محمد مهدی اسماعیلی عصر پنجشنبه در جریان بازدید از امامزاده ۷۲ تن ساروق افزود: امید است با تصمیم گیری های موثر بتوان برنامهای شاخص در شان امامزاده ۷۲ تن این شهر انجام دهیم.
وی ادامه داد: معجزه قرآنی صورت گرفته در امامزاده ۷۲ تن ساروق، معجزه قرن است و مخاطب آن همه مسلمانان جهان هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این معجزه نشان میدهد جایگاه این امامزاده بسیار مبارک و مقدس است و همه باید از این جایگاه معنوی بهرهمند شوند.
اسماعیلی یادآور شد: قسمت قدیمی امامزاده نیازمند بازسازی و مرمت است که باید در اسرع وقت انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بازسازی بخش قدیمی این امامزاده با مشارکت اوقاف و میراث فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و اعتبار مورد نیاز آن هرآنچه استانداری تشخیص دهد، بدون هیچگونه بروکراسی اداری اختصاص می یابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی گفت: اقداماتی توسط سازمان میراث فرهنگی برای امامزاده ۷۲ تن ساروق انجام شده اما نگاه استانی سبب شده این امامزاده به پایگاه شاخص قرآنی تبدیل نشود.
محمد حسن آصفری افزود: طرح جامع امامزاده ۷۲ تن ساروق تهیه شده و اجرای آن نیاز به اعتبار دارد تا در راستای تبدیل این مکان به پایگاه قرآنی گام موثری برداشته شود.
وی ادامه داد: با توجه به وجود امامزاده ۷۲ تن و کربلایی کاظم ساروقی که معجزه قرن بود، نیاز است بسته فرهنگی در راستای معرفی کربلایی کاظم و احیای فرش این شهر تاریخی و فرهنگی تهیه شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از موسسه فرهنگی، هنری ترنج ساروق نیز بازدید کرد.
بنای امامزادگان ۷۲ تن مربوط به سده ششم هجری است که در سال ۱۳۱۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
طبق اسناد و مدارک موجود در مجموعه زیارتی ساروق امامزاده طاهر(ع) و شاهزاده علی(ع) و همچنین چهار تن از فرزندان و نوادگان امام سجاد(ع) به نامهای حضرت علی الصالح، عبیدالله، محمدبن علی و نصرت خاتون و ۶۶ نفر از نوادگان امامان معصوم، مریدان و شهدای اسلام، دفن هستند. مجموعه بقعه امامزاده ۷۲ تن از دو بنای جداگانه ساخته شده است که جلوههای خاصی از معماری در آن دیده می شود.
یکی از معجزات قرن، حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم ساروقی است که در این امامزاده صورت گرفته است.
کیفیت حافظ شدن وی به گونهای بود که وی آیات قرآن را نورانی میدید و از میان جملات و نوشتههایی که پیش روی وی می گذاشتند آیات قرآن را نورانی و سبز می دیده و از حفظ میخواند.
محمد کاظم کریمی که بعدها به کربلایی کاظم ساروقی شهرت یافت دیدارهایی با مجتهدین داشت و بزرگان اهل علم و دین داشت که همگی که به معجزه بودن وی صحه گذاشتند.
نظر شما