۴ دی ۱۴۰۰، ۱۰:۵۲
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 84589576
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضرورت جابجایی پشت میزنشین‌های لرستان با رویکرد توسعه و عدالت

خرم‌آباد - ایرنا - هفتم مهرماه امسال بود که "فرهاد زیویار" به عنوان اولین استاندار بومی و هفدهمین مدیر ارشد اجرایی لرستان در بعداز انقلاب، توسط هیات دولت سیزدهم انتخاب و معرفی شد.

به گزارش ایرنا ،سپردن سکان هدایت مدیریت ارشد اجرایی لرستان به یک فرد بومی طی سال های گذشته از مطالبات اصلی مردم، نخبگان، سیاسیون و رسانه های استان بود که در دولت سیزدهم محقق شد و حالا مطالبه ای که مطرح شده تغییر برخی از مدیران  ناکارآمد فعلی است که با توجه به رتبه های نخست لرستان در شاخص هایی همچون فلاکت، بیکاری و تورم به یک خواسته عمومی و جدی تبدیل شده است.

خواسته جابجایی مدیران در محافل عمومی در حالی عنوان می شود که برخی از مدیران استان از  زمان ۲ استاندار قبلی بر مسند مدیریتی تکیه دارند و همچنان در حال آزمون و خطاهای مدیریتی هستند و البته مصداق این ادعا، نارضایتی عموم مردم از دستگاه تحت امر آنها و مشاهده عینی نتیجه مدیریتشان است که تغییری در شاخص های تخصصی اداره مورد نظر نداشته اند.

بدون شک همه واقف هستند انتصاب مدیران در لرستان بر مبنای دیدگاه سیاسی و البته روابط هم بوده و همین نوع انتخاب برای مدیران کل تاکنون سهم بسزایی در توسعه نیافتگی استان داشته است.

استاندار لرستان که خود به عنوان چهره ای دانشگاهی شناخته می شود تاکنون تغییرات در تیم دانشگاهی استان را با جدیت دنبال کرده و روسای جدید دانشگاه های لرستان ، پیام نور و علوم پزشکی  از زمان انتصاب وی در لرستان منصوب شده اند اما خواسته مردم ، رسانه ها و سیاسیون استان به این تغییرات محدود نشده است و اکنون انتصاب مدیران کاربلد، با انگیزه، انقلابی و شجاع که بتوانند در مقابل زیاده خواهی های سیاسی و طایفه ای بایستند، به یک مطالبه تبدیل شده است.

این خواسته طی حدود یک ماه اخیر بسیار جدی شده است تا جاییکه زیویار استاندار لرستان هفته گذشته به مردم قول داد تغییرات وسیع مدیریتی تا پایان دی ماه در استان اعمال می شود، تغییراتی که قرار است در دل سرمای زمستان رخ دهد تا شاید موجب تکاپو و جنب و جوش در فضای مدیریتی استان شود.

توسعه و عدالت، محور سفارشات رییس جمهور در خصوص انتصابات

البته این اظهار نظر استاندار لرستان پس از اظهارات رییس جمهور در سفر به لرستان طی ۱۹ آذر عنوان شد، آیت الله رییسی در دیدار با اقشار مختلف مردم استان صریحا گفت نباید از بانیان وضع موجود در مسندهای مدیریتی بکار گرفت.

حالا باید منتظر ماند تا چگونه استاندار لرستان تیم مدیریتی خود را بر اساس سفارش های شفاف رییس جمهور تشکیل می دهد، سفارش هایی که آیت الله رییسی در سفر به لرستان داشت از جنس توجه به رفع آسیب های اجتماعی، اشتغالزایی، سدسازی، توسعه ریلی و جبران عقب ماندگی های لرستان با انتخاب مدیران انقلابی و کارآمد بود.

رییس جمهور در لرستان این را هم گفت که وضع موجود را خوب نمی بینیم اما امکان وضعیت بهتر برای استان بدلیل وجود زیر ساخت ها وجود دارد.

آیت الله رییسی وجود آسیب های اجتماعی را در لرستان رنج آور دانست و گفت با تحول، امکان از بین رفتن آسیب های اجتماعی وجود دارد، رییس جمهور همچنین وضعیت اشتغال در استان را رنج آور دانست و افزود وضعیت بیکاری در برخی از استان‌ها از جمله  لرستان که چنین امکاناتی دارد به هیچ‌وجه برای ما قابل قبول نیست و باید این وضعیت را متحول کنیم.

وی با تاکید بر توجه به کارآمدی در انتخاب مدیران کشوراذعان کرد  نسبت به مدیران معتقدیم که هر کس که کارآمدی دارد از او استفاده کارآمدی، دلدادگی به انقلاب و نظام امر مهمی است اما از کسانی که بانیان وضع موجود هستند نباید استفاده شود.

آیت الله رییسی عقب ماندگی توسعه ای لرستان را هم یادآور شد و گفت که سدسازی و توسعه ریلی باید قبلا انجام می شد و اکنون که دولت برای ساماندهی این موارد تلاش می کند، عدالت محوری یک اصل مهم است.

بدون شک عدالت محوری نه تنها در تخصیص بودجه و تصویب طرح های کلان نیست بلکه یکی از محورهای عدالت، انتخاب مدیران کارآمد، انقلابی و دلسوزی است که بتوانند به وسعت مشکلات ریز و درشت استان تلاش کنند، مدیرانی از جنس کفش های آهنین، چشمان تیزبین و البته دستانی کارگشا.

وعده بازار گرم جابجایی مدیران لرستانی در دی ماه سرد

این تاکیدات صریح رییس جمهور و عمومیت گرفتن خواسته مردم لرستان برای انتصاب مدیران توانمند، استاندار را بر آن داشت تا اعلام کند تغییرات گسترده مدیران دی‌ماه رقم می خورد.

زیویار که تغییر مدیران را از انتظارات مردم دانسته گفته است اگر بنا باشد مدیری به‌صورت دائم پشت میز مدیریت قرار بگیرد، یعنی استعدادهای جامعه را کور کرده‌ایم، اولویت ما سفر رییس‌جمهور به لرستان بود و به همین خاطر موضوع تغییرات مدیران به تعویق افتاد.

وی به مدیران فعلی آماده باش وداع با پست و میزهای مدیریتی را اعلام کرده و البته این نوید را به مردم داده است تا مدیرانی از جنس تلاش و کار شبانه روزی انتخاب کنند تا بلکه اندکی از توسعه نیافتگی های استان پر از ظرفیت لرستان جبران شود.

حال باتوجه به این اظهارات استاندار، باید تغییرات مدیریتی هرچه زودتر کلید بخورد و جانشین های شایسته معرفی شود چراکه با اعلام استاندار در خصوص جابجایی مدیران فعلی، آنها انگیزه کمتری برای خدمت دارند بنابراین باید به نوعی فرصت سوزی را به حداقل ترین زمان ممکن رساند و انتصاب مدیران تازه نفس و پای کار را در دستور کار قرار داد.

و البته نکته قابل توجه برای سهم خواهان و سهم بگیران سیاسی اینکه باید واقف باشند لرستان در طول سال ها از انتصاب های بر پایه روابط و بدون ضابطه زخم خورده است، در حافظه تاریخ استان برخی مدیران به یاد مانده اند که نه تخصص و نه شایستگی کسب مسند مدیریت را داشته اند اما صرفا برای بدهی های انتخاباتی و انتصاباتی نمایندگان، استانداران و یا فرمانداران، قبای گشاد مدیریت را بر تن کرده اند.

بر اساس ماده ۱ قانون وظایف و اختیارات استانداران مصوب شورای عالی اداری، استانداران در حوزه ماموریت خود نماینده عالی دولت و مسوول اجرای سیاست عمومی دولت می‌باشند و بر تمامی ادارات دولتی حوزه‌ ماموریت خود سوای محاکم قضایی ریاست عالیه، حق نظارت در امور را خواهند داشت.

طبق مواد ۴، ۵، ۶ و ۷ همین قانون تغییر و عزل و نصب مدیران دولتی اعم از بخشداران ، فرمانداران و مدیران کل به پیشنهاد و مشورت استانداران، تایید وزارت کشور و وزارتخانه های تابعه خواهد بود ودر قانون به صراحت جایی برای دخالت هیچ مقامی استانی ، شهرستانی و یا نیروهای قوای دیگر دیده نشده است.

با تجمیع این صراحت قانون و تاکید رییس جمهور در خصوص منع مدیران نالایق، بهانه ای برای پس رفت های مدیریتی در لرستان باقی نمی ماند، حالا استاندار لرستان باید مدیرانی را بر مسند بنشاند که علاوه بر توانایی، لیاقت، کارآمدی، عدالت محوری و تجربه، از موله مهم دیگری به نام " جسارت" بهره مند باشند تا آنها هم در مقابل سهم خواهی های سیاسی و روابطه ای بایستند و مدیران میانی شهرستانی خود را به دور از فشارهای رسانه ای و جهت گیرانه انتخاب نمایند.

الهام بابایی ایرنا لرستان

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha