۹ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۳۹
کد خبر: 84665848
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

۹ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۳۹
کد خبر: 84665848
۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

تهران- ایرنا- با گذشت چندین هفته از آغاز موج ششم شیوع کرونا و در آستانه سال نو، همچنان متخصصان تزریق واکسن را سدی محکم در برابر بیماری کووید ۱۹ می دانند و به همین دلیل برای سفرهای نوروزی نیز استعلام واکسیناسیون افراد از طریق کدملی و پلاک خودرو رصد و نظارت خواهد شد.

به گزارش ایرنا، اکنون که سویه اومیکرون کودکان را هدف قرار داده است، واکسیناسیون این گروه سنی در ایران همچون دیگر کشورها در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد. به گفته بهرام عین اللهی وزیر بهداشت ۹۰ درصد موارد مرگ و میر مربوط به واکسن نزده ها است و این افراد بیش از ۱۰ برابر بیشتر از واکسن زده ها گرفتار عوارض و مرگ و میر می شوند. بر این اساس بارها مسئولان از مردم خواسته اند که واکسیناسیون خود را تکمیل کنند چرا که دانشمندان جهان به اجماع رسیده اند که مهمترین راه پیشگیری از کرونا، تزریق واکسن است. هر کشوری که پوشش واکسیناسیون کرونا در آن کمتر باشد، مرگ و میر بالاتری دارد در ایران که میزان واکسیناسیون با مشارکت و حمایت مردم، افزایش قابل توجهی یافته، میزان مرگ و میر بیماران کووید۱۹ نسبت به اکثر کشورهای جهان کمتر است.  

به گفته عین اللهی، از ابتدای دولت سیزدهم، کمیته علمی بسیار قوی با حضور اساتید رشته های مختلف کشور تشکیل شده و این کمیته، کارگروه های تخصصی و مختلفی دارد که هدف آنها، بررسی مستمر وضعیت بیماری، مرگ و میر و نیز اثربخشی واکسیناسیون است.

از سوی دیگر به گفته علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران جزء ۱۰ کشور تولید کننده واکسن کرونا است اکنون و با در اختیار داشتن ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور دارای بزرگترین شبکه تشخیص مولکولی هستیم که این شبکه، میراث گرانبهایی برای کشور و آیندگان خواهد بود.

اکنون ایران در تمام پلتفرم ها واکسن می سازد و از قدرت های تولیدکننده واکسن در دنیاست و در جهان امروز واکسن مهم‌ترین ابزار آفند و پدافند است. در حالی متخصصان واکسیناسیون را مساله ای جدی در کنترل این ویروس اعلام کرده اند که حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا اعلام کرده است که بر اساس گزارش نماینده سازمان غذا و دارو در کمیته علمی کشوری کرونا، میزان مصرف آزیترومایسین به طور قابل توجهی افزایش یافته و مصرف آن در بهمن ماه، بیش از سه برابر ماه های قبل بوده که خود یک زنگ خطر جدی است.

آزیترومایسین آنتی بیوتیک مناسبی است اما در صورت مصرف بالا، باعث مقاومت میکروبی و نیز عوارضی مانند عوارض قلبی، عروقی و گوارشی برای بیماران می شود. در آخرین پروتکل معاونت درمان وزارت بهداشت، برای بیماران سرپایی و افرادی که دارای علائم خفیف و یا بدون علامت هستند و یا حتی بیمارانی که بستری می شوند، آزیترومایسین هیچ جایگاهی ندارد مگر در شرایط خاصی که پزشکان در مورد بیماران بستری آنهم در شرایط خاص، این دارو را تجویز کند اما در درمان سرپایی، آزیترمایسین هیچ اثری در بهبود شرایط بیماران کووید ۱۹ ندارد.

بر این اساس واکسیناسیون به عنوان عامل پیشگیری از ابتلاء به کرونا بهترین و مهم ترین گزینه است. اجرای واکسیناسیون به حدی در کشور جدی است که محسن فرهاد معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تازگی اعلام کرده است، واکسیناسیون افرادی که با خودروی شخصی به سفرهای نوروزی می‌روند از طریق کدملی و پلاک خودرو توسط دوربین‌هایی که به سامانه «ایران من» متصل هستند، رصد می‌شود.

همه دستگاه‌های استراتژیک مانند راه و شهرسازی و ناجا به سامانه «ایران من» در طرح محدودیت هوشمند کرونایی متصل هستند و افرادی که با وسایل حمل و نقل عمومی برای نوروز مسافرت می‌روند با ارائه کدملی در صورت تزریق واکسن کرونا، بلیت به آنها فروخته می‌شود و کسانی که با خودروی شخصی قصد عزیمت به شهرهای مختلف دارند، پلاک خودرو توسط دوربین ناجا ثبت شده و همراه با کدملی، روند واکسیناسیون آنها رصد می‌شود و در صورت عدم تزریق واکسن توسط راننده از مسافرت آنها جلوگیری می‌شود.

به گفته این مسئول در وزارت بهداشت،فقط واکسیناسیون راننده رصد شده و امکانی برای رصد سایر سرنشینان خودرو وجود ندارد بنابراین از هموطنان می‌خواهیم برای پیشگیری از عدم تردد برای مسافرت، حتما اقدام به تزریق واکسن یا تکمیل روند واکسیناسیون خود کنند.  طرح محدودیت هوشمند کرونایی در حال اجرا است، پایه اساسی اجرای طرح مدیریت هوشمند بر دو اصل اساسی واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی استوار است و فاز سوم این طرح در قالب نظارت واحدهای صنفی و صنعتی است همچنین فاز چهارم نیز به ترددها و سفرهای برون شهری اختصاص دارد.

البته مساله دیگری که بعد از واکسیناسیون مطرح می شود، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی است به گونه ای که علیرضا زالی از متخصصان مطرح در این زمینه اعلام کرده است،  فرد واکسینه شده هم می‌تواند ناقل اومیکرون باشد. مطالعات نشان می‌دهد که واکسن دز سوم یا شانس ابتلا را به حداقل می‌رساند یا اگر هم فرد مبتلا شود، نوع خفیف‌تر سویه اومیکرون را می‌گیرد و احتمال بستری یا مرگ و میر فرد به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.  این افراد همچنان می‌توانند به عنوان انتقال دهنده این بیماری باشند زیرا لباس و وسایل فردی هر فرد می‌تواند عاملی برای انتقال باشد و هیچ تولیدکننده واکسنی تاکنون این ادعا را نداشته است که با تزریق واکسن، فرد دیگر به عنوان ناقل این ویروس عمل نمی‌کند. البته بر اساس برخی شواهد و تحقیقات، خود فرد می‌تواند نسبت به ابتلا مصون شود.  ولی اگر در یک جامعه تعداد زیادی از افراد واکسینه شوند، چون چرخش ویروس متوقف می‌شود از این نظر هم انتقال و سرایت بیماری هم کاهش پیدا می‌کند.

به گفته متخصصان بقای محیطی اومیکرون چند برابر دلتا است. اومیکرون که نسبت به دلتا به میزان بیشتری در سطوح باقی می ماند و این کار را تا حدودی سخت تر می‌کند.

فوت ۲۰۷ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته/ شناسایی ۱۰۹۶۲مبتلای جدید

براساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته ۲۰۷ بیمار مبتلا به کرونا جانباختند. از دیروز تا امروز( ۹ اسفندماه ۱۴۰۰)  و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۹۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۸۲۱ نفر از آنان بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۱ هزار و ۴۲۹ نفر رسید.

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۶ هزار و ۸۳۸ نفر رسید. تاکنون ۶ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۱۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانه‌ا ترخیص شده اند. ۳۹۵۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۷ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۲۳۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۱۸۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و یک شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

در این گزارش به وضعیت کرونا و اومیکرون در کشور اشاره می شود: 

تبریز/ ایجاد غرفه‌های ویژه واکسیناسیون کودکان 

احمد مردی رئیس مرکز بهداشت تبریز از اختصاص غرفه‌های مخصوص واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ ساله در پنج مرکز تجمیعی واکسیناسیون این کلانشهر خبر داد و گفت: این اقدام در راستای آسودگی خانواده‌ها جهت واکسیناسیون فرزندان خود انجام شده است، روزانه علاوه بر تزریق واکسن کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال در تعداد ۶۰ مرکز سلامت سطح شهرستان تبریز نیز تا پایان وقت اداری در غرفه‌های مخصوص کودکان پنج مرکز تجمیعی، واکسیناسیون انجام می‌گیرد. پنج مرکز واکسیناسیون تبریز+ که دارای غرفه‌های مخصوص کودکان هستند، شامل مرکز شمیم پایداری (واقع در بلوار یاغچیان)، فرهنگسرای الغدیر (واقع در محله یکه دکان)، راه آهن (واقع در میدان راه آهن)، نصف راه و منبع آب (ساختمان قدیم مرکز بهداشت) بوده و کودکان زیر ۱۲ سال می‌توانند بدون انتظار نوبت، واکسن خود را در این غرفه‌ها دریافت کنند.

کرج/ فعالیت پیست بین المللی دیزین البرز از سر گرفته شد

صادق کلهر مدیر داخلی پیست بین المللی دیزین گفت: طی نامه ای از سوی فدراسیون  مسابقات در پیست بین المللی دیزین پیش از این  لغو شده بود، فعال شد. با مجوز فدراسیون برگزاری مسابقات در این پیست از امروز از سر گرفته شده که به همین منظور مسابقات پارالل جایزه بزرگ به میزبانی دیزین هم اکنون در حال برگزاری است.

مشهد/ دریافت دز سوم واکسن ۳۱ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال

محمد پهلوان مسوول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مرکزی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از زمان شروع واکسیناسیون گروه‌های هدف تاکنون حدود ۳۱ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در مناطق تحت پوشش این دانشگاه دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. دریافت دز سوم واکسن کرونا نقش مهمی در پیشگیری از مرگ و میرهای کرونایی دارد، تا کنون بیش از ۹۶ درصد  افراد بالای ۱۸ سال دُز اول و حدود ۸۵ درصد این گروه سنی دُز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده‌اند. تا کنون در گروه سنی بالای ۱۲ سال حدود ۹۶ درصد دُز اول و حدود ۸۴ درصد دُز دوم را دریافت کرده اند. در موج ششم کرونا، کودکان بیشتر از موج‌های قبلی مبتلا به این بیماری شدند، تا کنون تنها کمتر از ۱۰ درصد از گروه سنی پنج تا ۱۱ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه برای دریافت واکسن کرونا اقدام کرده اند.

خراسان رضوی/ پساکرونا موعدی برای جهش ورود گردشگران سلامت 

حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: پساکرونا موعد قطعی برای جهش ورود زائران خارجی متقاضی خدمات درمان (گردشگران سلامت) به این استان است.  با توجه به شیوع کرونا طی ۲ سال اخیر ورود زائران خارجی متقاضی بهره‌مند از خدمات درمان کاهش یافته است.  از سوی دیگر این مقطع فرصتی شد که در خصوص برخی زیرساختهای مورد نیاز از جمله سامانه جامع گردشگری سلامت، زمینه‌های تسهیل حضور زائران و نظارتهای لازم در کم و کیف خدمات درمانی اقدامات موثر و شایسته‌ای انجام شود.

تبعات ناشی از افزایش نرخ ارز و ارزانی نسبی خدمات حوزه درمان و سلامت در ایران نسبت به دیگر رقبا و برخی تحولات منطقه‌ای زمینه هایی فراهم کرده که در صورت تغییر شرایط کرونایی و گذر از این وضعیت می توانیم شاهد جهشهای مناسب و چشمگیر در این حوزه باشیم.  علاوه بر آن برخی پروژه‌های تحقیقاتی طی دوران شیوع کرونا در این حوزه آغاز شد که می‌تواند زمینه تقویت اصولی حوزه سلامت و خدمات درمانی به گردشگران خارجی را فراهم کند.

۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

زاهدان/ افزایش ۱۰ درصدی استقبال مردم خاش از دُز سوم واکسن 

صاحب گل صالحی فرماندار خاش سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه استقبال مردم این شهرستان از دُز سوم واکسن کرونا تنها ۱۰ درصد است، بنابراین جاماندگان واکسن باید به سلامتی خود و سایر اقشار جامعه اهمیت داده و نسبت به تزریق دُز سوم هر چه سریعتر اقدام کنند. پوشش واکسیناسیون در خاش جهت رسیدن به ایمنی مطلوب علیه اُمیکرون با توجه به قدرت سرایت بالای آن کافی نیست و می‌بایست با تقویت مشارکت‌های بین بخشی و همراهی مردم از خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی این ویروس که در وهله نخست گریبانگیر جاماندگان واکسن کرونا بوده، پیشگیری کنیم.

ارومیه/ کرونا در آذربایجان‌غربی؛ حرکت به سمت قله موج ششم

شیوع کرونا در آذربایجان غربی با تداوم موج ششم، همچنان در مسیر افزایشی بستری و فوتی قرار دارد که البته امیدواری برای ایجاد روند کاهشی با رعایت پروتکل های بهداشتی و البته استقبال بیشتر از واکسیناسیون به ویژه دُز سوم، بیشتر شده است.  افزایش ابتلاهای سرپایی و حضور در مراکز تست پی سی آر و همچنین مثبت شدن بخش اعظمی از تست های دریافتی در این مراکز نشان می دهد که سویه اومیکرون، ظرفیت شیوع و سرایت بسیار بالاتری دارد و در حال حاضر، با قدرت گرفتن آن، کمتر خانواده ای در آذربایجان غربی است که این سویه را تجربه نکرده باشد.

احسان ریخته گر معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این خصوص گفت: روند افزایشی فوت ناشی از کرونا در استان آغاز شده به طوری که در هفته منتهی به شنبه گذشته، فوتی های این حوزه ۷۰ درصد بیشتر از هفته پیش از آن بود. در هفته منتهی به شنبه گذشته، ۵۶ مورد فوتی در آذربایجان غربی گزارش شد در حالی که این رقم در هفته پیش از آن، ۳۳ مورد بود.  درگیری کودکان در این موج بسیار بیشتر شده به طوری که در ۵ هفته گذشته، شاهد پنج مورد فوتی کودک بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی بودیم.

تبریز/ پذیرش ۳۹ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان امام رضا(ع)  

مجتبی محمدزاده رییس مرکز آموزشی و درمانی امام رضا(ع) تبریز گفت: از آغاز شیوع ویروس کرونا بیش از ۳۹ هزار بیمار کرونایی در این مرکز پذیرش شده و تحت مراقبت‌های درمانی تشخیصی قرار گرفته اند. با شیوع ویروس کرونا این مرکز به عنوان سانتر اصلی مراقبت از بیماران کرونایی ارایه خدمت کرده و در اوج بحران کرونا به سایر بیماران و مراجعان نیز ارایه خدمت کرده است.

وی با اشاره به آمادگی کامل کادر مجرب این مرکز در ارایه خدمات درمانی تشخیصی به مراجعان، گفت: در ۲ سال اخیر در مجموع بیش از ۱۴ هزار نفر از مراجعان کرونایی در این مرکز بستری و تحت درمان قرار گرفته و بقیه به صورت سرپایی مداوا شده اند.  در این مدت بیش از ۳۹ هزار تست پی سی آر از مراجعان گرفته شده که انجام این تست ها صرفا برای بیماران بستری در بخش ها اجرا می شود.  در طول این مدت بیش از ۹۳ هزار تخت روز این مرکز توسط بیماران اشغال شده که این تعداد تنها اختصاص به بیماران کرونایی است.

۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

اهواز/ شناسایی ۸۳۰ بیمار جدید کرونایی طی یک روز 

سیدمحمد علوی سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان از شناسایی ۸۳۰ بیمار جدید کرونایی طی یک روز در این استان خبر داد و گفت: این میزان نسبت به روز قبل از آن کاهش یافته است. در ۲۴ ساعت گذشته هفت هزار و ۵۳۲ بیمار کرونایی به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های خوزستان مراجعه کردند که این میزان نسبت به روز گذشته کمتر شده است. در همین بازه زمانی ۶۳ بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند همچنین در حال حاضر ۵۰۷ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۲۱۰ نفر در بخش های ویژه تحت مراقبت هستند.

پوشش واکسیناسیون کرونا در خوزستان پنج درصد کمتر از متوسط کشوری است

رییس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه متوسط پوشش واکسیناسیون کشور حدود ۹۰ درصد است گفت: پوشش واکسیناسیون کرونا در خوزستان پنج درصد کمتر از متوسط کشوری است. اکنون پوشش واکسیناسیون در برخی شهرهای استان ۹۵ درصد و در برخی شهرها حدود ۶۰ درصد است که باید بیشتر شود. پوشش واکسیناسیون در کشور نسبت به کل جمعیت، حدود ۷۴ درصد است به لحاظ پوشش واکسیناسیون از کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا تنها حدود ۲ تا سه درصد عقب‌تر هستیم. پوشش ۸۵ درصدی واکسیناسیون در خوزستان باعث شد که در موج اُمیکرون، نسبت بیماران سرپایی به بیماران بستری ۲۰ به یک شود؛ همچنین میزان اشغال تخت‌ها نیز کاهش یابد.

بندرعباس/ کاهش شمار شهرستان های قرمز کرونایی 

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شمار شهرستان های قرمز استان از نظر شیوع کرونا در حال حاضر از ۱۴ منطقه به پنج منطقه کاهش یافته است. در حال حاضر شهرستان های بندرعباس، بستک، کیش، بوموسی و پارسیان در وضعیت قرمز و شهرستان های میناب، رودان، سیریک، حاجی آباد، بندرلنگه و بندرخمیر در وضعیت نارنجی و دو شهرستان بشاگرد و قشم در وضعیت زرد هستند.

آمار مبتلایان کرونا و بستری های ناشی از آن در یک هفته اخیر در مقایسه با هفته قبل تر کاهش داشته، البته این روند کاهشی ناپایدار بوده و تنها در صورت تداوم این وضعیت برای چهار هفته متوالی می توانیم به بهبود شرایط در هرمزگان امیدواریم باشیم.  هم اکنون ۴ هزار و ۹۱۰ نفر در هرمزگان مبتلا به کرونا هستند که از این شمار ۲۹۳ نفر در بیمارستان بستری هستند که ۶۴ نفر از آنها در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند و حال ۱۹ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

وی با اشاره به ثبت سه فوتی جدید مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، خاطرنشان کرد: با احتساب این موارد، مجموع فوتی های کرونا در هرمزگان به ۲ هزار و ۵۵۰ نفر رسیده است. کاهش موارد فوتی و موارد مثبت شناسایی شده در روزهای اخیر، نتیجه توجه بیشتر مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون است.  بیش از ۷۰ درصد از فوتی های اخیر کرونا از میان کسانی بودند که واکسیناسیون کرونا انجام نداده بودند و یا اینکه تک دز بوده و یا اینکه مدت ۶ ماه از نوبت دوم واکسیناسیون آنها گذشته بود.

مهاباد/ فوت ۱۳ مهابادی در پیک ششم کرونا 

بهاء الدین حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: ۱۳ نفر از شهروندان از ابتدای شیوع پیک ششم کرونا تاکنون به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. از ابتدای بهمن ماه جاری و همزمان با آغاز پیک ششم کرونا ۱۰۹ نفر در بخش کرونای بیمارستان امام خمینی (ره) بستری شدند که از این تعداد ۱۳ نفر جان خود را ازدست دادند.  ۴۲ درصد افراد فوت شده جز شهروندانی هستند که واکسن گریز بوده و مراحل سه گانه واکسیناسیون را دریافت نکرده بودند.

در حال حاضر ۷۳ درصد افراد واجد شرایط کرونا دز نخست، ۶۴ درصد دز دوم و ۲۳ درصد نیز هر سه مرحله واکسن خود را در دریافت کرده اند.  تکمیل فرآیند واکسیناسیون، نقش بسزایی در ایجاد ایمنی جامعه و کنترل کرونا دارد از این رو بر این اساس از شهروندان درخواست می‌شود هرچه سریعتر نسبت به تزریق و تکمیل فرآیند واکسیناسیون خود و اعضای خانواده اقدام کنند.  مهاباد هم اکنون در وضعیت نارنجی مقابله با کرونا قرار دارد، لازم است که در کنار واکسیناسیون، شیوه‌نامه‌های بهداشتی نیز به صورت کامل رعایت شود تا بتوان از پیک بعدی جلوگیری کرد.

دزفول/ مدیریت پیک کرونا 

علیرضا خسروپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: پیک فعلی کرونا در دزفول درست مدیریت شده و کمبودی در این خصوص نداریم. با برنامه‌ریزی‌های  صورت گرفته، در پیک فعلی کرونا با کمبود تخت بستری، اکسیژن و تخت های آی. سی. یو مواجه نشدیم و امیدواریم با رعایت پرتکل‌های بهداشتی و ارتقای شاخص‌های واکسیناسیون علیه بیماری کرونا بتوانیم از پیک موجود عبور کنیم.

مهدیه توکلی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: با اقداماتی که انجام شده تاخیری های دُز سوم واکسیناسیون از ۵۰ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است ضمن اینکه طی هفته گذشته در امر واکسیناسیون ۸.۵ درصد رشد داشته ایم.

۹ اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

اردبیل/ توقف روند صعودی شیوع موج ششم کرونا

روند صعودی شیوع موج ششم کرونا در استان اردبیل که از حدود سه هفته پیش آغاز شده بود، طی روزهای اخیر متوقف شده به طوری که شمار بستری همزمان کووید. ۱۹ به ۲۴۶ نفر کاهش یافته است. ۱۰ روز پیش شمار مبتلایان بستری کرونا در استان اردبیل به ۳۱۶ نفر افزایش یافته بود ولی طی روزهای اخیر و با تداوم روند نزولی شیوع، آمار مبتلایان بستری ۷۰ نفر کاهش یافت و امروز به ۲۴۶ نفر رسید. در ادامه وضعیت کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل، طی شبانه روز گذشته ۴۲ بیمار جدید در مراکز درمانی این استان پذیرش و بستری شدند که ۲۰ نفر کمتر از بالاترین آمار فصل زمستان و تعداد بستری‌های دو هفته پیش است.

علی محمدیان اردی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به فوت سه نفر دیگر از مبتلایان طی شبانه روز گذشته، مجموع جان‌باختگان بیماری کووید. ۱۹ در استان اردبیل طی ۲ سال گذشته را ۲ هزار و ۷۰۳ نفر اعلام کرد.  کاهش شمار بستری روزانه و مجموع مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی چند روز گذشته را نشان دهنده اثرگذاری مثبت واکسیناسیون است. احتمال افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان همچنان وجود دارد.

وی با هشدار نسبت به احتمال اوج‌گیری شیوع بیماری کووید. ۱۹ در استان اردبیل طی روزهای آینده افزود: آمار مراجعان به مراکز درمانی در سطح استان در حال کاهش است. هم‌اکنون شهرستان مشکین‌شهر، پارس‌آباد و اردبیل در وضعیت قرمز، شهرستان نیر، خلخال، اصلاندوز و سرعین در وضعیت نارنجی و شهرستان گرمی، بیله‌سوار، نمین و کوثر نیز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

همچنین سیدمحمد اعتماد اعجازی فرماندار اردبیل گفت: ۶۶ درصد جمعیت واجد شرایط این شهرستان دز سوم واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند. تاکنون ۹۳ درصد جمعیت واجد شرایط این شهرستان دُز اول، ۸۳ درصد دُز دوم و ۳۴ درصد دُز سوم کرونا را تزریق کرده‌اند.  

لرستان/ تزریق دز سوم واکسن کرونا در هفت درصد دانش آموزان 

سید عیسی سهرابی مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: ۹۷.۲ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم این استان دُز نخست، ۸۵.۶ درصد دُز دوم و هفت درصد نیز مرحله سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند. در راستای مقابله با ویروس کرونا و ایمن سازی دانش آموزان و کادر آموزشی، ۹۸.۷۷ درصد فرهنگیان این استان نیز دُز نخست واکسن کرونا را تزریق کرده اند.  همچنین تاکنون ۹۷. ۲۷ درصد فرهنگیان استان دُز دوم را تزریق و ۳۳.۳۴ درصد آنها نیز نسبت به تزریق دُز سوم واکسن کرونا اقدام کردند. تاکنون از مجموع ۲۱۰ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی این استان ۳۹ هزار و ۸۳۲ دانش آموز پنج تا ۱۲ ساله استان علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.

مازندران/ ۱۰۰ درصد جان باختگان اومیکرونی واکسن نزدند

عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: تمام ۷۴ نفری که از اول تا هشتم اسفند ماه سال جاری در مازندران به‌ دلیل ابتلا به اومیکرون جان خود را از دست داده‌اند، علیه کرونا واکسینه نشده بودند.  همچنین بررسی پرونده مبتلایان بستری هم نشان می دهد که در زمان حاضر حدود ۹۰ درصد از مجموع ۶۶۵ نفر از بستری‌شدگان در بیمارستان‌های استان افراد  هستند که نسبت به تزریق دزهای تکمیلی واکسن کرونای خود بی‌تفاوت بودند.

حتی افرادی که دو دز واکسن کرونا را دریافت کردند اکنون به دلیل گذشت زمان و بی‌تاثیر شدن واکسن دریافت شده و کاهش ایمنی بدن در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.  تزریق دز سوم واکسن کرونا در بین ۵۵ درصد از مجموع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ۱۸ سال به بالا واجد شرایط نمی‌تواند نقطه اتکا برای مهار اومیکرون در مازندران باشد و به طور حتم در هفته‌های آینده روند صعودی شیوع اومیکرون و یا سویه جدید کرونا را در استان تجربه خواهیم کرد.  پیش‌بینی کارشناسان بهداشت آن است که در هفته‌های آینده به‌دلیل بی‌توجهی ۷۵ درصد شهروندان به استفاده از ماسک در اماکن عمومی باز هم روند ابتلا و جان باختگان کرونایی در مازندران صعودی خواهد شد.

وی با ابراز گلایه از واکسن‌گریزی ۴۵ درصد جامعه هدف ۱۸ سال به بالا در تزریق دز سوم واکسن کرونا، ادامه داد: در کنار آنکه نگران شرایط موجود آمار ابتلا و مرگ و میر کرونایی هستیم به دلیل بی‌توجهی توده مردم به تزریق دزهای تکمیلی، نگران آینده و احتمال شیوع سویه جدید کرونا در مازندران هم هستیم و در صورتی که سویه قوی‌تری شایع شود به طور حتم توفان کرونا در استان به دلیل واکسن‌گریزی‌های کنونی به راه خواهد افتاد.

شاهرود/ چهار فوت ناشی از کرونا طی هفته گذشته 

حسین شیبانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه چهار فوت ناشی از کرونا طی هفته گذشته در شاهرود ثبت شد، گفت: هیچ یک از چهار بیمار فوت شده، نوبت سوم واکسن را تزریق نکرده بودند. افرادی که دُز سوم واکسن را دریافت کردند در صورت ابتلا و بستری، نیاز کمتری به بستری در بخش مراقبت های ویژه دارند و به نسب کمتر در خطر مرگ قرار دارند. سرعت واکسیناسیون در جمعیت هدف زیر مجمومه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود روند افزایش دارد اما این روند مطلوب نیست. شرایط کرونایی شهرستان های شاهرود و میامی رو به بهبود اما شکننده است، اگر رعایت شیوه نامه های بهداشتی را به طور مستمر ادامه ندهیم، به اوج همه گیری بازخواهیم گشت.  طی ۲ هفته گذشته نتیجه نمونه های آزمایشگاهی ارسالی تا ۸۰ درصد مثبت می شد، در ۲ روز گذشته روند کاهشی موارد مثبت را شاهد هستیم به طوری که نتیجه نمونه های آزمایشگاهی ارسالی ۳۵ درصد مثبت بود. پوشش واکسیناسیون در بین بزرگسالان در نوبت نخست ۹۳.۵ درصد، نوبت دوم ۸۶ درصد و نوبت سوم هم ۳۶.۳ درصد انجام شد.

البرز/ فوت ۱۰ نفر و بستری شدن ۶۷ بیمار کووید۱۹ 

شهرام صیادی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد: ۱۰ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان باختند و ۶۷ بیمار دیگر بستری شدند.  اکنون ۴۳۶ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.  ۸۴ هزار و ۶۸۵ بیمار کووید۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که  ۷۷ هزار و ۵۷۱ نفر آنان بهبود یافته اند. با مرگ ۱۰ بیمار کووید ۱۹ شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو۶۶۹ نفر رسید.

بوشهر/ کاهش پیک ششم کرونا نسبت موج‌های قبلی 

قاسم برجوئی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: پیک ششم کرونا به دلیل واکسیناسیون خوبی که صورت گرفت به نسبت موج های قبلی آن مرگ و میر کمتری در این استان داشت. یکی از مهمترین برنامه ها برای کنترل و پیشگیری کرونا انجام واکسیناسیون عمومی در سطح بالا است که با همکاری مردم این کار در همه نقاط شهرستان‌های استان بوشهر بخوبی و با قوت ادمه دارد.  استقبال از  واکسیناسیون دز اول و دوم در استان بوشهر بسیار خوب ومطلوب بوده است و با توجه به فروکش کردن پیک ششم  از مردم درخواست داریم هرچه سریعتر نسبت به تزریق دوز سوم نیز اقدام  کنند.

گیلان/ ضرورت تزریق واکسن به کودکان 

آبتین حیدرزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به آغاز چندین هفته‌ای واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال تاکید کرد: خانواده‌های گیلانی کودکان خود را برای جلوگیری از ابتلا به سویه‌های پیشرفته کرونا واکسن بزنند.  سویه‌های جدید ویروس کرونا بیشتر سنین پایین جامعه را نشانه گرفته است این باور کاملاً اشتباه است که احتمال ابتلا کودکان زیر ۱۲ سال به بیماری کووید ۱۹ کم است. کودکان نیز به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می شوند و موارد ابتلا و حتی بستری آنان را داشته و داریم، به ویژه اینکه سویه جدید اُمیکرون توانایی بیمار کردن کودکان زیر ۱۲ سال را افزایش داده است. با توجه به اینکه بر اساس آخرین آمارها، کودکان ۲۰ درصد و افراد زیر ۱۸ سال ۲۵ درصد از بستری‌ها در بیمارستان‌های ما را شامل می‌شوند، تزریق واکسن آنان ضروری است.

دکتر حیدرزاده با اشاره به تزریق واکسن سینوفارم و پاستوکووک به کودکان افزود: این واکسن‌ها مجوز تزریق به کودکان را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد. برای کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ در افراد، دریافت هر سه نوبت واکسن کرونا الزامی است. طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند و آمار کل بیماران بستری به ۱۰۶ نفر رسیده‌است. همچنین ۱۲۵ بیمار بدحال نیز در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند.

کرمانشاه/ فوت سه شهروند 

مهدی محمدی رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته سه نفر دیگر براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ فوت کردند، گفت: مجموع جان‌باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به سه هزار و ۲۴ نفر رسیده است.  ۱۷۴ نفر شامل ۴۸ بیمار مثبت بستری و ۱۲۶ بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل ۵۶ نفر بیشتر است.  آمار بستری‌های کرونا در مراکز درمانی استان کرمانشاه هم‌اکنون ۴۲۸ نفر است، از این تعداد ۱۲۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۲۵ نفر آنها وخیم است.  در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۲ بیمار در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۱۱۷ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

هفت شهر کرمانشاه همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند

براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفت شهرستان استان از ششم اسفند در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند. شهرستان های قرمز استان را شامل کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب، کنگاور، هرسین، سرپل‌ذهاب، پاوه و صحنه است و براساس این رنگ‌بندی، شهرستان‌های ثلاث باباجانی، جوانرود، روانسر، سنقروکلیایی، قصرشیرین و گیلانغرب نیز در وضعیت نارنجی قرار داشته و تنها شهرستان دالاهو در وضعیت زرد قرار دارد. براساس رنگ‌بندی قبلی (۲۹ بهمن) شهرستان‌های پاوه، جوانرود، صحنه، قصرشیرین، هرسین، سرپل‌ذهاب، ثلاث باباجانی، کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب، کنگاور، گیلانغرب، سنقروکلیایی و روانسر در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند و تنها شهرستان زرد استان هم دالاهو بود.

همدان/ سه فوتی و ۸۳ بیمار جدید

علیرضا توقیری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با مرگ سه بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۲۳۵ نفر رسید. همچنین با شناسایی ۸۳ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۵۰۷ نفر رسید.  تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک و قطعی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته سه هزار و ۳۰۲ مورد بوده است.  در حال حاضر ۱۶ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه «آی. سی. یو» مراکز درمانی استان بستری هستند که مجموع بیماران شناسایی شده تاکنون به ۱۴۲ هزار و ۲۴۴ نفر رسیده است.  تاکنون سه میلیون و ۶۱ هزار و ۸۷۲ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و یادآور) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است. از مجموع واکسن های تزریق شده در استان، یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۳۱۰ نفر دُز اول و یک میلیون و  ۱۹۰ هزار و ۵۲۹ نفر دُز دوم و ۵۰۹ هزار و ۳۳ نفر نیز دُز سوم (یادآور) را دریافت کرده اند.

سیستان و بلوچستان/ شمار مبتلایان جدید کرونا به ۴۰۴ نفر رسید

سید محمد هاشمی‌شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با ابتلای ۴۰۴ نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۴هزار و ۹۴۷ نفر رسیده است. همچنین در شبانه‌روز گذشته با فوت۶ نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان تاکنون به ۲ هزار و ۷۳۱ نفر رسید. اکنون ۱۷۳ بیمار حاد تنفسی و ۹۸ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند،  از شهروندان درخواست کرد هنگام خروج از منزل با استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ابتلا و گسترش این بیماری جلوگیری کنند.

ایلام/ بستری های کرونا به ۸۲ نفر کاهش یافت

جاسم محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ ابتلای جدید کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و تعداد بستری های استان به ۸۲ نفر کاهش یافت. از بستری های جدید پنج نفر مربوط به ایلام، سه نفر آبدانان، یک نفر بدره، سه نفر چرداول و یک نفر نیز مربوط به دره شهر است. طی شبانه روز گذشته یک فوتی ناشی از کرونا ثبت شد و مجموع فوتی های استان به هزار و ۲۰۷ نفر افزایش یافت.  مجموع بهبودیافتگان استان ۷۳ هزار و ۱۹۴ نفر است، ۱۲۶ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در استان شناسایی شده و مجموع مبتلایان به کرونا به ۷۷ هزار و ۳۲۰ نفر افزایش یافته است. پنج شهرستان این استان از وضعیت قرمز کرونا خارج شده و در وضعیت نارنجی قرار گرفت و ۶ شهرستان نیز همچنان در وضعیت قرمز هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha