به گزارش ایرنا، سید حامد عاملی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان که به صورت ارتباط مجازی با سفیر ایران در مسکو برگزار شد، ضمن تشریح ظرفیتهای کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری استان خواستار گسترش همکاریهای تجاری، کشاورزی و اقتصادی با روسیه شد.
وی با بیان اینکه میزان محصولات تولیدی کشاورزی در استان از رتبههای بالایی در کشور برخوردار است ، اظهار کرد: با توجه به مرز مشترک ۳۸۲ کیلومتر استان با آذربایجان ، بحث ترانزیت کالا و محصولات کشاورزی از این مرز برای ارتباط با آذربایجان و روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است.
استاندار اردبیل ادامه داد: با توجه به اهمیت ایجاد بارانداز ریلی پارسآباد و انجام مطالعات اتصال راه آهن اردبیل به پارس آباد، اجرای این پروژه میتواند در افزایش و سهولت ارتباطات تجاری و دسترسی به کشورهای cis موثر باشد.
عاملی با اشاره به پیگیریهای انجام گرفته برای اجرای این بارانداز از اخذ مجوز ماده ۲۳ برای اتصال خط آهن اردبیل به پارس آباد در آینده نزدیک خبر داد.
وی گفت: اتصال خط آهن پارس آباد به آذربایجان نیز در صورت برنامهریزی و قطعی شدن عملیات اجرایی آن میتواند در طول ۲ سال تمام شود.
استاندار اردبیل در ادامه به موضوع همکاری روسیه به لحاظ تامین منابع در پروژههای دارای توجیه اشاره کرد و افزود: در صورت وجود شرایط و قابل قبول بودن طرح توجیهی میتوانیم از ظرفیتهای روسیه در این راستا نیز استفاده کنیم.
وی با پیشنهاد برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین استان اردبیل و روسیه اظهار کرد: با برگزاری منظم این کمیسیون میتوانیم از ظرفیتهای دو طرف در راستای گسترش مناسبات ، بررسی مشکلات تجار و حمایت و جذب سرمایهگذاران دو طرف بهره ببریم.
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات صادرکنندگان در ارتباط با عبور کامیونها به تعداد ۲۵۰ دستگاه از مرز آذربایجان به سمت روسیه که مورد توافق در کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و آذربایجان بوده، خواستار بررسی موضوع و حل این مشکل شد.
حسین پیرموذن افزود: در بخش تعرفههای ترجیحی نیز تعداد ۲۵۰ کالای ایرانی لحاظ شده که نسبت به کالاهای لحاظ شده کشورهای اوراسیا ۷۰ درصد عقب است.
وی خواستار بازبینی در این خصوص شد و گفت: باید در مورد کالاهای ایرانی نیز نسبت به اوراسیا ۵۰ به ۵۰ اعمال شده و عدالت در این خصوص رعایت شود.
پیرموذن به جانمایی مرکز تجاری در نمایشگاه آستاراخان اشاره کرد و افزود: لازم است با انجام زمانبندی حضور هیات اقتصادی ایران در آستاراخان این مرکز در اختیار هیات اقتصادی ایران قرار گیرد.
وی ظرفیت های کشاورزی و کشاورزان دارای سرمایه استان را یادآور شد و گفت: کشت فراسرزمینی در کمیسیون مشترک اقتصادی مصوب شده و در این خصوص نیز استان آماده همکاری است.
حدود یکهزار و ۴۵ واحد تولیدی با اشتغال افزون بر ۲۵ هزار نفر و سرمایهگذاری بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در استان اردبیل وجود دارد.
میزان صادرات کالاهای غیرنفتی از پایانههای کمرگی این استان در ۶ ماهه نخست امسال ۱۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است.
نظر شما