«علی اصغر زارعی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصول تولیدی فلفل دلمهای واحدهای گلخانهای استان مرکزی با تایید سازمان جهاد کشاورزی این استان به استانهای مرزی حمل و پس صدور گواهی قرنطینهای برای این محصولات به کشورهای ارمنستان و قزاقستان صادر می شود.
وی ادامه داد: هفت تا هشت کانتینر با آغاز صادرات فلفل دلمهای از استان مرکزی بارگیری و صادر شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با صادرات فلفل دلمهای این استان، قیمت محصول تولیدی استان به کیلویی ۳۰۰ هزار ریال افزایش یافته که این مهم کاهش ضرر و زیان تولیدکنندگان را به همراه دارد.
زارعی با یادآوری سفر هیات روسی به استان مرکزی و کشور در آینده نزدیک گفت: با بازدید این هیات از واحدهای تولیدی فلفل دلمهای استان و کشور و صدور گواهی سلامت و بهداشتی برای این تولیدات، مشکل صادرات فلفل دلمهای به روسیه نیز برطرف می شود.
وی یادآور شد: اکنون فلفل دلمهای در ۵۰ هکتار از اراضی گلخانهای استان مرکزی کشت شده و سالانه ۶ هزار تن محصول در این اراضی تولید میشود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلهای شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما