براساس اعلام کارشناسان مناطقی که تابش نور خورشید در طول سال در آنها بالاتر از میانگین کشوری است، برای سرمایهگذاری در حوزه تولید برق از منبع خورشید ظرفیت مطلوبی دارند.
بر اساس نظر وزارت نیرو، تابش خورشید بزرگترین منبع تجدیدپذیر انرژی روی کره زمین است و اگر فقط یک درصد از صحراهای جهان با نیروگاه های حرارتی خورشیدی به کار گرفته شوند، همین مقدار برای تولید برق سالانه مورد تقاضای جهان کافی خواهد بود.
برای سود جستن از انرژی خورشیدی ۲ راه وجود دارد که استفاده مستقیم از نور خورشید و تبدیل آن به الکتریسیته از طریق سلولهای فتوولتائیک و استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی و تبدیل آن به انواع انرژیهای دیگر و یا استفاده مستقیم از آن (کاربردهای نیروگاهی و غیر نیروگاهی خورشیدی) است.
کاربردهای انرژی خورشیدی شامل ۲گروه نیروگاهی و غیر نیروگاهی است که گروه نیروگاهی شامل نیروگاههایی که گیرنده آنها آینههای سهموی ناودانی هستند (شلجمی باز) و گروه دوم نیروگاههایی که گیرنده آنها در یک برج قرار دارد و نور خورشید توسط آینههای بزرگی به نام هیلوستات به آن منعکس میشود(دریافت کننده مرکزی) و نیروگاههایی که گیرنده آنها بشقابی سهموی (دیش) می باشد (شلجمی بشقابی) و نیروگاه های حرارتی خورشید از نوع سهموی خطی است.
بر این اساس ، در این نیروگاهها یک سیستم ردیاب خورشید نیز وجود دارد که به وسیله آن آینه های شلجمی دائما خورشید را دنبال و پرتوهای آن را روی لوله دریافتکننده متمرکز میکنند و تغییرات تابش خورشید در این نیروگاهها توسط منبع ذخیره و گرمکن سوخت فسیلی جبران می شوند.
با این اوصاف اکنون چهارمحال و بختیاری در حوزه صنعت برق از منبع تابش نور خورشید چند سالی است ورود کرده است و یکی از نیروگاهای خورشیدی در استان در حال احداث است.
میزان تابش نور خورشید در شمال استان اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار ساعت در سال است و برای پتانسیل سنجی چهارمحال و بختیاری در حوزه انرژی باد باید به شاخص های سرعت، چگالی توان و چگالی انرژی توجه کرد.
براساس اعلام نظر کارشناسان، جنوب شرق و جنوب استان سالانه بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ ساعت تابش خورشید دارد و این یک ظرفیت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری گفت: نیروگاه خورشیدی کوثر با ظرفیت پنج مگاوات بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان است که توسط بخش خصوصی با پیشرفت ۸۰ درصدی در حال احداث و راهاندازی است.
مجید فرهزاد اظهار داشت: کاهش آلایندگیها، مدیریت مصرف برق و حفظ منابع سوختی از جمله مزایای بهرهوری از انرژیهای نو و تجدیدپذیر است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت مناسب استان به میزان ۲۰۰ مگاوات تولید انرژی برق از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی، ظرفیتسنجی شده است.
فرهزاد تصریح کرد: مشترکین یا متقاضیانی که بتوانند در منزل نیروگاه خورشیدی احداث کنند با آنها قرار داد خرید تضمینی برق امضاء و تا ۲۰ سال برق تولیدی آنها خریداری میشود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: احداث نیروگاههای خورشیدی با توجه به کاهش آلایندگیها و سایر مزایای آن از ضروریات استان است.
حجتالاسلام جعفر قلی جعفری افزود: امروز شاهد پیشرفت بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان هستیم که از متولیان این طرح تقدیر میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال وبختیاری با توجه به زاویه تابش خورشید از مستعدترین نقاط برای احداث نیروگاه های خورشیدی است که سرمایهگذاران میتوانند با وجود زیرساختهای لازم برای احداث نیروگاههای خورشیدی اقدام کنند.
نظر شما