۲۰ آذر ۱۴۰۰، ۷:۴۵
کد خبرنگار: 1794
کد خبر: 84571704
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

قزوین – ایرنا – پروژه‌های نیمه کاره عمرانی، فرهنگی، ورزشی و گردشگری استان قزوین که سالهاست از کمبود اعتبار خاک می‌خورند چشم انتظار سفر رییس جمهور برای تکمیل شدن هستند.

به گزارش ایرنا، سفرهای استانی رییس جمهور و هیات دولت به استانها که از شروع به کار دولت سیزدهم آغاز شده برای استان ها منافع و مزایای زیادی به دنبال دارد که مهمترین آنها نگاه ویژه و تخصصی به مشکلات و چالش ها و تخصیص اعتبارات برای حل آنها است.

موقعیت جغرافیایی و حساس استان قزوین و قرارگیری در شاهراه ارتباطی ۱۱ استان کشور و همچنین برخورداری از ویژگی های صنعتی، گردشگری و کشاورزی موجب شده طرح ها و پروژه های کلانی در حوزه های مختلف در این استان اجرایی شود که در این سالها به دلیل کمبود اعتبارات و مضایق به مرحله تکمیل و بهره برداری نرسیده اند.

طرح هایی که هم اکنون بر اثر تورم و نوسانات اقتصادی به اعتبارات و بودجه هایی چندین برابر زمان اجرا برای تکمیل نیاز دارند و چون تامین این بودجه از عهده دستگاه اجرایی متولی خارج است پروژه ها به صورت نیمه کاره و بلاتکلیف رها شده اند.

موضوعی که موجب نگرانی است و در صورت تداوم آن، قطعا پروژه های با پیشرفت ۱۰ تا ۵۰ درصد فیزیکی طی سالهای آینده از میان خواهند رفت و باید برای تضییع بیت المال و منابع دولتی غصه و حسرت خورد.

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین چندی پیش از سفر قریب الوقوع رییس جمهور و هیات دولت به استان قزوین خبر داد و از دستگاه های اجرایی استان خواست مهمترین مطالبات و درخواست های خود را برای طرح در این سفر تهیه و تدوین کنند که یکی از این خواسته ها قطعا تخصیص اعتبارات برای تکمیل پروژه های نیمه کاره دستگاه های اجرایی خواهد بود.

هشت پروژه نیمه کاره ملی استان به زودی از بین می رود

در استان قزوین پروژه های عمرانی بسیار زیادی در دولت های قبل اجرا شده ولی برخی از آنها طی سال های گذشته نیمه کاره مانده که در صورت تداوم این روند به زودی از میان می روند.

مدیر کل دیوان محاسبات استان قزوین می گوید اگر این روند تداوم یابد باید چندسال بعد برای تضییع حقوق دولتی و از بین رفتن بیت المال به عملکرد دستگاه های اجرایی متولی این پروژه ها ورود کند.

امیر خلیلیان در این باره می گوید: مکاتبه ای با دستگاه های اجرایی استان برای مشخص شدن پروژه های نیمه کاره انجام دادیم که فهرستی را به ما اعلام کردند که هشت پروژه از آنها ملی بوده و از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید هرچه سریعتر فکری به حال آنها شود چون اگر به حال خود بمانند از بین خواهند رفت.

مدیر کل دیوان محاسبات استان قزوین افزود: مسوولان دستگاه های اجرایی هم به این موضوع اشراف دارند و به جد پیگیر تکمیل آنها هستند ولی تا چه اندازه می توانند منابع مورد نیاز آنها را تامین کنند؟

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

وی با اشاره به هشت پروژه ملی اولویت دار استان که در حال نابودی و زوال هستند، افزود: مجتمع فرهنگی هنری قزوین، سد خاکی چنگوره در آوج، بند انحرافی روستای شاکین آوج، پل ورودی شهر آبگرم، دانشکده فنی تاکستان، تاسیسات فاضلاب شهر تاکستان، سالن ۶ هزار نفری و سالن دوومیدانی شهر قزوین این طرح ها هستند.

خلیلیان گفت: باید در استان فکری به حال این طرح ها شود هرچند این پروژه ها ملی هستند ولی محل اجرای آنها در قزوین بوده و از منابع استانی نیز به آنها اختصاص داه شده است.

هزینه اجرای طرح های نیمه کاره قزوین حدود ۱۰ برابر شده است

مدیر کل دیوان محاسبات استان قزوین گفت:با توجه به استعلام صورت گرفته از دستگاه ها از زمان شروع طرح و منابع مورد نیاز برای تکمیل و بهره برداری از آنها در زمان فعلی، منابع مورد نیاز مشخص شد.

خلیلیان گفت:هزینه هر درصد از کار انجام شده برای مثلا مجتمع فرهنگی و هنری قزوین ۲ میلیارد و ۴۱۲ میلیون ریال در زمان اجرای طرح بوده که طبق برآورد انجام شده هم اکنون برای اتمام باقی مانده کار در هر درصد حدود ۲۳ میلیارد و ۵۲۹ میلیون ریال نیاز است یعنی به بودجه ای حدود ۱۰ برابر زمان اجرا نیاز داریم.

وی افزود: در موافقت نامه اولیه این طرح، ۵۰ میلیارد ریال برای اتمام پروژه دیده شده بود درحالیکه هم اکنون برای اتمام آن حدود ۳۵۷ میلیارد ریال نیاز است که تامین آن از عهده استان خارج است و باید در سفر آتی رییس جمهور مطرح و چاره اندیشی شود یا از راه های دیگر برای تکمیل آن اقدام گردد.

خلیلیان اضافه کرد: این مشکل، مختص این استان نیست ولی باید برای استان فکری کنیم و باید ورود جدی داشته باشیم و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی جذب اعتبارات و حل این مشکل را در دستور کار و توجه ویژه خود قرار دهند.

مدیر کل دیوان محاسبات استان قزوین گفت: پیشنهاد ما این است اگر نمی توانیم آنها را اجرا کنیم واگذار نماییم ولی متاسفانه در اجرای ماده ۲۷ قانون الحاق در بحث واگذاری ها در استان موفق عمل نکرده ایم.

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

 وی تصریح کرد: باید از دستگاه های اجرایی و مدیران استان برای اجرای این قانون حمایت کنیم تا آنها نگران قوانین و مقررات نباشند و از بخش خصوصی و ظرفیت های آن در این زمینه استفاده کنند تا این پروژه ها از بین نرود.

خلیلیان گفت: اگر این کار انجام نشود در سال های بعد باید به تضییع بودجه دولتی و نابودی طرح های عمرانی براثر اقدام نکردن دستگاه ها ورود کنیم و باید هرچه سریعتر در این زمینه فکری کنیم.

وی افزود: متاسفانه پیشرفت فیزیکی برخی از پروژه ها برای اتمام پایین است و واقعا در سال های آینده مشکلاتی در این زمینه خواهیم داشت.

خلیلیان با اشاره به علل شکل گیری پروژه های نیمه کاره و نیمه تمام در استان، گفت: افزایش شدید قیمت ها و هزینه ها، برآورد ناقص از هزینه اجرای کار بر اثر افزایش قیمت ها، کاهش اعتبارات پرداختی به پروژه ها نسبت به اعتبارات تخصیص یافته و تصویب طرح های تملک دارایی های سرمایه ای بدون توجه به تعداد قابل توجه طرح های نیمه تمام از جمله دلایل این موضوع است.

خبرنگار ایرنا برای پیگیری صحبت های مدیر کل دیوان محاسبات استان قزوین به سراغ چند تن از مدیران متولی این طرح ها و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی رفت و دلایل نیمه کاره ماندن طرح های عمرانی استان و راهکار حل آنها را پرسید.

اجرای دقیق قوانین، هزینه های اجرای طرح های عمرانی آب و فاضلاب را چند برابر کرده است

شرکت آب و فاضلاب که در هر شهر و روستا طرح های عمرانی مربوط به خود را دارد ولی در سال های اخیر به دلیل افزایش چندبرابری هزینه های اجرا آنها را نیمه کاره رها کرده و در این میان مردم بیشترین آسیب را می بینند و دود آن به چشم شهروندان و اهالی روستا می رود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین معتقد است که خود قوانین بعضا دست و پاگیر هستند و مانع پیشرفت سریع طرح ها می شوند.

داراب بیرانوندی در این باره گفت: برخی مواقع خود قانون برای ما یک مشکل بوده، مثل همین پروژه های نیمه تمام که برای ما مشکل ایجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: در همه قوانین اولویت با پروژه های نیمه تمام است و یک مدیر باید پروژه ای را شروع کند که به صورت نیمه تمام باشد.

 وی افزود: در وظیفه ذاتی این شرکت که طرح های آب و فاضلاب است مجبوریم یک طرح را شروع کنیم چه اعتبار آن تامین بشود یا نشود و این یک مشکل جدی ماست.

این مسوول با بیان اینکه اجرای دقیق قوانین هزینه پروژه ها را بالا برده است، افزود: برای اجرای طرح های عمرانی باید اطلاعات آنها را در سامانه ستاد ثبت کرده و به شرکت های متقاضی و واجد شرایط واگذار کنیم که همین موضوع هزینه های اجرای طرح را بالا می برد درحالیکه همان طرح را می توانیم در یک روستا با یک مقنی و هزینه کمتری اجرا کنیم.

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

وی گفت: همه این موارد باعث می شوند که این طرح ها در روستاها و شهرهای استان نیمه کاره باقی بمانند که نمونه آن طرح آب و فاضلاب شهرستان تاکستان است.

بیرانوندی با اشاره به یک مورد از مقررات دست و پاگیر، گفت: از یکسو دیوان محاسبات می گوید باید اعتبار و بودجه برای شروع طرح عمرانی تخصیص یافته باشد تا کار آغاز شود اما اسناد خزانه می گوید باید بدهی مسجل داشته باشید بعد اسناد خزانه صادر شود.

وی گفت: این تناقضات باعث می شود مشکلاتی به وجود آید و در نهایت طرح ها نیمه کاره روی دست استان بماند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: اگر قانونی طی سال ها اجرا نشده این نشان می دهد مشکل مدیریتی نیست بلکه قانون مشکل دارد و باید اصلاح شود، باید قانون زنده باشد و بتواند این مشکلات را رفع رجوع کند.

مقررات دست و پاگیر، مانع ورود سرمایه گذار به طرح های نیمه تمام ورزشی قزوین شد

پروژه سالن ۶ هزار نفری و سالن دوومیدانی استان قزوین که در کنار مجموعه ورزشی سردار آزادگان احداث شده، از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین در سال ۱۳۸۲ است که بعد از حدود ۱۸ سال هنوز به مرحله تکمیل و بهره برداری نرسیده اند.

این طرح ها آنقدر خاک خورده و نیمه کاره مانده اند که به گفته ورزشکاران آهن آلات آنها نیز زنگ زده و دیگر قابل استفاده نیستند.

تکمیل این طرح ها هم اکنون حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین و تخصیص این اعتبار از عهده استان و وزارتخانه مربوط خارج است و باید فکری به حال آنها در سفر هیات دولت به استان صورت گیرد.

 مدیر کل ورزش و جوانان استان قزوین در این باره می گوید: برای این طرح ها با استاندار وقت، رییس سازمان برنامه و بودجه استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی حضور یافتیم و سرمایه گذار آن را نیز پیدا کردیم ولی آنقدر گیر قانونی پیدا کرد که بخش خصوصی منصرف شد.

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

عباس علایی مقدم گفت: این سرمایه گذار به دلیل مشکلات قانونی که وجود داشت در جای دیگر سرمایه گذاری کرد درحالیکه ما می توانستیم با ورود بخش خصوصی این طرح ها را پیش ببریم.

وی اضافه کرد: این ۲ پروژه در حال حاضر در مرحله نصب آهن آلات سقف قرار دارند ولی نیمه کاره مانده و در حال از بین رفتن هستند.

علایی مقدم گفت: به رغم تمامی تلاش ها و پیگیری هایی که از وزارتخانه و شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی داشته ایم تا الان نتیجه نگرفته ایم و امسال نیز اتفاقی در این زمینه نمی افتد و خواهش داریم برای این موضوع ورود جدی مسوولان استان صورت گیرد.

کوتاهی در اجرای طرح‌های ملی تاکستان به نیمه تمام شدن آنها منجر شد

شهرستان تاکستان در ۳۵ کیلومتری قزوین با توجه به موقعیت خاص خود و استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی متعدد به احداث یک دانشکده فنی برای توسعه آموزش های مهارتی نیاز دارد که در کنار دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان برای آموزش جوانان اقدام کند.

با توجه به ضرورت اجرای این طرح، برای احداث دانشکده فنی در این شهرستان طی پنج سال گذشته اقدام شد و ردیف ملی اعتباری آن نیز دریافت گردید ولی متاسفانه به دلیل فقدان پیگیری، هم ردیف ملی آن حذف شد و هم اینکه طرح نیمه کاره باقی ماند.

فرماندار شهرستان تاکستان گفت: ما در شهرستان، پروژه های ملی با ردیف اعتباری داریم که نیمه تمام رها شده اند که دلیل آن به اشتباه دستگاه های اجرایی در بررسی بودجه های اولیه یا تاخیر در اجرای پروژه باز می گردد که در نهایت به حذف ردیف اعتباری ملی آن منجر شده است.

رضا طاهری گفت:نمونه این موارد، پروژه فاضلاب شهر تاکستان است که نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای احیای ردیف آن تلاش می کند.

فرماندار گفت: همچنین طرح احداث دانشکده فنی و مهندسی در شهرستان است چون دستگاه متولی شهرستانی ندارد و متولی آن دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) است نیمه تمام رها شده است.

وی گفت: این طرح، پنج سال اعتبار داشته که در سال اول اجرای طرح، یک ساختمانی را احداث کرده اند و آن را رها کرده اند که در حال حاضر، نگهداری از ساختمان برای جلوگیری از سرقت تجهیزات به یک دغدغه شهرستانی تبدیل شده است و درخواست داریم این موضوع از منظر ملی پیگیری شود.

پروژه‌های نیمه کاره قزوین، چشم انتظار سفر رییس جمهور

نماینده شهرستان تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز دراین زمینه گفت: در برخی از طرح ها واقعا کوتاهی هایی شده مثلا در خصوص احداث دانشکده فنی در شهرستان تاکستان این کوتاهی مشهود است.

رجب رحمانی گفت: این دانشکده در سالهای قبل ردیف ملی آن از بین رفت و ما آن را دوباره احیا کردیم و رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) باید بیشتر تلاش می کرد تا یک دانشکده فنی بعد از ۴۲ سال از انقلاب اسلامی در شهرستان تاکستان احداث شود.

وی افزود: در اجرای طرح آب و فاضلاب تاکستان نیز کوتاهی هایی شده ولی هم اکنون باید به مسوولان اجرایی کمک کنیم تا سریعتر برای اجرای این طرح های نیمه کاره اقدام کنند.

تکمیل طرح های عمرانی استان با اعتبارات قطره چکانی امکانپذیر نیست

نماینده بویین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: به رغم اینکه از دستگاه های استانی برای اجرای طرح ها رضایت داریم ولی انتظار داریم در جذب اعتبارات در کنار نمایندگان از سطح ملی پیگیری کنند.

روح الله عباسپور گفت: ما در کنار مدیران هستیم و مدیران دستگاه ها باید ارتباط لازم را داشته باشند که اعتبارات ملی را پیگیری کنند.

وی گفت: هم اکنون طرح های عمرانی زیادی در حوزه آب و فاضلاب شهری، شبکه خصوصی آب رسانی و تصفیه خانه ها در استان نیمه کاره هستند که تکمیل آنها با اعتبارات قطره چکانی به این زودی ها امکانپذیر نیست و باید برای آنها فکری کرد.

برآیند:

طرح های عمرانی بسیار زیادی طی سال های گذشته در استان قزوین اجرا شده که متاسفانه برخی از آنها به دلیل مدت زمان زیاد از اجرا در حال نابودی هستند.

از سوی دیگر تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آنها با توجه به تورم و افزایش قیمت ها از عهده استان خارج است و از دیگر سو نمی توان آنها را به حال خود رها کرد تا از میان بروند.

هشت پروژه ملی و ردیف دار استان در این میان شناسایی شده است که جا دارد در سفر قریب الوقوع رییس جمهور و هیات دولت به استان قزوین به آنها نگاه ویژه ای شود و با تخصیص اعتبارات یا فراهم سازی زمینه واگذاری به بخش خصوصی برای تکمیل آنها اقدام گردد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha