مشاهدات میدانی خبرنگاران ایرنا و اظهارات رسمی فروشندگان مرغ در مناطق مختلف شهری مازندران از جمله ساری مرکز استان نشان می دهد که از ساعت هشت صبح امروز هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم به قیمت ۵۹ هزار و۹۰۰ تومان عرضه می شود و در تمامی فروشگاهها هم به اندازه کافی وجود و شهروندانی که نیاز دارند اقدام به خرید می کنند.
البته به نظر می رسد قیمت جدید برای بخشی از شهروندان هنوز قابل هضم نیست و به همین دلیل هم گاهی با فروشندگان در این باره گفت و گو می کنند. بیشتر این افراد را شهروندانی تشکیل می دهند که ظاهرا از اعمال سیاست اصلاح ارز ترجیحی برای مرغ اطلاعی ندارند و فکر می کنند این سیاست عمدتا برای روغن ، شکر و نان و آرد اعمال شده است.
با این وصف عرضه کنندگان گوشت مرغ در مازندران امروز صبح را تا حدودی با خیال راحت تر شروع به کار کرده اند چرا که نگرانی بابت این نداشتند که شرکت پخش کننده مرغ از سهمیه آنان کم کند و نتوانند به همه مشتریان خود خدمات بدهند. این موضوع را یکی از فروشندگان گوشت مرغ در بازار نرگیسیه ساری به عنوان یک مزیت ندیده در طرح اصلاح قیمت ارز ترجیحی بیان می کند و می گوید : اگر چه برخی از مصرف کنندگان امروز با دیدن قیمت جدید مجبور شدند برای میزان خرید حساب و کتاب کنند ، ولی ما هر چقدر مرغ از شرکت پخش کننده تقاضا کردیم در اختیارمان گذاشتند در حالی که قبلا اینگونه نبود و حتی بعضی روزها سفارش روز قبلمان را هم کم می کردند و ما هم مجبور بودیم چند ساعت زودتر مغازه را ببندیم چون مرغ تمام می کردیم.
وی با اظهار این که تعدادی از مشتریانش به خاطر در جریان قرار نداشتن قیمت جدید امروز از خرید مرغ منصرف شدند ، افزود : البته بیشتر این مشتریان از مصرف کنندگان گوشت بسته بندی شده مرغ مانند سینه ، ران ، بال و کتف بودند که قیمتشان 15 تا 20 درصد بیشتر از مرغ کامل است و به همین دلیل هم احساس می کردند قیمت مرغ خیلی افزایش یافته است.
این فروشنده در پاسخ به این پرسش که اصلاح قیمت مرغ از اواخر هفته گذشته کلید خورد و همان زمان هم قیمت جدید اعلام شده بود ، پس چرا هنوز برخی از مشتریان در جریان قرار ندارند و تعجب می کنند ، توضیح داد : درست است قیمت جدید از سه روز پیش مطرح و اجرایی شد ، اما روز پنجشنبه و جمعه ما هر کیلو گرم مرغ گرم را ۴۵ تا ۴۷هزار تومان فروختیم که البته تقاضا نیز بسیار بالا بوده وحتی با کمبود مواجه شدیم و شاید به همین خاطر مردم فکر می کردند قیمت در همین حد و حدود باقی می ماند.
وی با اظهار این که میزان فروش امروزش در مقایسه با قبل کمتر شده است ، یکی از علت های آن را تامین گوشت مرغ خانوارها بیشتر از حد متعارف هفتگی در روزهای منتهی به اعلام اجرای طرح جدید دانست و گفت : معمولا مشتریان مصرف حداقل دو هفته مرغ خانوار خود را یکجا می خرند و با توجه به هجومی که برای خرید در هفته قبل وجود داشت خیلی از مشتری ها میزان ذخیره خانگیشان را افزایش دادند.
این فروشنده ساروی با این حال گفت که بر خلاف روزهای قبل از اجرای طرح که هر مشتری بیشتر از یک مرغ در هر مراجعه خریداری می کرد ، امروز اغلب مراجعه کنندگان تنها یک مرغ خریدند.
وی همچنین گفت که اجرای طرح جدید همچنین سبب شد تا برخی از مردم هم به دنبال مرغ منجمد با قیمت مناسب تر باشند.
بررسی های خبرنگاران ایرنا نشان می دهد که بعضی از از برندهای مرغ که مشتریان آنها را کیفی تر می شناسند امروز در بازار مازندران بیشتر از قیمت اعلامی مراجع رسمی و حتی تا 65 هزار تومان در هر کیلوگرم عرضه می شد.
مشاهدات خبرنگار ایرنا از چند فروشگاه زنجیره ای بزرگ نظیر رفاه، اتکا ، جانبو ، افق کوروش و فروشگاه هفت در ساری نیز نشان می دهد که مرغ گرم و منجمد در این فروشگاه وجود ندارد و مردم بیشتر به دنبال مرغ منجمد در این فروشگاه ها هستند.
مدیر فروشگاه رفاه ساری در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مرغ گرم را خریداری کردیم اما به دلیل جاگیری نشدن قیمت جدید در سیستم مالی فروشگاه ، هنوز نتوانسته ایم مرغ را وارد یخچال های مخصوص عرضه به مشتریان کنیم.
وی افزود : مرغ منجمد را طبق سیاست فروشگاه اصلا خریداری نکردیم در نتیجه در اختیار نداریم تا عرضه کنیم.
کمبودی در توزیع مرغ گرم و منجمد وجود ندارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که چهار هزار و ۷۰۰ تن مرغ منجمد در انبار و سردخانه های استان وجوددارد که روزانه به همراه حدود ۵۰۰ تن مرغ گرم کشتارگاه ها وارد بازار می شود، گفت: مرغ بر اساس قیمت مصوب عرضه شده است.
حسن عنایتی افزود که روزانه ۳۰۰ تن از مرغ گرم کشتار شده در مازندران وارد بازار استان می شود و 200 تن هم به استان تهران ارسال می گردد.
وی تصریح کرد: نگرانی در تامین مرغ گرم مرغ وجود ندارد و همه مرغداری ها فعال هستند و به اندازه کافی جوجه ریزی ها شده و می شود و مرغ در زمان مقرر وارد کشتارگاه ها شده و در بازار عرضه می شود.
رئیس اتحادیه مرغداران مازندران نیز در گفت و گو با ایرنا گفت که با توجه به جوجه ریزی های فروردین و اردیبهشت مشکلی در تامین مرغ استان وجود ندارد و تا دو ماه دیگر مرغداری ها از همین جوجه ریزی ها استفاده می کنند.
عطاالله حسن زاده افزود که برای ماه های آینده هم مرغداری ها اقدام به جوجه ریزی خواهند کرد ولی ممکن است بعضی از مرغداری ها به خاطر افزایش قیمت نهاده ها با مشکل نقدینگی مواجه شوند چون هر واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه ای نیاز به سه میلیارد تومان نقدینگی دارد که این میزان نقدینگی بسیار سنگین است.
وی بدون در نظر گرفتن این نکته اصلاح سیاست ارز ترجیحی در کنار افزایش قیمت نهاده ها ، قیمت مرغ را هم افزایش داده که در نهایت به نفع تولید کننده و مرغدار است و تا حدود زیادی نقدینگی اش را از این محل تامین می کند ، افزود : این که مرغدار نتواند با کمبود نقدینگی بیمه مرغداری را پرداخت کند ، دغدغه جدی تولید کنندگان مرغ است.
حسن زاده با اظهار این که قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده تحویل در مرغداری ۴۰ هزار تومان تعیین شده است ، گفت : قیمت گوشت مرغ در کشتارگاه ۵۶ هزار تومان و قیمت نهایی برای مصرف کننده نیز ۵۹ هزارو ۹۰۰ تومان تعیین شده است.
طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.
نظر شما