وی گفت: گریدبندی تعرفه‌ها در استان‌های مختلف انجام شده و جای تاسف دارد که این مهم در استان مرکزی انجام هنوز با کندی مواجه است.

مسئول باشگاه ورزشی آرین برتر اراک اضافه کرد: برای مثال هزینه ۱۲ جلسه بدنسازی در شهری مانند ملایر در جوار استان مرکزی چهار میلیون ریال است اما این هزینه از سال ۹۸ تاکنون در اراک به ازای ۱۲ جلسه، ۲ میلیون ریال است.

رفیعی تصریح کرد: این باشگاه از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون از هیچ حمایت تسهیلاتی نیز برخوردار نبوده است.

باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

باشگاه‌های ورزشی در صدر خسران دیده‌های کرونا

مسئول باشگاه ورزشی پدیده اراک گفت: بیشترین آسیب کرونا در مشاغل نصیب باشگاه‌های ورزشی شد زیرا در زمره نخستین مشاغل تعطیل شده  وآخرین مشاغل بودند که بازگشایی شدند.

«لیلا احدی» افزود: پارسال باشگاه‌های ورزشی نیمی از سال را تعطیل بودند و ایامی هم که بازگشایی می‌شدند، مجالی برای ثبت‌نام از ورزشکاران نبود زیرا در کمتر از یک ماه دوباره تعطیل می‌شدند.

وی بیان کرد: تعطیلی طولانی مدت باشگاه‌ها در شرایطی رخ داد که  بازارهای سرپوشیده و اماکن تجاری سرپوشیده همه فعالیت داشتند و گویا کرونا تنها در محیط باشگاه‌ها منتقل می‌شود.

مسئول باشگاه ورزشی پدیده اراک ادامه داد: با بهبود شرایط کرونا و فعالیت مجدد باشگاه‌های ورزشی، هنوز محدودیت‌های تجمعی وجود دارد و این در حالی است که تعرفه باشگاه‌های ورزشی اضافه نشده است.

احدی عنوان کرد: دوباره زمزمه شیوع سویه جدید اومیکرون به گوش می‌رسد و این در روند کاهش ثبت‌نام ورزشکاران تاثیردارد و این بار اگر باشگاه‌ها تعطیل شوند شمار زیادی از آن‌ها دیگر بنیه بازگشت به کار ندارند.

وی اظهار داشت: باشگاه‌های ورزشی با مراجعه کنندگانی که در زمان تعطیلی کارت دریافت کرده بودند همکاری کردند و اجازه ندادند کارتی از ورزشکاری بسوزد اما، نیاز بود مسئولان امر هم تلاشی برای حل مشکلات این قشر به کار می‌گرفتند.

مسئول باشگاه ورزشی پدیده اراک اضافه کرد: به واقع با هزینه‌های بالای کرایه، آب، برق، گاز و حقوق مربی، امکان ادامه باشگاه داری نیست و به دنبال واگذاری آن هستم.

احدی تصریح کرد: صاحب مکان فعلی باشگاه در زمان تعطیلی همکاری لازم را نداشت و کرایه‌ها کامل پرداخت شد و تاکنون هم هیچ تسهیلاتی بابت جبران خسارت کرونا دریافت نشده است.

وی گفت: شرایط اخذ تسهیلات کمک به آسیب‌دیدگان از کرونا هم بسیار دشوار است و برای ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات باید سه ضامن شاغل به بانک معرفی شود.

باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

باشگاه‌های ورزشی در ورودی و خروجی مالی به شدت با چالش مواجه شده‌اند

مدیر داخلی باشگاه ورزشی آنسه اراک گفت: تعرفه عادلانه برای باشگاه‌های ورزشی متناسب با محدودیت‌های کرونایی تعریف و ابلاغ نشده و اکثر باشگاه‌ها ورودی و خروجی مالی بیماری دارند.

«مریم آهنگرانی» افزود: این باشگاه از ۱۰ سال گذشته به‌عنوان بزرگترین باشگاه ورزشی ویژه بانوان در غرب کشور فعالیت خود را در هفت طبقه با حدود یک هزار و ۲۰۰ متر مربع زیربنا به امید ارایه خدمت به بانوان، افزایش نشاط و سلامت در این قشر آغاز کرده است.

وی بیان کرد: این باشگاه در زمان قبل از کرونا  هیچ حمایتی احتیاج نداشت و در ایام شیوع کرونا  نیز به تکلیف قانونی در تعطیلی کامل رشته‌های ورزشی عمل کرد که این مهم مناسبات هزینه درآمدی را برهم زده است.

مدیر داخلی باشگاه ورزشی آنسه اراک ادامه داد: هزینه زیادی برای ایجاد این باشگاه ورزشی شده اما اکنون با ضرردهی مواجه است که در این راستا اعلام دریافت تسهیلات یک میلیارد ریالی با تضامین سخت شده و به حدی بازپرداخت آن سخت است که با تداوم روند کرونا بهتر است زیر بار چنین تعهدی نرفت.

وی بیان کرد: جای تاسف دارد که تعرفه‌های سال جدید اراک که با محدودیت‌های کرونایی بسته شده قابل مقایسه با شهرها و استان‌های همجوار نیست.

مدیر داخلی باشگاه ورزشی آنسه اراک اضافه کرد: هزینه‌ کار با دستگاه در ۱۲ جلسه ۱۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان و ایروبیک ۸۳ هزار تومان اعلام شده است که  با تورم افسارگسیخته، پرداخت هزینه‌های آب، برق، گاز، تلفن، مواد شوینده و ضدعفونی‌ها، پرداخت حقوق منشی، خدماتی و مربی تعرفه فعلی به‌هیچ وجه هزینه‌ها را در باشگاه پر نمی‌کند.

وی گفت:  جای تاسف دارد که ورزش به‌دلیل ارزان بودن آن، جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا نکرده و در سبد خانوارها کمتر دیده می‌شود و این در حالی است که بهترین عامل برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی است.

آهنگرانی بیان کرد: نیاز است در خصوص فواید ورزش در جامعه به درستی ذهن‌سازی شود و مردم برای سلامت خود به این مهم بیشتر توجه کنند و  باشگاه ورزشی آنسه در طول سال‌های گذشته موفق به ایجاد ۵۵ شغل مستقیم شده بود اما با شیوع کرونا این مشاغل نیز از بین رفت و امروز هم با وجود بهبود شرایط حضور مجدد ورزشکاران در این باشگاه، ادامه فعالیت با هزینه‌های بالا بسیار سخت است و انگیزه کار گرفته شده است.

مدیر داخلی باشگاه آنسه اراک ادامه داد: دردسرهای این باشگاه زیاد است و مدام زیر ذره‌بین اداره ورزش و جوانان، اماکن، تعزیرات، اداره بهداشت است و با شیوع کرونا سخت‌گیری‌های دانشگاه علوم پزشکی هم اضافه شده و به واقع دیگری انگیزه‌ای برای کار در حوزه باشگاه‌داری نیست.

آهنگرانی تصریح کرد: نیاز است مسئولان امر از سرمایه‌گذاران و ارایه دهندگان خدمات مطلوب به جامعه حمایت کنند که متاسفانه نه تنها این حمایت نیست، بلکه هر روز سنگ‌اندازی‌های جدید اضافه می‌شود.

وی اضافه کرد: مردم از یک باشگاه خصوصی، خدمات ویژه می‌خواهند و نیاز است تعرفه باشگاه‌ها بر اساس خدمات بسته شودکه اکنون تفاوتی بین درجه‌بندی باشگاه‌ها نیست زیرا رانت و پارتی بازی است که تعیین کننده است و درجه‌بندی‌ها هیچکدام واقعی نیستند.

باشگاه‌های ورزشی بانوان استان مرکزی همچنان بر مدار زیان‌دهی کرونا

کاهش درآمد مشکل اصلی باشگاه‌داران ورزشی استان مرکزی است

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی گفت: تعدادی از باشگاه‌های ورزشی این استان که برای بانوان فعالیت دارند در شرایط شیوع کرونا و با تعطیلی این مراکز و نداشتن توان پرداخت کرایه‌ها، باشگاه‌های خود را جمع کردند.

«مهین علی‌بخشی» افزود: با بهبود شرایط کرونا و بازگشایی مجدد باشگاه‌های ورزشی در استان مرکزی، هنوز استقبال مردم از ورزش کمرنگ است و همین موضوع دامنه مشکلات باشگاه‌داران را زیاد کرده است.

وی بیان کرد: ۳۲۵ باشگاه مشترک مردان و بانوان و ۱۴۸ باشگاه ویژه بانوان در استان مرکزی فعال است که تعداد این باشگاه‌ها قبل از شیوع کرونا ۳۴۵ باشگاه مشترک و ۱۵۰ باشگاه ویژه بانوان بوده است.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی ادامه داد: مسئولان باشگاه‌های ورزشی این استان با وجود فعالیت مجدد، از کاهش درآمدها و پرداخت کرایه‌های سنگین گله‌مندند.

علی‌بخشی اظهار داشت: پس از نشست‌های مختلف و بررسی‌های صورت گرفته و ابلاغ بخشنامه سازمان صمت استان مرکزی، نرخ تعرفه‌های باشگاه‌داری این استان ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته و بیش از این مبلغ مقدور نیست.

وی عنوان کرد: بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی در باشگاه‌های ورزشی استان مرکزی اعمال می‌شود و مردم باید برای بهبود روحیه و افزایش نشاط اجتماعی به امر ورزش توجه جدی داشته باشند و از این مهم غافل نشوند.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی افزود: همه باید تلاش کنند تا زندگی در شرایط کرونایی را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به بهترین شکل داشته باشند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha