امید به توسعه بروجرد رهاورد سفر دولت

بروجرد - ایرنا - سفر ۱۹ آذرماه رییس جمهور به لرستان هنوز هم در کانون توجه مردم و رسانه‌های محلی استان قرار دارد و با وجود گذشت روزها از این سفر همچنان به چند و چون رهاوردهای آن پرداخته می‌شود.

به گزارش ایرنا،  سفر مسوولان ارشد کشور به استان‌ها همواره بعنوان فرصتی برای توسعه مورد توجه است و دولت سیزدهم که با شعار عدالت محوری، مبارزه با فساد، توزیع عادلانه و توجه به استان‌های کمتر توسعه یافته شکل گرفته است در اولین سفر رسمی به لرستان زمینه بروز مطالبات مردمی و مدیران را بیش از پیش فراهم کرد.

فهرست بلند بالای مطالباتی که با این سفر مطرح شد تصویری واضح از وضعیت موجود و خواسته های انباشته شده گذشته تا کنون بود که برخی از آنها در مرحله نخست، با پذیرش رییس دولت و قول های مساعد مواجه شد اما مهمتر از این، مستندسازی مصوبات در قالب لایحه و پیگیری اجرای آن است.

مروری بر مصوبات سفر آیت الله رییسی در سفر یازدهم دولت به لرستان  نشان می دهد در صورت تحقق برنامه های مختلف، نقطه عطفی در توسعه استان شکل خواهد گرفت.

نگاه معمول این است که در انبوه مشکلاتی از جنس تعطیلی کارخانه ها و رکود چرخ های اقتصادی، توجه کمتری به سمت مسایل فرهنگی و اجتماعی می رود اما در این سفر این نقص وجود نداشت و با سفر ۲ روزه انسیه خزعلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به شهرهایی از استان سعی شد از نزدیک مسایل اجتماعی و فرهنگی نیز مورد پردازش، مشاهده و رسیدگی قرار گیرد.

بروجرد یکی از مناطقی بود که معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تقریبا یک روز  را برای رسیدگی در این شهرستان صرف کرد  و در مصاحبه پایانی اش از این سفر با ابراز خرسندی از تلاش و مهارت بانوان در این شهرستان گفت: بانوان بروجردی از توانمندی، مهارت، عزت نفس و آثار هنری زیبا و قابل توجهی برخوردار هستند که باید قدر دانست و از آن برای توسعه کارآفرینی بهره گرفت.

وی گفت که کسب و کار خانواده محور در کل استان اجرا خواهد شد و این طرح در شهرستان بروجرد بطور خاص در قسمت قالی بافی و قابلیت های صادراتی آن حمایت خواهد شد.

فراهم کردن زمینه توسعه صادرات فرش دستباف بروجرد

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تنها شرکت تعاونی فرش دستباف طلایی بروجرد برای یکهزار و ۴۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است که حدود ۵۰۰ نفر از شاغلان آن بیمه تامین اجتماعی دارند و پیگیر صادرات تولیدات آن هستیم.

وی همچنین نسبت به ایجاد کارگاهی با ظرفیت ۲ هزار شغل قول مساعد داد و افزود: پیگیر صادرات تولیدات این کارگاه نیز خواهیم بود همچنین  سرمایه اولیه را برای تاسیس این تعاونی در اختیار بانوان قرار می‌دهیم تا بتوانند تعاونی را توسعه دهند.

امید به احیای سامان کاشی بروجرد تا پایان سال

بروجرد را به عنوان یکی از مهمترین شهرهای صنعتی لرستان می شناسند که همچون بسیاری از مناطق دیگر کشور طی سال های اخیر با مشکل تعطیلی و یا نیمه تعطیلی کارخانه ها مواجه شده است که این مساله نیز در جریان سفر رییس جمهور مورد توجه قرار داشت بطوریکه  وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از رییس جمهور سفر یک روزه ای به این شهرستان داشت.

در جریان  این سفر، بازدیدی از سامان  کاشی بروجرد صورت گرفت، کارخانه ای که با توجه به هزینه و کاهش تولید هم اکنون در مرحله ورشکستگی است اما شرکتی آن را اجاره کرده و بررسی های کارشناسی انجام شده است.

بنابر گفته و قول سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت مبلغ ۵۰ میلیارد تومان جزو مصوبات سفر هیات دولت به لرستان برای این کارخانه لحاظ شده است تا سامان کاشی تا پایان سال احیا شود.

نشستن پای درد دل مردم 

وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان نماینده هیات دولت بعد از بازدید از کارخانه های بروجرد در فرمانداری این شهرستان پای حرف مردم نشست و مردم نیز مشکلاتی از کمبود آب کشاورزی و نبود اشتغال تا مشکلات در بخش‌های داروی بیماران خاص، مسکن معلولان و آسیب‌های اجتماعی را مطرح کردند.

نکته قابل توجه این بود که برنامه به گونه ای تنظیم شده بود  تا مردم بتوانند مشکلات خود در بخش‌های مختلف با وی مطرح کنند و مشکلات حوزه های مختلف را به گوش وی برسانند.

نکته قابل تامل دیگر در دیدار مردمی این بود که جانباز ۷۰ درصدی به علت نامناسب بودن فضای جلسه و وجود پله نتوانست در جلسه حضور داشته باشد اما وزیر برای شنیدن صحبت‌های این جانباز به طبقه پایین فرمانداری رفت.

شرایط به گونه ای فراهم شده بود تا صدای همه شنیده و به گوش رییس جمهور رسانیده شود تا بتوان ضمن شناخت اولیه از وضع موجود به راهکارهای موثری برای حل مشکل رسید و بنا بر گفته امام جمعه بروجرد سفر رییس جمهور به استان‌ها و ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم دلگرم‌کننده است.

دلگرمی که در آنها این امیدواری را ایجاد کرده است تا بتوانند به زودی تغییرات مثبتی را در زندگی خود احساس کنند.

ریل گذاری قطار بروجرد تا چهار سال آینده

مساله دیگری که در این سفر به آن توجه شد راه آهن بود،  اگرچه  احداث راه آهن در لرستان تاریخی قریب یه ۱۰۰ سال دارد اما این خط ریلی محدود به کریدور شمال - جنوب است و تنها برخی از شهر های واقع در مسیر از این نعمت بهره مند هستند.

در این مدت زمان طولانی برنامه ای برای توسعه خطوط راه آهن به سایر شهرهای لرستان از جمله خرم آباد و بروجرد وجود نداشت،  تا در مجلس هفتم شرای اسلامی احداث راه آهن بروجرد - خرم آباد و ملایر در سال ۱۳۸۴ با امضای ۱۸۰ نماینده به تصویب دولت رسید و بنا شد از همان سال در پیوست بودجه گنجانده شود.

حالا با گذشت ۱۶ سال از این مصوبه یکی از مصوبات سفر هیات دولت تکمیل این پروژه طی سه سال است.

منوچهر ماهرو بختیاری کارشناس ارشد عمران وراه سازی در خصوص اهمیت توسعه ریلی گفت: یکی از بخش‌های مهم سیستم حمل‌ و نقل که نقش زیربنایی و غیرقابل انکاری در توسعه پایدار و عرصه‌های گوناگون ایفا می‌کند، حمل و نقل ریلی است.

وی افزود: این سیستم به دلیل مزایای نسبی که در مقایسه با دیگر بخش‌های حمل و نقل مانند جاده‌ای، هوایی و دریایی دارد، سهم خاصی را در بخش حمل و نقل مختص خود کرده است.

این کارشناس به کارایی بالای سیستم حمل و نقل ریلی اشاره کرد و افزود: راه‌آهن یک مکانیسم مهم و کارآمد در زمینه حمل‌ و نقل برون‌شهری محسوب می‌شود که با توجه به موقعیت لرستان در منطقه، گسترش و پیشرفت سیستم حمل و نقل ریلی نقش بسزایی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی خواهد داشت.

البته سفر یازدهم هیات دولت به لرستان دستاوردهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دیگری را به همراه داشت که قول مساعد ساخت ۸۵ هزار واحد مسکونی در طول چهار سال،  احیای کارخانه های تعطیل شده عظیم خودرو، سامان کاشی و  توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از جمله آنها است.

اگر چه مصوبات مناسبی برای توسعه به شمار می رود اما دستیابی به این تخصیص های ریالی عزم و اراده راسخی می طلبد که مدیران استانی، نمایندگان مجلس و همه نخبگان باید علاوه بر پیگیری مناسب زمینه های لازم را فراهم نمایند چه اینکه دولت سیزدهم در اول راه قرار دارد و تازه این اولین گام برای تعامل به شمار می رود.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha