۱۵ دی ۱۴۰۰، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 2087
کد خبر: 84589808
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کلاف سردرگم ساماندهی شهرک کوثر شاهرود

۱۵ دی ۱۴۰۰، ۸:۰۰
کد خبر: 84589808
کلاف سردرگم ساماندهی شهرک کوثر شاهرود

شاهرود - ایرنا - ساعت از هشت شب گذشته و من همچنان سر کلاس زبان نشسته‌ام ، درگیری‌های ذهنی دست از سرم برنمی‌دارد و از شدت اضطراب دستانم می‌لرزد، دیروقت شده و می‌دانم از میدان امام خمینی(ره) شاهرود در این سرمای استخوان‌سوز تا خانه در شهرک حاشیه‌ای کوثر سخت تاکسی پیدا می‌شود.

به گزارش ایرنا ، در ۲۰ سال گذشته چند شهرک در حاشیه شهر شاهرود ساخته شد که بیشتر آن ها از امکانات رفاهی حداقلی محروم هستند ، شهرک کوثر یکی از آنهاست که مشکلات مردم این منطقه را خبرنگار ایرنا روایت می کند.

به محض اعلام پایان کلاس به سرعت خود را به خیابان رساندم تا هر چه زودتر به خانه برسم تا  از دلهره والدینم به خصوص مادرم بکاهم ، هر تاکسی که می رسد می گویم ، آقا کوثر یک نفر ، آقا شهرک کوثر یک نفر جا دارید؟

 راننده تاکسی : باید صبر کنید یک نفر دیگر هم پیدا شود، مچ دست راستم را از زیر چادر بیرون می آورم تا ساعت را چک کنم، حوالی ۹ شب بود همین طور که چشم انتظار مسافر دیگری برای رسیدن به خانه بودم تلفن همراهم به صدا درآمد، مادر بود. « الو؟ معلوم هست کجایی؟ چه کلاسی بود این وقت شب؟ دختر آنقدر نترس ندیده بودم، نزدیک شدی خبر بده تا حسین بیاد سر کوچه، حتما خبر بده.»
«باشه مامان، باشه نگران نباش.»
البته مادر و تمامی اعضای خانواده هم حق دارند؛ چرا که محل زندگی ما شده پاتوق معتادها  و مرکز فروش مواد مخدر، که حس امنیت را از شهرک نشین ها گرفته ، کوچه هایی نا امن که هر خانم بعد از تاریکی هوا جرات نمی کند تنها بیرون باشد، زیرا آن زمان که نسبت به ساخت این مجتمع ها اقدام کردند و نیت خانه‌دارشدن جوانان را داشتند، به بستر های فرهنگی و آسیب های اجتماعی بی توجه بودند.
بعد از یک ربع ایستادن، بالاخره یک آقا با من هم مسیر شد و سوار شدیم، نزدیک خانه شدم داداش حسینم را دیدم که نخ کلاهش را محکم زیر گلو گره زده بود و دستانش از سوز سرمای هوا در جیب، منتظر من ایستاده بود.
با استرس پیاده شدم و از ترس اینکه بحث دوباره ای پیش نیاید، سکوت اختیار کردم، مجتمع ما نامش "سنگ سر" است و ۵۵۰ واحد دارد که ۱۱۲ واحد آن به دلیل بی‌تعهدی پیمانکار و نپرداختن اقساط توسط مردم معلق مانده است اما در تک تک این واحدهای دارای سکنه، پدر و مادرهایی نگران فرزندانشان هستند.
واحد های خالی هم شده پاتوق اراذل و اوباش، فقط کافی است خورشید غروب کند، بساطی به پا می کنند که یک شهرک نگران امنیت شده اند.
حسین کلید را در قفل انداخت و در باز شد، مادر در حال گلایه های شبانه به پدر که «صدبار گفتم خانه را بگذاریم برای فروش و در مرکز شهر یک خانه با همین قیمت پیدا کنیم» پدر که همه نگرانی ها برایش قابل درک است اما مشکل سند خانه را مطرح می کند که مسئله دار است و در گیر و دار مسکن و شهرسازی مانده است.

ریشه مشکلات شهرک کوثر شاهرود
مشکلات این شهرک حاشیه شهر  برمی گردد به همان سال های ابتدایی دهه ۹۰، فقط خانه ساختند و خانه، فکرش را هم نمی کردند روزی در این حاشیه شمال غرب شاهرود ۱۷ هزار جمعیت جوان ساکن شوند، شهرک جوان نشین از این منظر که بیشتر زوج هایی که به تازگی تشکیل خانواده داده اند به دلیل پایین بودن نرخ اجاره و یا حتی خرید خانه به آن مراجعه می کردند و یا حتی روستاییانی که به شهر آمده بودند، تنها دلیل انتخاب کوثرنشین ها قیمت پایین مسکن در این محله بود.
آقای مهرانفر یکی از اهالی شهرک کوثر است که گفت و گو با خبرنگار ایرنا را از امنیت و کم توجهی نیروی انتظامی به شهرک شروع می کند.
وی با اشاره به متروکه ماندن دکه متعلق به نیروی انتظامی که در حوالی میدان خبرنگار قرار دارد ، گفت: این دکه سال ها است که پاتوقی شده برای شعارنویسی بر دیواره های شیشه‌ای آن و یا شکستن آن ها، که شیشه بری های شهر از حضورش کسب و کارشان رونق گرفته است، دکه‌ای که فقط معطل تزریق نیرو و افتتاحیه مانده است.
این ساکن شهرک در کوی فرهنگ با بیان اینکه شهرک از داشتن یک پارک و فضای سبز مناسب محروم است، افزود: برای حل معضلات فرهنگی و عمرانی به شهرداری مراجعه کردیم و آن ها در پاسخ گفتند هنوز شهرک به شهرداری تحویل داده نشده، به اداره مسکن مراجعه کردیم آن ها هم از فقدان تحویل کار توسط پیمانکار گله داشتند، این برای همه ما سوال شده که چرا بعد از این همه سال اداره مسکن و شهرسازی شهرک را تحویل شهرداری نمی دهد؟

کلاف سردرگم ساماندهی شهرک کوثر شاهرود


گره کار در کدام اداره است؟
خانم نیکی یکی دیگر از اهالی شهرک کوثر شاهرود است که تبدیل شدن کوی فرهنگ به بلوار زباله پلاستیک را یکی از معضلات مهم این محله دانست و تصریح کرد: این زباله ها که با وزش باد از بیابان های اطراف منتقل می شوند در کوی فرهنگ آرام گرفته و موجب آلودگی فضای بصری و رنجش شهرک نشینان شده است.
دکتر (ع ه) یکی از استادان دانشگاه شاهرود که ساکن شهرک است گفت: برای فروش خانه ام واقع در کوی فرهنگ با مشکلاتی مواجه شده ام، همه مردم شهر این را می دانند که در سال ۹۲ هنگامی که عده ای نسبت به ساخت خانه در این منطقه اقدام کردند ارزش زمین (عرصه) نهایتا ۱۵ میلیون تومان بود و شهرک به لحاظ جمعیت موقعیت حال حاضر را نداشت، یک بیابان بود و چند مجتمع با فاصله های زیاد از هم و آن زمان مسکن و شهرسازی پولی بابت زمین از ما نگرفت، اما امروز که شهرک شکل خوبی به خود گرفته است، اداره مسکن بابت عرصه از ما پول زیادی می خواهد که همه اهالی توان مالی برای پرداخت آن را ندارند، این یک سوء استفاده و بی عدالتی است و ما برای فروش ملک فقط اعیان را داریم و عرصه ای در سند برای فروش وجود ندارد و مسکن و شهرسازی باید برای حل این معضل با ساکنین محل همکاری کند.

غفلت از زیرساخت‌های عمرانی و فرهنگی
امام جماعت  شهرک کوثر با بیان اینکه در طراحی یک محیط، چه کوچک چه بزرگ، فرهنگ نقش اصلی را بازی می کند و طراحی آن باید به گونه ای باشد که افرادی که در آن محیط زندگی می کنند بتوانند به راحتی به همه امکانات دسترسی داشته باشند، ابراز داشت: در طراحی و ساخت منازل مسکونی شهرک کوثر به ابعاد فرهنگی و جامعه شناسی آن توجه نشده است  این باعث شده تا ۱۷ هزار جمعیت ساکن در شهرک با مشکلات بسیاری اعم از نبود فضای مناسب برای بازی کودکان، نبود فضای سبز، داروخانه، درمانگاه، مسجد، حسینیه، مجتمع فرهنگی، مدرسه به تعداد لازم و پاسگاه نیروی انتظامی جهت برقراری امنیت مواجه شوند.
وی با اشاره به اینکه سه مسئله مهم در شهرک کوثر وجود دارد که باید هر چه سریع تر نسبت به حل آن اقدام شود، افزود: ۳۰۰ دانش آموز در شهرک مشغول به تحصیل هستند که  والدین بیشتر آن ها از نظر معلومات دینی در سطح پایینی قرار دارند ، این همت سازمان تبلیغات اسلامی را می طلبد تا با برگزاری دوره های آموزشی مناسب برای والدین و دانش آموان رشد علوم دینی و بالا بردن سطح فرهنگ در شهرک جوان نشین کوثر محقق شود.
حجت الاسلام حسین مصلحی با بیان اینکه مسئله بعدی را مساله فنی و عمرانی به خود اختصاص می دهد، عنوان داشت: شهرک کوثر به لحاظ مسائل عمرانی در مقایسه با دیگر شهرک های حاشیه نشین شهر اعم از همت، بهارستان و پردیس، دچار عقب ماندگی شده و شهرداری و مسکن و شهرسازی شاهرود باید نسبت به این عقب ماندگی پاسخ گو باشند.
این طلبه جوان که از سال ۹۷ پرچم دار مسجد امام محمد باقر(ع) شهرک کوثر است، اختلاف شهرداری با مسکن و شهرسازی و به فراموشی سپردن آن توسط دیگر مسئولان مربوطه را عامل معضلات فرهنگی و عمرانی شهرک دانست و خاطر نشان  کرد: در بهمن ۱۳۹۸ جلسه ای با حضور مسوولان  شهرداری و مسکن و شهرسازی در محل دفتر امام جمعه شهرستان برگزار شد و به توافقاتی رسیده بودند که همه وعده های آن جلسه بی نتیجه ماند.
امام جماعت محله شهرک کوثر با اشاره به جلسه ۲ ماه گذشته با سپاه پاسداران که در راستای حل معضلات شهرک برگزار شد، تصریح کرد: تنها نتیجه این جلسه کشیدن حصار، دور تا دور کانالی جنب یکی از مجتمع های شهرک در راستای جلوگیری از حادثه بود که آن هم از وظایف  مسکن و شهرسازی است و مابقی مشکلات به قوت خود باقی مانده است.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی ایران گفت: مساحت مساجد اراضی منطقه ای باید حدود چهار هزار متر مربع در نظر گرفته شود و محیط جوابگوی ۲ هزار نمازگزار باشد و همچنین با توجه به مصوبه شماره ۳۰۶۷۶/۳۱۰/۳۰۰ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران باید برای هر ۲ هزار نفر جمعیت یک مسجد در معابر اصلی جهت سهولت دسترسی مردم منطقه ساخته شود و زمین مسجد باید پاسخگوی نیازهای محل یا منطقه باشد که در شهرک کوثر هیچ کدام از این قوانین رعایت نشده است، بلکه یک سوله نیمه کاره و بدون تجهیزات لازم توسط مسکن و شهرسازی در سال ۹۳ ساخته و ادامه آن با همت خیرین و مردم منطقه  تکمیل شده است.
 مصلحی با بیان اینکه اکثریت مردم محل بعد از گذشت سال ها از ساخت مسجد امام محمد باقر(ع) آن را همچنان سوله می نامند، چرا که مسجد محسوب نمی شود چون خطبه شرعی آن خوانده نشده ، اما با همین امکانات حداقلی همیشه مورد تجلیل قرار گرفته است، افزود: مسجد با پنج نفر هیات امنای فعال در حال بررسی مشکلات عمرانی، فرهنگی و اجتماعی ۱۷ هزار جمعیت ساکن در شهرک است و این میسر نمی شود مگر با همکاری مسئولان، فعالین فرهنگی و نیرو های جهادی شهرستان. 

کلاف سردرگم ساماندهی شهرک کوثر شاهرود

هنوز شهرک از شهرداری به مسکن و شهرسازی تحویل نشده است
 مدیر کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان در پاسخ به مشکلات مردم شهرک کوثر به خبرنگار ایرنا گفت: خانه های ساخته شده در شهرک به صورت مسکن مهر و ۹۹ ساله است و اداره مسکن و شهرسازی زمانی می تواند سند اعیان را به نام ساکنین بزند که پایان کار ارائه دهند، یعنی می توانند زمین را با قیمت کارشناسی به صورت یکجا از مسکن و شهرسازی خریداری کنند و سند شش دانگ خود را دریافت کنند و یا اقساط خانه خود را به صورت ماهانه پرداخت کنند تا بعد از اتمام قسط ها، سند را از مسکن و شهرسازی تحویل بگیرند.
امیر عمیدی با اشاره به اینکه آماده سازی شهرک کوثر و تحویل آن به شهرداری به دلیل اختلاف های بین کارفرما و پیمان کار به تعویق افتاده است، خاطر نشان کرد: سهمیه قیر شهرک کوثر و اقدامات باقی مانده آن در سامانه آماده جذب است و همه این ها در انتظار صدور رای توسط دادگستری معطل مانده، چرا که اداره مسکن و شهرسازی در صورت صادرنشدن رای و تعیین  تکلیف پیمانکار، نمی تواند شهرک را به شهرداری تحویل دهد.

ورشکستگی پیمانکار

وی با بیان اینکه ۱۱۲ واحد از مجتمع های سنگ سر شهرک کوثر به دلیل ورشکستگی پیمانکار و بدهی مردم نیمه تمام رها شده، تصریح کرد: پیمانکار مذکور خلع ید و پیمانکار جدید مشخص شده است و چند روزی است که به دلیل جذب اعتبار کار شروع شده اما اتمام کار، منوط به پرداخت اقساط توسط مردم است.
مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان در پاسخ به مشکلات مسجد امام محمد باقر(ع) عنوان داشت: وظیفه راه و شهرسازی هنگام ساخت مسکن مهر فقط در نظر گرفتن کاربری های عمومی در نقشه جامع و اختصاص دادن زمین برای ساخت آن ها است، این کاربری ها مثل مسجد، داروخانه، درمانگاه، ساختمان نیروی انتظامی و مابقی چون متعلق به بخش خصوصی است، باید ادارات مربوطه پای کار بیایند و نسبت به ساخت آن اقدام کنند. 
عمیدی از نصب آسانسور های ۳۶ بلوک در شهرک خبر داد و ابراز داشت: مسکن و شهرسازی نسبت به شناسایی بلوک هایی که بدهی های خود را پرداخت کرده اند اقدام کرد و آسانسور های ۳۶ بلوک نصب و به بهره برداری رسیده است اما مابقی بلوک ها به دلیل بدهی مردم معطل مانده است که مسکن و شهرسازی برای رفع آن وام ۱۰ میلیون تومانی با اقساط پایین برای هر خانوار در نظر گرفته است که با استقبال ساکنین مواجه نشد.

شهرداری شاهرود خدمات رسانی را منوط به تحویل شهرک می داند 
 شهردار شاهرود با بیان اینکه بزرگ ترین مشکل برای خدمت رسانی به شهروندان شهرک کوثر و فدک، تاخیر ایجاد شده در واگذاری این شهرک ها از سوی راه و شهرسازی می باشد، گفت:  علی رغم پیگیری های مستمر انجام شده توسط شهرداری از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا به امروز، هنوز واگذاری اتفاق نیفتاده است، اما شهرداری برای رضایت شهروندان این ۲ شهرک و تامین ضرورت های محیط سکونت شهری، بخشی از خدمات مورد نیاز اعم از نظافت، حمل زباله، ایاب و ذهاب، نصب تابلو های معابر، اصلاح هندسی  و اصلاح بوستان را همانند دیگر نقاط شهر انجام داده است.
محسن احمدی با اشاره به سفر معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر در سال ۹۸ به شاهرود، ابراز داشت: در این سفر که جلسه ای با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی جهت حل مشکلات مسکن مهر گذاشته شد، قرار بر این شد که شهرک ظرف دو هفته صورت جلسه شده و به شهرداری تحویل داده شود، اما از آن جلسه دو سال می گذرد و هیچ اتفاقی نیفتاده است.

راه اندازی کلانتری با تکمیل ساختمان 
 فرمانده  انتظامی شهرستان شاهرود هم در پاسخ به خبرنگار ایرنا برای افتتاح کلانتری  شهرک کوثر واقع در حاشیه میدان خبرنگار عنوان کرد: پنج سال از ساخت کلانتری شهرک کوثر می گذرد و ۹۰ درصد کار فیزیکی ساختمان به اتمام رسیده، حتی امکانات هم برای آن تعبیه شده است، اما برای افتتاح نیازمند دیوارکشی و محوطه سازی  است.
سرهنگ علی کریمی افزود: به درخواست شهرداری در زمان فرماندهی قبلی نیروی انتظامی، مقداری از زمین های متعلق به نیروهای مسلح در راستای کاهش تصادفات میدان خبرنگار به صورت تفاهم نامه شفاهی به شهرداری واگذار شد و شهرداری در قبال زمین دریافتی، محوطه سازی و دیوارکشی کلانتری شهرک را تقبل کرد، اما بعد از احداث میدان خبرنگار به تعهداتش عمل نکرد.
وی با بیان اینکه وقت آن رسیده تا شهرداری با روی کار آمدن شهردار جدید به تعهداتش در زمینه شهرک کوثر عمل کند، خاطر نشان کرد: این تفاهم نامه بین فرماندهی قبلی با شهردار وقت آن زمان بسته شده است.
فرمانده  انتظامی شهرستان شاهرود، حضور کلانتری در شهرک کوثر را باعث کمک به وضعیت آشفته شهرک دانست و ابراز داشت: در هیچ نقطه ای از کشور ناجا تعهدی نسبت به ساخت و ساز و احداث کلانتری نداشته و ندارد.

اهالی شهرک کوثر برای سروسامان دادن این شهرک و رفع مشکلات تلاش های بسیاری کرده اند اما نتیجه چندانی در پی نداشته است.

در این شهرک مشکلات زیادی وجود دارد که در این گزارش فقط به برخی از آن ها اشاره شد.

 ۱۰ هزار و ۱۵۶ واحد مسکن مهر در شهرستان شاهرود قرار بود ساخته شود  که تاکنون هشت هزار و ۱۳۰ واحد به بهره برداری رسید و تعداد ۲ هزار و ۲۶ واحد دیگر به خاطر مشکلات، نیمه تمام  مانده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha