تامین بازار، مشکل اصلی معدن‌داران خراسان‌شمالی است

بجنورد-ایرنا- معاون صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: مشکل اصلی معادن استان ضعف توان مالی و نداشتن بازار مصرف مطابق استخراج سالانه اسمی است.

مهیار مشایخی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ضعف توان مالی برای نوسازی و تامین ماشین آلات معدنی و نبود صنایع معدنی و تکمیلی موجب شده تا معدن کاران استان با ظرفیت کامل فعالیت نکنند.

وی خاطرنشان کرد: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش معدن سبب خام فروشی در این بخش شده است و این مشکل به ویژه در معادن باریت، سرب و روی، سنگ گچ، مرمر و مرمریت مشهود است.

معاون صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: مالکان معدن حتی در گام اول نمی توانند مواد اولیه واحد سنگبری شیروان یا درصد عیار مورد نیاز کارخانه فرآوری مس فاروج را تامین کنند، این واحدهای تولیدی، ماده معدنی مورد نیاز را از خارج استان تامین می کنند و نیاز است تا وضعیت ماشین آلات و صنایع معدنی متناسب در استان مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: تنها ماده معدنی استان که از کشور خارج می شود مرمر پرتغالی استان است که با توجه به لوکس بودن و گران بودن ماده معدنی و عدم مصرف در داخل منجر به فروش خارجی و صادرات شده است.

مشایخی خاطرنشان کرد: کلسیت و حتی سنگ‌های مرمریت که ذخیره بالایی در استان دارد قابلیت صادرات و ارزآوری بالایی برای استان دارد.

وی افزود: مشکل اصلی خام فروشی مواد معدنی در استان بیشتر مربوط به نبود صنایع تبدیلی برخی از مواد معدنی در استان و یا کافی نبودن ذخیره برای سرمایه گذاری بلند مدت برای این معادن است.

معاون صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: مشکلات متعددی پیش روی فرآوری مواد معدنی وجود دارد که شامل نبود زیرساخت های لازم، وجود بروکراسی پیچیده اداری، معارضان محلی و عدم حمایت شفاف بخش حاکمیتی در مقابل معارضان که باعث عدم رغبت سرمایه گذار بخش خصوصی می شود.

به گزارش ایرنا، سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تُن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می‌شود که بیشتر این مواد خام فروشی می شود.

۶۸ ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که ۲۸ مورد آن در خراسان شمالی نیز یافت می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha