به گزارش ایرنا کشاورزان شهرستان شوش گفتند:با توجه به خشکسالی وعدم کشت تابستانه در منطقه با وجود قول مسئولان استان ، نه تنها وامهای کشاورزی استمهال نشده بلکه جرایم دیرکرد نیز اعمال میشود.
بنا به گفته کشاورزان شوش وامهای کشاورزی در بانک کشاورزی تمدید نشده و کشاورزان مجبورهستند وامهای خود را در شرایط سخت مالی ، پرداخت کنند که این مساله فشار مالی زیادی به کشاورزان بدهکار این منطقه وارد کرده است.
این کشاورزان خواستار توقف این رویه و تمدید وام ها در شرایطی که هزینه های کشت پاییزی به شدت افزایش یافته است شدند.
کشاورزان بندرماهشهر در جنوب خوزستان نیز از تمدید نشدن وام های دریافتی و اعمال جریمه دیرکرد انتقاد کرده و این رویکرد بانک کشاورزی را در تضاد آشکار در حمایت از تولید و امنیت غذایی خواندند.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی بندر ماهشهر روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ، یکی از مشکلات اساسی کشاورزان این منطقه را عدم تمدید وام های پرداختی از سوی بانک کشاورزی بیان کرد و افزود: کشاورزان این منطقه هم اکنون در وضعیت بحرانی به سر میبرند و با توجه به تداوم خشکسالی و ضرر و زیان کشت پاییزی، عقلانی نیست که فشار مضاعفی روی کشاورزان وارد شود.
حامد یوسفی با ابراز تاسف و نگرانی از اینکه حساب برخی کشاورزان ماهشهری به علت عدم توانایی در پرداخت سررسید وام ها از سوی بانک کشاورزی بلوکه شده است افزود: کشاورزان منطقه به علت مشکلات مالی ، پرداخت نشدن مطالبات نخلداران و هزینههای کشت پاییزی در شرایط دردناکی قرار دارند.
وی خواستار دخالت استاندار خوزستان برای استمهال وام ها و بخشیده شدن جرایم دیرکرد کشاورزان شد.
یوسفی اظهار داشت:اغلب کشاورزان ماهشهری به علت خشکسالی و توصیه مسئولان برای کشت نکردن محصولات تابستانی ، دست خالی هستند و به هیچ وجه قادر به پرداخت سررسید وام ها نیستند.
برخی کشاورزان اهواز ، دشت آزادگان ، بهبهان و شادگان نیز موضوع عدم تمدید وام کشاورزی را با نظام صنفی کشاورزی خوزستان مطرح کردند.
در همین حال روابط عمومی بانک کشاورزی خوزستان اعلام کرد:این بانک در راستای رسالت سازمانی خود که حمایت از تولید و رونق بخش کشاورزی است همواره دستورالعمل های ابلاغی را در اسرع وقت اجرا کرده و به محض ابلاغ تضمین نامه بند "خ" از سوی سازمان برنامه و بودجه(درخصوص بخشودگی سود و جرایم)کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی، اصل مطالبات امهال و متفرعات آن بخشوده خواهد شد.
جهانپور معماریان مدیر شعب بانک کشاورزی خوزستان به علت حضور در جلسه ، به سوال ایرنا پاسخی نداد و موضوع تمدید نشدن وام کشاورزان را به روابط عمومی این بانک محول کرد.
مسعود اسدی رییس نظام صنفی کشاورزی خوزستان از تمدید نشدن وام کشاورزان خوزستانی انتقاد کرد و در این راستا خواستار اتخاذ تصمیم مناسب برای گره گشایی از مشکلات کشاورزان استان شد.
بیشتر کشاورزان خوزستانی به خصوص در اراضی زیرپوشش آبیاری دز و مارون نتوانستند به علت خشکسالی و نبود آب ، بخش مهمی از زمین های کشاورزی خود را زیرکشت ببرند.
کشاورزان خوزستانی شدیدترین خشکسالی در نیم قرن را در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تجربه کردند و متحمل خسارت زیادی شدند.
نظر شما