۱۳ دی ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

استانها- ایرنا- یافته های علمی حاصل از بررسی سویه جدید کرونا موسوم به «اومیکرون» ضرورت توجه به راهکارهای پیشگیرانه شامل استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی ها را مورد تاکید قرار می دهد عواملی که در کنترل این ویروس و قطع زنجیره انتقال آن تاثیر بسیاری دارد.

به گزارش ایرنا ، سویه جدید اومیکرون با سرعت بالایی در سطح دنیا در حال گسترش و هرگونه سهل انگاری در این زمینه، با خطر جدی بروز بیماری همراه است.

اگر  چه براساس آخرین تغییرات در نقشه رنگبندی شهرستان‌های کشور که از ۱۲ دی اعمال می‌شود؛ هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارد اما با گسترش سویه اومیکرون ، همچنان باید مراقبت‌های بهداشتی را رعایت کرد. 

به گفته کارشناسان ، راهکار نجات بخش در برابر سویه جدید، پیروی از دو توصیه مهم، شامل تزریق واکسن در کنار توجه جدی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی است که تضمین کننده افزایش ایمنی جامعه در برابر کرونا خواهد بود.

با توجه به اهمیت دریافت کامل واکسن به عنوان یک راه پیشگیری از ابتلا، متخصصان حوزه بهداشت و سلامت نیز تاکید دارند تزریق دُز سوم یک ضرورت است و اگر به سرعت انجام نشود باید منتظر غالب شدن سویه جدید در کشور باشیم .

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  از شناسایی ۱۹۴ مورد مبتلا به اومیکرون تا به امروز(دوشنبه) در کشور خبر داد و افزود:‌واکسن‌های داخلی یا خارجی که بر روی دلتا موثر بودند به نظر می‌رسد که بر اومیکرون نیز اثر بخش هستند.

سعید کریمی  عنوان کرد :اکنون  ابتلا به آنفلوآنزا زیاد است و افراد به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند اما هنوز در زمینه واریانت ترکیبی دلتا و امیکرون موردی مشاهده نشده است.

وی همچنین گفت که کیت تشخیص اومیکرون هم در کشور طراحی و ساخته شده و کمبودی هم در این زمینه وجود ندارد.

۱۳ دی ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

 فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران نیز وضعیت کرونایی در تهران را همچنان شکننده، ناپایدار و بی‌ثبات اعلام کرد و گفت: نمی‌توان به روند فعلی اتکا کرد چراکه ممکن است در روزهای آینده وضعیت پایتخت تغییر کند.

دکتر علیرضا زالی  در پاسخ به  افزایش تعداد مبتلایان در تهران اظهار داشت:در زمان حاضر به صراحت نمی توان بیان کرد اما به احتمال فراوان الگوی که در کشورهای دیگر رخ دارد، ایران هم از آن تبعیت می کند،هنوز رشد قابل توجهی در بیماران سرپایی کرونایی تهران نداشته ایم .

وی همچنین اظهار داشت که با توجه به تاکیدات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال برنامه ریزی برای افزایش ساعات ارایه خدمات واکسیناسیون در مراکز جامع سلامت و بهداشت در تهران هستیم.

آخرین وضعیت کرونا در شهرهای مختلف کشور 

با توجه به سرعت انتشار بالای سویه اومیکرون به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ؛ این استان در بین استان های کشور در صدر شیوع این سویه قرار دارد.

دکتر فاطمه نوروزیان  اظهار داشت: متاسفانه این سویه به دلیل سهل انگاری برخی از مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی با سرعت در حال انتقال و انتشار در هرمزگان است ودر شبانه روز گذشته با بستری شدن ۲۲ مبتلای دیگر، شمار بستری های کرونا در هرمزگان به ۷۱ نفر رسید که ۱۳ نفر از آنها در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده و حال ۲ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی در مورد انتشار خبرها و شایعاتی  در فضای مجازی در خصوص کمبود واکسن کرونا وگفت: افراد سودجو و منفعت طلب که در فضای مجازی اقدام به شایعه‌پراکنی در خصوص کمبود واکسن کرونا می‌کنند شناسایی و با آنها برخورد می‌شود.

سرهنگ جواد جهانشیری  اظهار داشت : تعدادی از این افراد در مشهد شناسایی و پس از احضار، علت این اقدام را جذب بیشتر فالور (دنبال‌کننده) برای صفحات خود بیان کردند.
در خبر دیگری از چهارمحال و بختیاری و به نقل از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی استان آمده  است که  ۲۶۴ هزار و ۶۶ مورد تست تشخیص مولکولی کرونا در این استان انجام و بر اساس آن از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۸۷ هزار و ۱۳۴ مورد مبتلا شناسایی شده است.

سید راشد جزایری  افزود: با توجه به اثبات شیوع سویه اومیکرون در کشور و استان با توجه به قدرت بالای انتشار این ویروس جهش یافته از این به بعد سویه غالب در استان اومیکرون است.

جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین گفت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان به ۱۲۵ نفر کاهش یافته که پایین ترین حد از زمان شیوع این ویروس است.

منوچهر حبیبی با اعلام این خبر که طی سه روز گذشته هیچ مورد فوتی ناشی از کرونا و سویه اومیکرون در استان قزوین گزارش نشده است افزود: وضعیت کرونایی شهرستان های آبیک، البرز، بویین زهرا و آوج آبی و وضعیت شهرستان های قزوین و تاکستان نیز زرد است.

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: احتمال غالب شدن سویه اومیکرون ویروس کرونا در اصفهان تا بهمن امسال وجود دارد به‌همین دلیل از مردم می‌خواهیم که برای تکمیل دُز دوم و سوم واکسن خود هرچه زودتر اقدام کنند.

پژمان عقدک افزود: سویه اومیکرون ویروس کرونا در استان اصفهان در حال شیوع است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان دی و بهمن شدت آن بیشتر و به سویه غالب بر دلتا تبدیل شود.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اعلام این که سویه اومیکرون با سرعت زیاد در استان در حال گسترش است ، گفت که در روزهای گذشته چندین نفر در استان به این سویه جدید کرونا مبتلا شده‌اند.

دکتر قاسم اویس آمار افراد مبتلا را اعلام نکرد و افزود که اومیکرون تنها در بابل باقی نماند و طی روزهای گذشته در برخی دیگر از شهرستان‌های استان شیوع پیدا کرده است.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۷۸ بیمار جدید به ۲۷۶ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.

خبری دیگر از آذربایجان غربی حاکی است که  طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که نشان دهنده کاهش قابل توجه بیماران بستری است ولی رعایت پروتکل ها همچنان باید در دستور کار خانواده ها باشد.

دکتر محمدامین ولیزاد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی از فوت یک نفر در ارومیه و آذربایجان غربی بر اثر ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: با اضافه شدن این تعداد، فوتی‌های ناشی از کرونا در استان به هفت هزار و ۲۳۸ نفر رسید.

طبق اعلام روز دوشنبه سامانه ماسک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رنگ‌بندی کرونایی استان سمنان هم بدون تغییر ماند و از هشت شهرستان استان، تنها یک شهرستان در وضعیت زرد و هفت شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، سمنان تنها شهرستان در وضعیت زرد است و شهرستان‌های دامغان، شاهرود، گرمسار، سرخه، مهدیشهر، آرادان و میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

۱۳ دی ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

تداوم واکسیناسیون عمومی 

 با توجه به  افزایش واردات و تسریع واکسیناسیون، تلفات کرونا چندی است که بر مدار دو رقمی می چرخد و با تداوم واکسیناسیون همچنان هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد.

تاکنون ۵۹ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۱۵۰ نفر دُز اول، ۵۲ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۴۰۵ نفر دُز دوم و ۸ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۴۶۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۰ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۲۲ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته نیز ۴۱۹ هزار و ۵۸۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

 دبیر شورای سلامت اهواز انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را تنها راه مقابله با سویه اومیکرون دانست و گفت: نگرانی‌ها با توجه به مشاهده آن در خوزستان بیشتر شده است.

دکتر مهران احمدی بلوطکی  بیان کرد: سویه اومیکرون در مناطق اطراف خوزستان وجود داشت و طبیعی بود که وارد استان شود لذا تاکید ما به شهروندان تکمیل واکسیناسیون و دریافت هر چه سریعتر واکسن نوبت دوم و سوم است. 

وی با بیان اینکه در غرب اهواز پنج مرکز تجمیعی واکسیناسیون فعال است ادامه داد: همچنین ۲۳ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی و حدود ۵۰ پایگاه بهداشتی و خانه بهداشت در روستا و شهر کار واکسیناسیون را انجام می‌دهند.

هم‌اکنون تمامی شهرستان‌های خوزستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند. تاکنون بیش از ۶ میلیون دز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است.

 معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون دو میلیون و ۷۰ هزار و ۸۶۰ دُز واکسن کرونا با احتساب سه نوبت در استان تزریق شده است که ۸۰ درصد جمعیت را شامل می‌شود.

دکتر بهروز اخوان  با اشاره به اینکه یک میلیون و ۸۰ هزار و ۲۹۵ نفر معادل ۸۰ درصد جمعیت استان، نوبت اول واکسن را دریافت کرده‌اند اظهار داشت : ۸۷۹ هزار و ۳۳۹ نفر برابر با ۶۵ درصد جمعیت هدف دُز دوم و ۱۱۱ هزار و ۲۲۶ نفر نیز دُز بوستر (سوم) را تزریق کرده اند.

رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی هم گفت: ۸۹.۲ درصد مردم استان تا ۱۱ دی ماه جاری، حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

علی افشانی  با اعلام اینکه  ۷۷ درصد مردم استان هر ۲ دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند افزود:‌تاکنون ۲ میلیون و ۴۴۳ هزار دُز اول واکسن کرونا در آذربایجان غربی تزریق شده که این روند همچنان ادامه دارد.

در خبر دیگری از این استان و به نقل از سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی آمده است : طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که نشان دهنده کاهش قابل توجه بیماران بستری است ولی رعایت پروتکل ها همچنان باید در دستور کار خانواده ها باشد.

معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: ۴۶۰ هزار و ۱۶۰ دُز انواع واکسن کرونا تاکنون در این شهرستان تزریق شده است و حدود ۱۳ درصد افراد واجد شرایط هنوز به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکرده‌اند.

دکتر شهرام ممدوحی افزود: تاکنون ۸۷.۵ درصد جمعیت شهروندان واجد شرایط بروجردی دُز اول واکسن کرونا را تزریق کرده اند که ۷۱.۵ درصد آنان برای دریافت دُز دوم مراجعه و ۳.۳ درصد نیز دُز سوم را دریافت کرده اند.

رییس اتاق اصناف مرکز البرز هم با اشاره به حساسیت کار متصدیان صنوف اعلام کرد که متصدیان و کارکنان واحدهای صنفی فاقد کارت واکسیناسیون این استان اجازه فعالیت ندارند.

بهروز حصاری با بیان اینکه برابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، با متصدیان واحدهای صنفی  امروز آخرین روز تزریق واکسن است و از فردا طرح نظارت ویژه بر داشتن کارت واکسیانسیون اجرا می شود افزود: فعالیت هرگونه واحد صنفی منوط به ارائه  کارت واکسیناسیون است .

۱۳ دی ماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

گزارشی با محوریت کرونا 

حمل و نقل عمومی مشهد؛آماده برای جولان اومیکرون

کاهش تلفات روزانه کرونا  پس از ۶۶۶ روز

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۲ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و امروز پس از گذشت ۶۶۶ روز، تعداد فوتی روزانه در کشور، به کمتر از ۲۵ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۷۰۲ نفر رسید.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۳۴ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۵۹۰ نفر رسید.

بر اساس آمارها ،تا کنون ۶ میلیون ۴۲ هزار و ۵۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

دو هزار و ۶۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

به گزارش ایرنا، "اومیکرون"(Omicron)، سویه جدیدی از ویروس کروناست که در آفریقای جنوبی، شناسایی و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شد. 

 گونه‌ای جدید ویروس کرونا با عنوان "B.۱.۱.۵۲۹" شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است.

سازمان بهداشت جهانی، این سویه جدید را بعنوان یک گونه نگران کننده، معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است.

کرونا تاکنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.

سویه جدید کرونا می‌تواند به شیوع بیماری کووید -۱۹ در کشورها دامن بزند و سیستم‌های بهداشتی را تحت فشار قرار دهد و احتمالا ایمنی واکسن را نیز دور بزند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان نیز روز یکشنبه ۲۸ آذر، مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد. 

علائم سویه جدید کرونا تب یا لرز، سُرفه، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، خستگی، دردهای عضلانی یا بدن، سردرد، از دست دادن جدید حس چشایی یا بویایی،گلو درد، احتقان یا آبریزش بینی و حالت تهوع یا استفراغ اعلام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha