به گزارش ایرنا ، مدیرکل شیلات گیلان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارزش فروش ناخالص این مقدار صید را ۸۹۳ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : ۴۷ شرکت صیادی پره از ۲۰ مهرماه عملیات صیادی خود را در سواحل گیلان آغاز کردند و که تا پایان دهه سوم دی ماه امسال ۸۴۴ تن انواع ماهیان استخوانی را صید کنند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش داشته است.
عظیم مدبری غالب صید صیادان پره را ۲ گونه ماهی سفید و کفال عنوان کرد و افزود : از این مقدار ماهی صید شده ۵۲ درصد ماهی کفال ، ۴۵ درصد ماهی سفید و سه درصد سایر آبزیان دریای خزر بوده است.
گرچه افزایش صید را افزونی ۲۲ درصدی تعداد پره کشی و تلاش صیادی عنوان کرده اند اما جامعه بهره بردار مانند صیادان شرکت های تعاونی پره و افرادی که بصورت آزاد و غیرمجاز اقدام به صید می کنند اعلام می دارند تعداد ماهیان در دریای خزر کاهش چشمگیری یافته است .
بسیاری از متخصصان حوزه شیلات و محیط زیست معتقدند عواملی مانند آلودگی رودخانه ها بعنوان زایشگاه طبیعی ماهیان رود کوچ و پهنه های آبی استان مانند تالاب بین المللی انزلی در کاهش ذخایر ماهیان دریای خزر تاثیر بسزایی دارد .
برداشت ذخایر آبزیان از خزر باید منطقی و اصولی باشد
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان دریای خزر در گفت و گو با ایرنا گفت: دریای خزر یک حوضچه آبی بسته است که تولید و باروری در آن محدود می باشد و باید برداشت ذخایر آبزیان از دریای خزر می بایست حساب شده ، منطقی و اصولی باشد.
مسعود نیکپور افزود: به جز گونه ماهی کفال و کیلکا ماهیان ، سایر ماهیان استخوانی اقتصادی دریای خزر و نیز ماهیان ارزشمند خاویاری لاجرم برای تخمریزی وارد رودخانهها میشود.
وی ادامه داد: رودخانه ها به عنوان شریانی حیاتی و زایشگاه طبیعی ماهیان نقش و اهمیت بسزایی در تکثیر و حفظ نسل ماهیان دارند . رودخانهها در پایداری صید و حفظ اشتغال موجود در بخش صید و صیادی نقش بسیار موثری را ایفا میکنند .
ورود انواع آلاینده ها به رودخانه
نیکپور اضافه کرد: با توسعه شهرنشینی و ورود انواع آلاینده های صنعتی، شهری و کشاورزی و نیز احداث سدها و پل های متعدد در رودخانه ها و همچنین هجوم جوانان بیکار ساحل نشین به رودخانه ها جهت صید ماهی و صید بی رویه ماهیان مولد در مصب و بالادست رودخانهها در زمان تخم ریزی، رودخانه ها به ویژه رودخانههای مهم شیلاتی مکان ناامنی برای زندگی و تکثیر طبیعی ماهیان بشمار می روند.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به دلایل ذکر شده امروزه توان اکولوژیک رودخانه ها کم شده و میزان برگشتپذیری بچه ماهیان از رودخانه ها به دریا جهت رشد و افزایش میزان ذخایر آبزیان دریای خزر به مراتب بسیار کمتر شده است و نتیجه آن در سبد صید صیادان می توان مشاهده کرد.
نیکپور اظهار داشت: اداره کل شیلات گیلان با هدف احیاء ذخایر ماهیان دریای خزر سالانه بالغ بر میلیون ها قطعه انواع بچه ماهی استخوانی و خاویاری را از طریق تکثیر مصنوعی و طبیعی (هچری ساحلی) تولید و در رودخانه ها رها سازی می کند. همچنین جهت احیای ذخایر ماهیانی که زیستگاه تالابی دارند از جمله کپور ، سیم ، سوف ، انواع کولی ، اردک ماهی ، آمور و سایر گونه ها نیز توسط شیلات از طریق تکثیر مصنوعی تولید و در رودخانه ها از جمله تالاب انزلی رهاسازی میشوند .
وی بر لزوم احیا و حفاظت از تکثیر طبیعی ماهیان تاکید کرد و افزود : حفظ و حراست از رودخانهها با همکاری بخشهای تخصصی شیلات از جمله پژوهشکده آبزی پروری ، مراکز بازسازی ذخایر، اتحادیه تعاونی های صیادی پره و همکاری و همیاری مقامات و مسئولین از جمله فرمانداری ها ، بخشداری ها و نیز مقامات محلی شورای اسلامی دهیاری ها بیش از پیش احساس می شود.
نظر شما