۱۲۱ شرکت فناور زیر ذره بین رفع موانع تولید در آذربایجان غربی

ارومیه- ایرنا- شرکت های دانش بنیان و فناور از جمله مهمترین عوامل رونق تولید، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بالا در دنیای امروز به شمار می‌روند که با توجه به این ظرفیت، هدف اصلی یکشنبه های رفع موانع تولید در هفته جاری، بررسی ظرفیت های قابل توجه این بخش در آذربایجان غربی بود.

به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین بنیان های توسعه اقتصادی، توجه به حوزه فناوری و استفاده از ظرفیت های دانش بنیان به ویژه با حضور جوانان مستعد در اقصی نقاط کشور است که این مهم سال هاست مورد توجه مدیران و تصمیم گیران کشور از جمله رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.

این توجه به حدی است که رهبر معظم انقلاب در تبیین بنیان های اقتصاد مقاومتی، توجه به ظرفیت واحدهای دانش بنیان و فناور را بسیار مورد تاکید قرار داده اند و آن را یکی از راهکارهای توسعه اقتصاد کشور در آینده نزدیک و دور برشمرده اند.

در آذربایجان غربی نیز توجه به واحدهای دانش بنیان همواره وجود داشته و کمابیش در برنامه ریزی ها لحاظ شده است ولی توجه به نگرانی ها، دغدغه ها، نیازهای آنها، محصولات تولیدی متنوع در این بخش و ظرفیت تولید انبوه آنها امری بوده که در بسیاری مواقع مغفول مانده است.

استاندار آذربایجان غربی در یکشنبه های رفع موانع تولید، این هفته بازدید از پارک علم و فناوری ارومیه و واحدهای دانش بنیان مستقر در آنها را در دستور کار خود قرار داده بود که در این میان، بازدید سه ساعته ای از غرفه های ایجاد شده برای ارائه محصولات مهم این واحدها داشت.

در این بازدید که با همراهی قابل توجه تولیدکنندگان ایده و فکر، جوانان مستعد و دارای اندیشه همراه بود، ۱۰ غرفه مختلف مورد بازدید محمدصادق معتمدیان قرار گرفت و در هر غرفه، جوانان مبتکر، ایده های خود را که در حوزه آزمایشگاهی به نتیجه رسیده بود، با استاندار آذربایجان غربی مطرح کردند.

تولید محصولات کشاورزی با پایه رویشی جدید، دستگاه های جلوگیری کننده از سرمازدگی، تصفیه کننده های هوا تنها بخشی از ابتکارهای این جوانان بودند که مورد توجه استاندار آذربایجان غربی نیز قرار گرفتند.

فعالیت ۱۲۱ شرکت فناور و دانش بنیان در آذربایجان‌غربی

رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی در این بازدید با ارائه گزارشی از وضعیت این پارک گفت: ۱۲۰ شرکت فناور و دانش بنیان در این استان فعال است.

غلامرضا منصورفر افزود: تولیدات این شرکت‌ها در زمینه‌های برق و الکترونیک، صنعت ساختمانی، کشاورزی، تولید و اتوماسیون، شیمی و پلیمر، اکوتوریسم منابع طبیعی و محیط زیست و انرژی‌های نوین زیست فناوری است.

وی بیان کرد: مجموعه پارک علم و فناوری به صورت حرفه‌ای و با هدف توسعه نوآوری و انجام کارهای دانش‌بنیان در حال فعالیت است تا بتواند نیاز آذربایجان غربی را با بهره‌مندی از جوانان نخبه فراهم کند.

وی با اشاره به اهمیت به تفکر و تولیدات جوانان در آذربایجان غربی افزود: ۵۰۰ نفر از جوانان این استان در شرکت‌های فن آور به صورت مستقیم فعالیت می‌کنند.

منصورفر اظهار کرد: بخش عمده‌ای از این شرکت‌ها در میاندوآب در جنوب آذربایجان غربی و  پارک علم و فناوری در مرکز استان مستقر است.

۲ تماس تلفنی برای رفع سریع و بدون وقفه یک مشکل

وی یکی از مشکلات این پارک را محوطه، ورودی و دسترسی نامناسب عنوان کرد و گفت که به شدت این نیاز در پارک احساس می شود و وضعیت خوبی دراین خصوص وجود ندارد؛ استاندار آذربایجان غربی نیز بلافاصله با ناصر حضرتی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ارسلان شکری مدیرکل راهداری استان تماس گرفت و دستور اختصاص اعتبار مناسب برای بهسازی این محیط را صادر کرد.

در این تماس تلفنی مقرر شد که یک کارگروه در سریع ترین زمان ممکن با حضور نهادهای مسوول تشکیل شده و وضعیت راه دسترسی، فنس کشی، بهسازی محدوده پارک علم و فناوری مورد بررسی قرار گرفته و بهبود یابد.

در این مکالمه تلفنی، معتمدیان تاکید کرد که اقدامات لازم در زمینه های مختلف را در سریع ترین زمان ممکن باید انجام داد و نباید آن را موکول  به آینده کرد.

البته در این جلسه اعضای کارگروه های پارک علم و فناوری ارومیه هم پیشنهاداتی را برای توسعه استان و ارتقای استفاده از توان پارک و واحدهای دانش بنیان برای توسعه داشتند.

توجه به ظرفیت سرمایه گذاران برای تجاری سازی محصولات، اختصاص یک غرفه ویژه و دائمی در نمایشگاه بین المللی ارومیه به پارک علم و فناوری برای حضور مستمر در نمایشگاه های مختلف دائر در آن، اختصاص مکان مناسب برای واحدهای داخل این مجموعه با استفاده از املاک استفاده نشده ادارات مختلف از جمله این پیشنهادها بود.

فضای سرمایه گذاری آذربایجان غربی اقیانوسی به عمق نیم سانتی متر شده است

استاندار آذربایجان غربی در پایان این جلسه با انتقاد از وضعیت جذب سرمایه گذاران و بخش خصوصی در راستای توسعه استان، گفت: فضای سرمایه گذاری در استان، اقیانوسی به عمق نیم سانتی متر شده که باید به آن عمق ببخشیم.

محمدصادق معتمدیان افزود: این حوزه باید با اهتمام ویژه نهادهای مسوول و همراهی بخش خصوصی و فعالان دانش بنیان و فناور آذربایجان غربی تقویت شود.

وی با بیان اینکه هنوز مسیر توسعه خود را در آذربایجان غربی پیدا نکرده ایم، اضافه کرد: بخش خصوصی، دانشگاهیان و نخبگان استانی برای بهبود روند، پای کار بیایند.

وی بیان کرد: فرایند سرمایه گذاری در آذربایجان غربی دست و پاگیر است و یک استعلام تا ۲ سال زمان می برد که باید با این روند برخورد کرد؛ مراحل زاید و استعلام های طولانی باید در این مسیر حذف شود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات نباید آنها را موکول به آینده کرد، ادامه داد: رویکرد دولت سیزدهم در سال آینده تمرکززدایی و دادن اختیار به استانداران برای حل مشکلات است که باید این روند را با اجرای فرایندهای جدید اقتصادی در راستای توسعه استان تقویت کرد.

معتمدیان با تاکید بر اینکه سال آینده سال توجه به رشد اقتصادی است، اظهار کرد: تحقق رشد هشت درصدی در کشور و ۷.۳ درصدی در آذربایجان غربی با توجه به ظرفیت های همه بخش ها از جمله تجارت خارجی، معادن، کشاورزی، گردشگری و صنعت از جمله مهمترین هدف گذاری هایی است که به خوبی صورت گرفته و باید عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به اینکه معادن از جمله مزیت های نسبی آذربایجان غربی است، گفت: ما در مطالعات و اکتشافات، اقدامات سیستماتیک و روش های نوین را به کار نبرده ایم در حالی که جزء استان های مهم معدنی کشور هستیم.

وی با بیان اینکه پنج درصد معادن کشور متعلق به آذربایجان غربی است، افزود: البته در اشتغال معدنی و ارزش افزوده، سهم ما بسیار ناچیز است به طوری که در اشتغال یک درصد و ارزش افزوده کمتر از یک درصد از سهم کشوری مربوط به این استان است.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: یکی از برنامه های بسیار خوبی که با همراهی ایمیدرو در حال اجرا هستیم، راه اندازی شورای معادن در استان است که به زودی با حضور معاونان وزیر صمت در استان اجرایی می شود.

معتمدیان اضافه کرد: معادن از جمله پیشران های توسعه آذربایجان غربی است ولی باید سعی کنیم تا زنجیره این بخش به طور کامل برقرار و تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده این بخش باید افزایش یابد، اظهار کرد: دنبال جذب سرمایه های دولتی، خصولتی و خصوصی در این حوزه هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه دریاچه ارومیه هفت میلیارد تن پتاس و منیزیت وجود دارد، گفت: از این ظرفیت هنوز استفاده نشده و با فرایندهای دست و پاگیر موجود نیز، استفاده کردن از آن بسیار سخت است.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به راه اندازی طرح اعطای مجوزهای بی نام برای لکه های مستعد سرمایه گذاری در استان افزود: در این فرایند، لکه های مستعد شناسایی شده و برای آنها مجوزهای بی نام صادر می شود و پس از ابراز علاقه سرمایه گذاران در بخش های مختلف، این مناطق بدون اتلاف وقت به سرمایه گذاران معرفی شده و بلافاصله فرایند سرمایه گذاری آغاز می شود.

معتمدیان همچنین آذربایجان غربی را هاب لجستیک و مرکز تجاری ایران با اروپا، حوزه مدیترانه، قفقاز، ترکیه، عراق و سوریه دانست و اضافه کرد: مرز، مزیت مطلق این استان نسبت به استان های دیگر است و واقع شدن در دروازه اروپا در کنار نزدیکی به سواحل مدیترانه و دریای سیاه و همچنین مسیر جاده ابریشم می تواند بر مزیت های این استان افزوده شود.

وی با تاکید بر اینکه از این مزیت در صورت کاهش موانع خودساخته و ترمزنبودن دستگاه های فعال در مرز می توان استفاده کرد، ادامه داد: مرز محل توقف نیست و باید به محل عبور تبدیل شود؛ امری که در بازدید صورت گرفته شواهدی از آن دیده نشد.

همچنین پیش از این جلسه، معتمدیان از غرفه های مختلف واحدهای دانش بنیان واقع در این پارک بازدید کرد و با محصولات آنها آشنا شد.

در ابتدای این بازدید هم، سه محصول جدید دانش بنیان رونمایی شد؛ این محصولات شامل مکمل اختصاصی جهت مصرف در دام، طیور و آبزیان فرموله شده، پهپاد سم پاش و پک آموزشی سرو کنترل موتور DC است که توسط فناوران پارک علم و فناوری آذربایجان غربی تولید و ارائه‌ شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha