۱۱ پاسگاه حفاظت از منابع طبیعی در لرستان احداث می‌شود

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: مجوز احداث ۱۱ پاسگاه حفاظت از منابع طبیعی در این استان صادر شده است و تا ۲ سال آینده احداث می‌شوند.

به گزارش ایرنا شیرزاد نجفی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: پیش از این نیز مجوز احداث پنج پاسگاه حفاظتی صادر شده است که پاسگاه شول‌آباد، سپید دشت و زلقی الیگودرز طی روزهای آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: جنگل و مراتع نقش مستقیمی در تولید و اقتصاد کشور دارند بنابراین در حفظ و صیانت این منابع مسوول هستیم که در این راستا باید از ظرفیت تشکل‌ها استفاده کرد.

وی اضافه کرد: ۱۹۰ میلیارد تومان در سفر ۱۹ آذر رییس جمهور به لرستان به طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص یافت که تاکنون ۳۰ میلیارد تومان آن وصول شده است و امسال پنج هزار و ۵۰۰ هکتار عملیات درختکاری، غنی سازی و کاشت گیاهان دارویی در استان انجام می‌شود.

نجفی افزود: ۱۶۰ میلیارد تومان به حوزه آبخیزداری، ۲۰ میلیارد تومان در راستای پیشگیری از زوال بلوط و جنگل ها و ۱۰ میلیارد تومان برای ایجاد پاسگاه های حفاظتی در استان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه عملیات آبخیزداری تا ۷۰ درصد خسارات سیلاب را کاهش می دهد گفت: هفت درصد رواناب‌های خرمرود از منطقه ریمله سرایز می شود که بند خاکی درحوزه ریمله بیش از یک‌میلیون متر مکعب آبگیری دارد.

وی با بیان اینکه حفاظت، اصلاح و احیا منابع طبیعی از مهمترین اهداف پیش رو است افزود: ۷۵ درصد مساحت لرستان را منابع طبیعی تشکیل داده است و ۲ میلیون و ۸۵۵ هکتار اراضی تحت حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری می‌باشد.

نجفی با اشاره به کمبود نیرو در حفاظت از منابع طبیعی لرستان بیان کرد: در دنیا به ازای هر یکهزار هکتار جنگل و مرتع یک نیرو وجود دارد اما در لرستان به ازای هر ۳۵ هزار هکتار یک نفر فعالیت می کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان همچنین گفت: طی ۱۴ سال در قالب طرح شجره طیبه به یاد هر شهید یکهزار اصله نهال و در مجموع بیش از ۶ میلیون درخت کاشته خواهد شد.

نجفی ادامه داد: ۲۳ میلیارد تومان برای اجرای طرح کاداستر در لرستان تخصیص یافت که از سال گذشته تاکنون این طرح برای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی اجرا و برای بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سند تک برگ صادر شد.

وی همچنین اضافه کرد: ۳۵۶ روستای لرستان با سه هزار و ۵۰۰ خانوار ساکن مناطق جنگلی و نیازمند تجهیزات گاز سوز هستند اما انرژی‌های جایگزین برای این مهم پیش‌بینی شده است که در آینده نزدیک محقق خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha