به گزارش ایرنا،حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی روز سه شنبه در شصت و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان با دستور کار رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی این استان افزود: این سند در ۲ مرحله توسط رییس جمهور یکبار در سال ۹۱ و بار دیگر در سال ۹۳ ابلاغ شده است و در آن پیشبینی شده در استان بوسیله شورای فرهنگ عمومی راهبری شود.
وی با بیان اینکه از رییس جمهور داشتیم درخواست کرده مبلغی را در سفرهای استانی برای سند مهندسی فرهنگی اختصاص دهد، ادامه داد: برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور برای هرمزگان بسیار مهم بوده در شرایطی که رئیس جمهور پیگیر کار هستند مسوولان این استان دنبال تهیه سند دیگری نباشند.
وی اضافه کرد: همچنین رییس جمهوری سه هفته قبل با تماس گرفت و گفت سند مهندسی فرهنگی کشورا برایشان بسیار مهم است و اکنون معاون اول رییس جمهوری رییس ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: این ستاد با حضور ۶ نفر از وزرا، معاونان رییس جمهور و چهار نفر نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل میشود و مصوبه های آن توسط معاون اول ابلاغ شده حتی چارچوب تدوین برش استانی هم توسط مخبر ابلاغ شده است.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی تاکید کرد: بنابراین دستورکار قطعی برای همه استانداران و مسوولان استانی است که موضوع را پیگیری کنند، همچنین با دل مردم سرو کار داریم و نمیتوان تنها با قوانین و مقررات مسئله را حل کرد.
وی اشاره کرد: ۱۲ هزار قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب شده که قوانین فاخر و مهمی بوده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مصوبه های فراوانی به تصویب رسیده است آما آنچه در میدان و جامعه رخ میدهد این است که بتوان به صمیمیت و همدلی این کار را به سرانجام رساند.
هرمزگان سومین استانی است که برش استانی سند مهندسی فرهنگی آن رونمایی می شود
حجت الاسلام و المسلمین عاملی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هرمزگان استانی سومی است که نقشه مهندسی فرهنگی آن آماده و رونمایی میشود، استان اول فارس بود که با حضور رییس جمهوری رونمایی شد.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان هم استان دوم بود و فردا نیز برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی بوشهر رونمایی میشود.
وی اضافه کرد: استاندار در شورای فرهنگ عمومی نقش کلیدی دارد و کارگروه فرهنگی استانداری باید بتواند لوازم اجرایی شدن سند را فراهم کند.
تلاش سند مهندسی فرهنگی مساله یابی بومی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اولین تلاش سند مهندسی فرهنگی مساله یابی بومی است اینکه در استان چه مسایلی اساسی است و اولین مساله ای که برای هرمزگان استخراج شده و به عنوان اولویت مطرح شده تعلیم و تربیت و آموزش است چرا که مدرسه و دانشگاه نقش مهمی در جامعه دارد.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی افزود: مقام معظم رهبری در حکم ۲۳ آبان به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد یک محور را با عنوان کار اساسی در آموزش و پرورش مد نظر قرار دادهاند چونکه آموزش و پرورش مهم است.
وی ادامه داد: اکنون هم دوره مهد کودک هم به وظایف آموزش و پرورش اضافه شد بنابراین آموزش و پرورش در این دوره طلایی کودکی ظرفیت بزرگی است و کسانی که بر روی مهندسی مغر کار کردهاند میگویند ۶ سال اول بهترین دوره و دوره طلایی یادگیری است تا فرزندانمان را بر مبنای گوهر گرانبهای اسلام تنظیم کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: وقتی در مهدکودک برای بچهها موسیقی نامتعارف و ضد ارزشی پخش میکنند و اخلاق و رفتار غربی به وی آموزش میدهند می توان چه انتظاری از این کودک داشت؟ همانی که کاشته ایم برداشت میکنیم.
وی پاسخ داد: آموزش و پرورش را باید جدی گرفت و اگر هزاران پلاکارد بگذاریم بی فایده است بلکه فرهنگ تبلیغ و ترویج ما باید عوض شود و انرژی خود را بر آموزش و پرورش بگذاریم و چنانچه در آموزش و پرورش موفق شدیم در دانشگاه هم موفق خواهیم شد.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی افزود: اگر در آموزش و پرورش موفق نبودیم ادامه ناکامی به دانشگاه هم کشیده میشود و باید یک ظرفیت و توانایی برای دانش آموز فراهم شود تا در محیط دانشگاه بتواند موفق باشد.
وی تاکید کرد: اولویت در هرمزگان درست تشخیص داده شده است و بر مبنای آن برنامههای اقدام طراحی شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر نماینده ولی فقیه در هرمزگان صلاح میدانند سراغ سندهای دیگری نروید چون سندهای متعدد موجب سردرگم شدن میشود.
دشمنان مشغول عملیات در صحنه فرهنگی هستند
حجت الاسلام و المسلمین عاملی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مقام معظم رهبری از کارهای فرهنگی تعبیر به کار قرارگاهی میکنند که منظور کار نظامی نیست بلکه منظور سرعت داشتن در کار، پیگیری کردن کار، مداومت داشتن و رصد دایمی میدان است، مگر فرمانده قرارگاه تا زمانی که دشمن در صحنه عملیات میکند میتواند خواب راحت داشته باشد.
وی ادامه داد: دشمنان مشغول عملیات در صحنه فرهنگی هستند چون که در صحنه نظامی نمیتواند ما را شکست بدهند و آن اندازه توانایی نظامی در کشور هست که کسی جرأت حرکت به سمت ایران را به خود ندهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: اگر چه به مردم در حوزه اقتصادی سخت گذشته و از این بابت شرمنده آنان هستیم و دشمنان فشارهای فراوانی وارد کردند باز در میدان اقتصادی نتوانستند ما را با شکست مواجه کنند.
دشمنان برای شکست ایران در صحنه فرهنگی طمع کردهاند
حجت الاسلام و المسلمین عاملی گفت: دشمنان برای شکست ایران و انقلاب اسلامی در صحنه فرهنگی طمع کرده اند که مقابله با این به موضوع شناسی نیاز دارد.
وی اشاره کرد: درد است بگویند در فلان جزیره فلان اتفاق رخ میدهد، آقای محترمی که از موضوع اطلاع دارید چرا جلویش را نمیگیرید، شما که اشراف دارید چرا جلویش را نمیگیرید، برنامهریزی کنید و جلویش را بگیرید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: دستگاه قضایی کشور امروز در راه مبارزه با دشمن همراه است، باید برنامهریزی کنیم، بنابراین سند مهندسی فرهنگی تنها موضوع نشست های شورای فرهنگی عمومی نباشد.
وی افزود: تدبیری برای ایجاد ساز و کاری که بتواند این مسیر را مداوم جلو ببرد صورت گیرد و ریاست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان و استاندار تقسیم کار استانی انجام دهند تا در این زمینه موازی کاری نشود.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی بیان کرد: نهادهای فرهنگی جامعه موازی کاری فراوانی انجام میدهند، اگر بحث قرآن است یک نهاد متولی شود و همه به آن کمک کنند و چنانچه موضوع آسیب های اجتماعی است هم به همین نحو عمل شود.
پنج آسیب مساله جامعه است
وی افزود: که اینها حداقل پنج آسیب در جامعه است که مساله ماست که یکی از مهمترین آنها مساله طلاق است و در حکم ۲۳ آبان مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب اسلامی و فرمایش اخیرشان یکی از مهمترین محورها به لحاظ واقعی مساله خانواده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یک محور را برای صیانت و کمک به خانواده، تقویت معارف در خانواده، تقویت تعلیم و تربیت خانواده قرار دهیم زیرا آمار طلاق و خانوادههای تک سرپرست افزایش یافته است.
وی ادامه داد: نباید خود را با کشورهای غربی مقایسه کنیم که در برخی از کشورها ۳۰ درصد خانوادههایشان تک سرپرست هستند و بیش از ۹۰ درصد آنها توسط مادر اداره میشود.
یک میلیون خانواده تک سرپرست در کشور وجود دارد
حجت الاسلام و المسلمین عاملی اشاره کرد: امروز یک میلیون خانواده تک سرپرست داریم که ۸۷ درصد آنها توسط مادر اداره میشود که باید به فکر بوده، علت یابی و ریشهیابی کنیم.
وی ادامه داد: بنیادی ترین امر در توسعه طلاق جدا شدن از دین است وقتی دین ضعیف میشود طلاق افزایش مییابد و هر چه به سمت جدا کردن دین از مسیر زندگی پیش میرویم طلاق، اعتیاد، زنا با محارم و فضای روابط نامشروع تقویت میشود.
وی تصریح کرد: اینها نیاز به مطالعات ریشهیابی و اجتماعی اساسی است تا بدانیم چرا اینها تقویت میشود چه اموری در مسیر و چشم افراد جامعه گذاشتهایم.
تهیه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی برای هرمزگان نقطه عطف است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان سخنان خود اظهار داشت: تهیه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی برای هرمزگان نقطه عطف در مسیر فرهنگی این استان است.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی گفت: سند مهندسی فرهنگی کشور با نوشتن ۳۰۰ برنامه اقدام همه حوزه های فرهنگی را مورد توجه قرار داده است و کار از امروز که رونمایی برش استانی این سند انجام شد آغاز میشود.
نظر شما