بیمارستان پیشوا، طرحی نیمه‌تمام که با سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شد

پیشوا - ایرنا - پیشوا یکی از شهرستان‌های استان تهران است که با وجود برخورداری از جمعیتی بالا، از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی محروم است و حال تکمیل طرح نیمه‌تمام بیمارستان ۹۶ تختخوابی در سایه سفر رئیس جمهور به این شهرستان تعیین تکلیف شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس پیش‌بینی سازمان ملی آمار، جمعیت شهرستان پیشوا در سال ۱۴۰۰، بیش از ۹۰ هزار نفر تعیین شده ولی با توجه به آمارهای رسمی و غیررسمی، به هزاران نفر از اتباع بیگانه که بیشتر آنان را برادران و خواهران افغانستانی تشکیل می‌دهد، جمعیت این شهرستان حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود، جمعیتی که از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی محروم است.
اواسط سال  ۱۳۸۷ بود که با ورود رشته‌های پرستاری و پزشکی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، زمینی در شهرک نقش جهان، مقابل ساختمان مرکزی این واحد دانشگاهی خریداری شد و عملیات اجرایی آن با سرعت آغاز شد.
روند سریع ساخت و ساز این بیمارستان در ابتدا به گونه‌ای بود که همگان تصور می‌کردند در کمترین زمان مردم پیشوا دارای بیمارستان می‌شوند و مسئولان وقت، زمانی حداکثر چهار ساله را برای تکمیل و افتتاح آن اعلام می‌کردند ولی عملیات اجرایی این طرح مهم با پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی در سال دوم احداث متوقف شد و این توقف تا کنون نیز ادامه دارد.
نبود تخت بیمارستانی در شهرستان پیشوا باعث شد تا مردم این شهرستان برای دریافت خدمات درمانی مجبور باشند به ورامین و بیمارستان شهید مفتح و یا پاکدشت و بیمارستان زعیم مراجعه کنند و چه زمان‌های حیاتی که برای دسترسی به امکان درمانی در مسیر ۱۰ کیلومتری بین ورامین و پاکدشت از بیماران گرفته شد.

بیمارستان پیشوا، طرحی نیمه‌تمام که با سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شد


مشکلات مردم در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باعث شد تا یکی از خیران شهرستان به نام حجت الاسلام مهاجری در ملک شخصی خود اقدام به افتتاح مرکز جامعه سلامت کند.
این مرکز سال ۸۳ برای نگهداری از کودکان بی‌سرپرست افتتاح شده بود که به منظور ارائه خدمات درمانی، به مرکز جامع سلامت تغییر کاربری داد، مرکزی که پس از چند سال فعالیت به دلیل فوت حجت الاسلام مهاجری تعطیل شد و هم اکنون مسئولان پیشوا تلاش دارند تا بار دیگر آن را راه اندازی کنند.

بیمارستان پیشوا، طرحی نیمه‌تمام که با سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شد


افتتاح درمانگاه شهید مهتدی
تعطیل شدن احداث بیمارستان ۹۶ تختخوابی پیشوا و نیاز روزافزون مردم به خدمات درمانی باعث شد تا مسئولان این شهرستان،سال ۱۳۹۶ مرکز دی‌کلینیک شهید مهتدی را با تجهیز امکانات، به درمانگاه تخصصی ۱۰ تختخوابی تبدیل کنند تا بخشی از نیازهای مردم برطرف شود.
این مرکز در ایام شیوع ویروس کرونا با وجود امکانات بسیار محدود، خدمات ویژه‌ای ارائه کرد.
تلاش‌های بی‌ثمر برای واگذاری بیمارستان نیمه تمام به دانشگاه شهید بهشتی
وزیر وقت بهداشت، درمان و علوم پزشکی، ۱۴ آذر سال ۱۳۹۸ و در سفر به شهرستان پیشوا، خبر از تعیین تکلیف و واگذاری بیمارستان نیمه تمام این شهرستان به دانشگاه علوم پزشکی داد، موضوعی که اجرایی شدن آن دو سال به درازا کشید.
این وزیر در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران گفته بود که با توجه به برگزاری جلسات متعدد در خصوص وضعیت بیمارستان شهرستان پیشوا، تا هفته آینده وضعیت این مرکز نمیه تمام تعیین تکلیف خواهد شد.
وی با اشاره به نشست مشترک با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تکمیل بیمارستان پیشوا گفته بود که جلسه مشترکی با دکتر ولایتی و دکتر زالی رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران و دیگر مسئولان دیگر دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و مقرر شد تا با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد اسلامی، اجرای این طرح یا به وزارت بهداشت واگذار شود و یا از طریق سایت دانشگاه به‌صورت آموزشی، کار ساخت بیمارستان را شروع کنند.
۷۰ میلیارد تومان به ساخت بیمارستان پیشوا اختصاص یافت
هشتم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ ،معاون وقت هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه شهرستان پیشوا از مرکز درمانی محروم است اعلام کرد: ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای سرعت بخشیدن به احداث این بیمارستان اختصاص یافت.
وی در حاشیه برگزاری مراسم روز شوراها که در محل استانداری تهران برگزار شد به خبرنگاران گفت: عملیات احداث بیمارستان شهرستان پیشوا سال‌ها است که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده اما هنوز این بیمارستان به مرحله بهره برداری نرسیده که با جلسه ای که استاندار تهران با مدیران رده ملی دانشگاه علوم پزشکی برگزار کرد ۷۰ میلیارد تومان برای نهایی شدن احداث این بیمارستان اختصاص یافت.
به گفته این مسئول، پیشوا از داشتن یک بیمارستان استاندارد و مجهز سال‌هاست رنج می برد که این می تواند خبر خوبی برای مردم این شهرستان و شهرهای اطراف آن باشد.
همکاری دانشگاه آزاد و شهید بهشتی در تکمیل بیمارستان پیشوا
هشتم آذر سال ۱۳۹۹ فرماندار وقت شهرستان پیشوا در جلسه بررسی موانع تکمیل بیمارستان پیشوا گفت: با تنظیم تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه‌ آزاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان نیمه کاره پیشوا تکمیل و در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
به گفته وی  پیشوا، از جمله شهرستان‌هایی است که از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی محروم است و به منظور احداث بیمارستان در سال‌های دور علاوه بر اختصاص ۱۱۰ هکتار زمین برای تاسیس دانشگاه، ۳۳ هکتار زمین نیز برای احداث بیمارستان در اختیار این دانشگاه قرار گرفت.
فرماندار وقت اظهار داشت: هر چند که بخشی از سازه این بیمارستان توسط دانشگاه‌ آزاد احداث شد ولی نیمه تمام ماندن آن، مشکلات زیادی را برای شهرستان به همراه آورد که در ایام شیوع ویروس کرونا، این کمبود بیش از گذشته نمود پیدا کرد و مردم برای استفاده از خدمات درمانی، با مسائل و مشلات عدیده‌ای مواجه شدند.
وی گفت: موضوع تکمیل این بیمارستان، در نشست مشترک مسئولان شهرستان با استاندار تهران، رؤسای دانشگاه آزاد و علوم پزشکی شهید بهشتی و معاونانشان مطرح و مقرر شد تا تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه آزاد و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور تکمیل، تجهیز و راه‌اندازی بیمارستان پیشوا تنظیم شود.
فرماندار اسبق پیشوا اظهار داشت: بر اساس این تفاهمنامه، مالکیت بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی به همراه کلیه متعلقات آن به دانشگاه علوم پزشکی واگذار می‌شود.
فرماندار پیشوا افزود: با انتقال این سازه به دانشگاه شهید بهشتی، ضمن تکمیل بیمارستان، پذیرش و آموزش بالینی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه‌های آزاد در این مکان به صورت رایگان انجام می‌شود.

بیمارستان پیشوا، طرحی نیمه‌تمام که با سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شد


نبود بیمارستان در پیشوا هیج پاسخ منطقی ندارد
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی ۲۵ آذر سال گذشته در جلسه بررسی مشکلات اجرای این بیمارستان گفت:  شهرستان یکصد هزار نفری پیشوا فاقد بیمارستان است و تا کنون هیچ پاسخ منطقی در خصوص اجرایی نشدن عملیات ساخت بیمارستان در این شهرستان ارائه نشده است و چرایی این فقدان، هیچ پاسخ منطقی ندارد.
وی اظهار داشت: ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی پیشوا در سال‌های گذشته توسط دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده ولی از آنجا که عملیات احداث این بیمارستان، اصول و مقررات قانونی و حقوقی خود را به خوبی طی نکرد باعث شد تا امروز همچنان در انتظار رفع این مشکل باشیم.
این نماینده مجلس اضافه کرد: از دادستان شهرستان و ورود به موقع دستگاه قضا برای حل مسئله تشکر می‌کنم هر چند که از خلع ید دانشگاه آزاد خوشحال نیستیم ولی چاره‌ای جز این کار وجود نداشت تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.
نوش‌آبادی با اشاره به سفر محمدباقر قالیباف به پیشوا و پیگیری مشکلات این بیمارستان گفت:مهمترین موضوعی که در سفر رئیس قوه مقننه به پیشوا پیگیری شد، موضوع بیمارستان بود و موفق شدیم تا برای تکمیل آن، ردیف ملی در بودجه اخذ کنیم.
وی ادامه داد: منابع قابل توجهی برای شروع عملیات احداث بیمارستان در نظر گرفته شده ولی برای ادامه کار و تکمیل آن باید منابع دیگر را نیز پیش‌بینی کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش‌های زیادی برای تعیین تکلیف این پروژه صورت گرفته ولی همه‌ انتظار دارند که بیش از این برای آغاز عملیات احداث تعلل صورت نگرفته و این عملیات هر چه سریعتر آغاز شود.
خلع ید دانشگاه آزاد از بیمارستان نیمه تمام پیشوا
بی‌توجهی دانشگاه آزاد اسلامی به تکمیل این پروژه مهم و معطل ماندن امکانات از جمله زمین واگذار شده باعث شد تا سال ۱۴۰۰، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پیشوا به موضوع تعیین تکلیف این پروژه نیمه تمام ورود جدی پیدا کند و با تعیین ضرب‌العجل ، از مسئولان دانشگاه آزاد خواست تا سریعتر تکلیف این پروژه را معلوم کنند در غیر این صورت حکم خلع ید آن را صادر می‌کند
دادستان عمومی و انقلاب پیشوا در همین جلسه گفت: در راستای مشکلاتی که در مسیر احداث بیمارستان ۹۶ تختخوابی پیشوا توسط دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمد، حکم خلع ید دانشگاه و قلع و قمع مستحدثات صادر شد.
مرتضی طهماسبی خاطرنشان کرد: صیانت از حقوق عامه و حفظ حقوق بیت‌المال در اولویت دستگاه قضا است و بر همین اساس و برای دوری از اسراف تا جایی که به منافع عمومی خدشه وارد نکند اراده‌ای برای قلع و قمع نخواهیم‌ داشت.
وی اظهار داشت: از آنجا که سازه موجود جزو بیت‌المال است، توصیه می‌گردد دانشگاه آزاد اسلامی مصلحت مردم را در نظر گرفته و کمک کند تا از این سازه به نفع شهروندان و کمک به شهرستان استفاده گردد.

بیمارستان پیشوا، طرحی نیمه‌تمام که با سفر رئیس جمهور تعیین تکلیف شد


تعیین تکلیف بیمارستان نیمه تمام با سفر رئیس جمهور به پیشوا
و سرانجام پس از ۱۴ سال انتظار و با سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران اسلامی به شهرستان پیشوا و بازدید از محل اجرای این پروژه نیمه تمام، و طرح شدن موضوع تکمیل آن در جلسه شورای اداری، گره تکمیل این پروژه باز شد و مقرر گردید تا احداث این بیمارستان به سرعت آغاز شده و تا سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسد.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی در خصوص سفر رئیس جمهور به پیشوا و تعیین تکلیف بیمارستان این شهرستان گفت: یکی از نیازهای دشت ورامین، تکمیل بیمارستان نیمه‌تمام شهرستان فاقد بیمارستان پیشوا است و قرار شد تا در سفر رئیس جمهور و با اختصاص بودجه، تا پایان سال ۱۴۰۲ این طرح مهم تکمیل و در اختیار مردم قرار گیرد.
حسین نوش‌آبادی افزود: پیش از این نیز در مجلس شورای اسلامی برای تکمیل بیمارستان شهرستان پیشوا ردیف اعتبار در نظر گرفته شده بود و ۷۰ میلیارد تومان بودجه ملی برای آن به تصویب مجلس رسیده است.
پیشوا در ۴۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

گروه اخبار استان‌های خبرگزاری جمهوری اسلامی برای پیگیری اجرای طرح‌های نیمه تمام در کشور پرونده خبری عزم دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام را تشکیل داده است؛ برای آگاهی از مهمترین طرح های در دست اجرا و میزان پیشرفت آنها را می توانید این پرونده را دنبال کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha