ملیحه قنبری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: اطلاعات ۶۸۳ محل نصب تجهیزات در تمام پارکها،بوستان های بازی ، شهربازی، پارکهای آبی و تجهیزات ترامپولین به صورت جداگانه در پارکهای سطح استان جمع آوری و در سامانه ثبت شده است.
وی تاکید کرد: این امکان وجود دارد دستگاههای متولی برخی این محلها، همچون شهربازیهای سرپوشیده استان در ۲ سال اخیر اقدام به جمعآوری و غیر فعالسازی کرده باشند اما اطلاعات آنها در سامانه باقی مانده و در آخرین گزارش اکنون ۳۰۲ محل، فعال است و مابقی مراکز همچون مهدهای کودک، تجهیزات سرپوشیده ، سرسره های آبی، برخی از پارکها از سوی شهرداری جمع آوری و غیرفعال هستند.
مسئول بخش خدمات استاندارد استان مرکزی در خصوص فعالیت تجهیزات تفریحی سطح استان اظهار داشت:
زمانی که شهروندان به مراکز تفریحی مراجعه میکنند باید بررسی کنند در کنار این تجهیزات برگهای که نشان دهنده دریافت گواهینامه ایمنی باشد وجود داشته باشد چرا که ارائه این گواهینامه به صورت بنری که قابل رویت باشد الزامی و باید در معرض دید عموم قرار گیرد.
قنبری ادامه داد: اداره کل استاندارد استان مرکزی برای نخستینبار شناسایی تجهیزات تفریحی را در اولویت قرار داده و بازرسیها به صورت مداوم ادامه دارد چرا که ممکن است مرکز تفریحی به تازگی تاسیس و اقدام به نصب تجهیزات کند که این مهم باید در سامانه ثبت شود.
وی تصریح کرد: آن دسته از تجهیزات که از سوی وارد کنندگان مجاز خریداری و نصب میشود، از سوی واردکنندگان در سامانه ثبت و بارکد دریافت میکنند و به عنوان شناسه آن تجهیزات تلقی میشوند و هر گونه جابهجایی، تعمیر ، فعال و یا غیر فعال بودن آن در سامانه رصد میشود.
سرپرست اداره اجرای استاندارد و رئیس اندازه شناسی اوزان و مقیاسهای استان مرکزی گفت: در ۲ سال و نیم گذشته به واسطه شیوع ویروس کرونا فعالیت بسیاری از تجهیزات مراکز تفریحی تعطیل بود اما با توجه به اینکه فصل کاری، پس از فروردین ماه است، اسفندماه هر سال اطلاع رسانی لازم به تمام دستگاههای اجرایی متولی در خصوص دریافت گواهینامه استانداردهای لازم صورت میگیرد و این مهم باید مدنظر باشد که صدور گواهینامه مربوطه برای یک بازه زمانی یک ساله است ضمن اینکه بر اساس قانون، تجهیزات مراکز تفریحی، هر سه ماه یکبار بازرسی دورهای هم انجام شود در غیراینصورت از درجه اولیه اعتبار،ساقط میشوند.
قنبری بیان کرد: در بازرسی که پیش از آغاز سال جدید در قالب طرح طاها با هزینه اداره کل استاندارد انجام شد به طور تقریبی ۲۳۶ دستگاه از تجهیزات پارکهای سطح استان مورد بازرسی قرار گرفتند و گزارش مربوطه به بهرهبرداران ،شهرداریها، فرمانداریها و استانداری ارائه شده و استانداردسازی تجهیزات یا جمع آوری تجهیزات فاقد استاندارد باید مورد توجه قرار گیرد.
مسئول بخش خدمات اداره کل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: مهلت قانونی اجرای طرح استاندارد سازی تجهیزات تفریحی یک تا سه ماه است که در ماه نخست نسبت به ثبت درخواست بازرسی اقدام و بازرسی انجام میشود.
قنبری اظهار داشت: اکنون پس از اطلاع رسانی و پیگیری های لازم ، شهرداریها تجهیزاتی که استاندارد را ندارند را خریداری نمیکنند و بسیاری از بوستانهای استان کف سازی لازم را انجام داده و تجهیزات لازم را از مراکز مجاز و دارای استاندارد خریداری میکنند.
وی گفت : اکنون در سطح شهر اراک سه شهربازی لاله، پامچال در پارک آزادی و شهربازی کودک امیرکبیر در پارک امیر کبیر فعال هستند و در مراجعات بازرسان اداره کل استاندارد ، برخی تجهیزات غیر استاندارد این مراکز مهر و موم شدند.
قنبری بیان کرد : آموزش اپراتورها و رعایت نکات ایمنی در بازرسیها بسیار مهم است و تنها صدور گواهینامه کافی نیست چرا که در صورت بروز حادثه اقدامات لازم باید صورت گیرد و هر مجموعه یک ناظر فنی دارد که به تمام تجهیزات ظارت میکند.
وی خاطرنشان کرد: اداره استاندارد با محدودیت نیروی انسانی مواجه است و بازرسی ۳۰۲ بوستان با ۲ هزار و ۳۴۶ دستگاه تجهیزات کار دشواری است و از دستگاههای متولی انتظار میرود این نهاد نظارتی را همراهی کنند.
نظر شما