آیین نامه ساماندهی مبادلات مرزی مصوب هیات وزیران بررسی و اصلاح می‌شود

مهاباد- ایرنا- کارشناس مسوول ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی مصوب هیات وزیران در سال ۱۳۹۶ نواقصی داشت و مانع اجرای درست آن می‌شد که هم اینک با کارشناسی میدانی اصلاح آن در دستور کار است.  

محمد کیا روز دوشنبه در حاشیه بازدید از مرز "کیله" و معبر مرزی "قاسم رش" شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نواقصاتی در این آیین نامه مشاهده شده که با واقعیت مبادلات در معابر مرزی فاصله دارد و از طرفی دیگر نیز تحریم های ظالمانه ای که بر کشورمان تحمیل شده نیاز به اصلاح آن ضروری است.

وی افزود: این آیین نامه روند کار به ویژه برای افرادی که در معابر مرزی مشغول فعالیت اقتصادی هستند را سخت کرده که نیاز به شناسایی این افراد بود که در واقع شماری از آنها جامعه هدف نبوده و در معابر شمالغرب کشور مسایلی جانبی به وجود آورده بودند.  

مسوول هیات کارشناسی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور بیان کرد: به همین منظور ابتدا کارشناسی به صورت میدانی انجام می گیرد و سپس اصلاحیه آیین نامه در دستور کار قرار می گیرد.  

وی اضافه کرد: تصمیم برآن شده تا یک فرآیند جدید با تاکید بر اشتغال ایجاد شود تا مرزنشین واقعی شناسایی و به جامعه هدف نزدیک باشند تا روند اجرایی آیین نامه نیز برهمین اساس تسهیل شود.

به گزارش ایرنا، هفتم مرداد ماه سال ۱۳۹۶ "آیین نامه ساماندهی مبادله در بازارچەهای غیررسمی موقت مرزی" به پیشنهاد مشترک وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و ستاد مرکزی مبارزه با  قاچاق کالا و ارز در هیات وزیران مصوب شد.

طبق این آیین نامه ۱۱ ماده‌ای، وزارت کشور موظف به هدایت و انتقال مبادلات غیر رسمی مرزی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان به گمرکات رسمی یا بازارچه های مرزی شد.

شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر، سه بخش ربط، مرکزی و وزینه با۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.

شهرستان مرزی سردشت با کشور عراق ۱۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha