«اتوبوس سیار خونگیری» نیاز استانی که چهار شهرستان آن پایگاه انتقال خون ندارد

سمنان - ایرنا - علم بشر قادر به ساخت آن در محیط آزمایشگاهی نیست و تنها راه تامین آن از طریق اهدای انسانی است. «خون» مایه حیات جسم و جان انسان است و اکنون همراهی خیران استان سمنان برای تهیه «اتوبوس سیار خونگیری» به منظور ایجاد امکان اهدا در مناطق مختلف روستایی و شهری یک ضرورت است؛ آن هم برای استانی که چهار شهرستان آن پایگاه انتقال خون ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۴۹ سال پیش در چنین روزی یعنی در نهم مرداد ۱۳۵۳ سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خون رسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تأمین خون و فرآورده های سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند به وجود آمد و این روز تلنگری برای این است که حواسمان به هم نوعانمان باشد و در اهدای خون یاریگر باشیم و اکنون باید در زمینه تامین مالی به منظور خرید اتوبوس سیار خونگیری نقش آفرین باشیم.

سازمان انتقال خون با هدف جمع آوری خون از داوطلبانِ اهدای خون و آماده سازی آن برای نجات بیماران به خصوص مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی و مصدومان تصادفهای جاده ای، ایجاد پایگاه در بیمارستان ها و واحدهای سیار و ثابت برای تهیه خون، ثبت اطلاعات لازم به منظور دعوت برای اهدای خون به هنگام ضرورت و توزیع خون و فرآورده های آن به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ایجاد شده و اکنون با توجه به اینکه چهار شهرستان مهدیشهر، سرخه، میامی و آرادان در استان سمنان فاقد پایگاه انتقال خون است، پس تامین اتوبوس سیار برای خونگیری و رفع این کمبود ضرورت دارد.

چهار شهرستان مهدیشهر، سرخه، میامی و آرادان در استان سمنان فاقد پایگاه انتقال خون است و تامین اتوبوس سیار برای خونگیری و رفع این کمبود ضرورت دارد.تامین هر یک دستگاه اتوبوس خونگیری هزینه‌بر و البته ضروری است، چرا که در روستاها و برخی شهرها امکان ایجاد پایگاه انتقال خون ثابت وجود ندارد و بر همین اساس به تناسب جمعیت مناطق روستایی و شهری، تامین اتوبوس خون‌گیری در اولویت قرار دارد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود که این پراکندگی ضرورت داشتن اتوبوس سیار برای خونگیری در این استان را دوچندان می‌کند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

سمنان استان نخست کشور در شاخص تعداد اهداکننده مستمر

استان سمنان از لحاظ اهدای خون مستمر به نسبت جمعیت رتبه نخست کشور را دارد، اما یکی از مشکلات اساسی در استان، ضعف در زیرساخت‌های خونگیری و اهدای خون است.

سمنان با برخورداری از ۲ هزار و ۱۶ کیلومتر راه در حوزه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، ۲ فرودگاه بین‌المللی در شهرستان‌های سمنان و شاهرود و ایستگاه راه‌آهن فعال که روزانه بیش از ۲۰ رام قطار از آن عبور می‌کند در زمینه حمل و نقل نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ سالانه نزدیک به ۲۰ میلیون زائر با عبور از شهرستان‌های مختلف استان پهناور سمنان به زیارت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد مقدس می‌روند که به دلیل آمار بالای تصادفات در محورهای استان تامین و آماده بودن خون برای رفع نیاز در هر لحظه، در صورت اعلام نیاز، یک ضرورت است و اتوبوس خونگیری سیار در رفع این نیاز با همراهی مردم نیکوکار استان در مناطق شهری و روستایی برای اهدای خون موثر است.

استان سمنان با داشتن نزدیک به ۲ هزار واحد صنعتی قطب صنعتی و معدنی شرق کشور نیز محسوب می‌شود که با توجه به تعداد واحدهای صنعتی امکان حوادث کار نیز بالا است و همین موضوع توجیه دیگری برای تهیه اتوبوس خونگیری به منظور استفاده از مشارکت مردم در نقاط مختلف استان سمنان در زمینه اهدای خون است و همچنین واحدهای صنعتی می‌توانند در راستای مسوولیت اجتماعی در تامین اتوبوس خونگیری مشارکت کنند تا دغدغه‌ای برای تامین خون بیماران نیازمند نباشد.

تجهیزات انتقال خون گران است و همراهی خیران، نگاه ویژه مسوولان و توجه صنایع به مسوولیت اجتماعی در ارتقای وضعیت کنونی، تامین تجهیزات و بهبود زیرساخت‌ها در اهدای خون و نجات جان انسان‌های نیازمند خون کمک قابل توجهی است.

امید است شهروندان با اهدای خون یاریگر و نجات‌بخش بیماران نیازمند خون باشند و زنجیره اهدای مستمر خون را همچنان ادامه دهند و یا با کمک مالی در زمینه خرید اتوبوس سیار خونگیری کمک کنند.

به گفته متخصصان، افراد گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال می‌توانند برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند و پس از انجام معاینات و بررسی دقیق و آزمایش‌های تجویز شده از سوی متخصصان و پزشکان مستقر در مراکز انتقال خون، نسبت به اهدای خون اقدام کنند و البته پس از معاینه در صورت وجود کوچکترین مشکل، عمل خون‌گیری انجام نمی‌شود.

بر اساس آمار سمنان، استان اول کشور در شاخص اهدا به ازای هر یکهزار نفر است، این شاخص در کشور ۲۷ و در استان سمنان ۴۶ اهداکننده است، ۷۹ درصد اهداکنندگان خون در استان اهداکننده مستمر هستند و گفتنی است که هر فرد در طول سال می‌تواند چهار بار خون اهدا کند.

همدلی و همراهی مردم، گره گشای سختی ها در همه موقعیت های زمانی بوده و هست و انتظار می‌رود اکنون نیز شهروندان استان سمنان اهدای خون برای نجات جان بیماران را به عنوان یک ضرورت حیاتی بپندارند و مشارکت وفادارانه در اهدای خون داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha