عمل‌گرایی دولت سیزدهم در جایگزینی مسکن مهر ناایمن سمنان + فیلم

سمنان - ایرنا - ساخت خانه‌های ویلایی با زیربنای دست‌کم ۷۵ مترمربع در زمین ۲۰۰ مترمربعی برای ۳۳۶ مالک در طرح جایگزینی خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در ۲۳ هکتار زمین، از جمله امیدآفرینی‌ها و نمادی از عمل‌گرایی دولت سیزدهم در دارالمرحمه سمنان برای رفاه حال مردم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت خانه‌های قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان شامل ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی در مجموع ۳۳۶ واحد از سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ ساکن شدند.

از همان‌ زمان به دلیل ترک‌های عمیق خانه‌های نوساز، کار به شکایت رسید و دادگاه حکم مقاوم‌سازی صادر کرد، اما به دلیل تاخیر در مقاوم‌سازی، کار به تخریب رسید.

بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع دارای‌ صلاحیت بر تخریب ساختمان‌های ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بسته‌های حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته و مقرر شد، زمین ۲۰۰ متری برای ساخت حداقل ۷۵ متر بنا به آنان واگذار شود و قرارداد واگذاری قانونی ۹۹ ساله زمین دریافت کنند.

تسهیلات ودیعه مسکن و زمین ۲۰۰ متر مربعی برای ۳۳۶ واحد ناایمن مسکن مهر سمنان در نظر گرفته شد، اما واگذاری ۶۴ واحد از ۳۳۶ واحد از مسیری متفاوت انجام شده بود که امکان پرداخت تسهیلات و واگذاری زمین برای آنان منوط به انجام روند اداری بود و اکنون با تسهیل‌گری‌های دولت سیزدهم موانع رفع و تمامی ۳۳۶ واحد مشمول طرح جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان شدند.

پیش از این و با ورود دولت سیزدهم بعد از حدود یک دهه از بلاتکلیفی ساکنان این منطقه از مسکن مهر سمنان، احمد وحیدی وزیر کشور ضمن دستور تخلیه سریع این واحدها، از سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی این وزارتخانه خواسته بود تا به سرعت نسبت به پیگیری حقوقی و پاسخگوکردن سازندگان متخلف بخشی از مسکن مهر سمنان که فاقد ایمنی شناخته شده است، اقدام کنند.

مروری بر تلاش‌ها برای تخلیه واحدهای ناایمن مسکن مهر سمنان

مدیرکل راه و شهرسازی سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تعیین تکلیف واحدهای ناایمن بلوک‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر این شهر طبق صورتجلسه سیزدهم اسفند ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی از همان زمان در دستور کار قرار گرفت.

سیدمحمد حسینی طباطبایی افزود: هفت ماه پس از صورتجلسه وزارت راه و شهرسازی برای تعیین تکلیف واحدهای ناایمن بلوک‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان طرح تفضیلی و تخصیص زمین ۲۳ هکتاری به نام «طرح نور» برای ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن تصویب شد.

وی ادامه داد: با تصویب طرح تفضیلی ۳۳۶ قطعه زمین جایگزین بابت ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن بلوک‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان تامین شد و همزمان تخصیص تسهیلات ودیعه و ساخت خانه در قالب نهضمت ملی مسکن برای مالکان تعریف شد.

پیشرفت ۳۸ تا ۱۸ درصدی طرح نور، جایگزین مسکن ناایمن سمنان

مدیرکل راه و شهرسازی سمنان گفت: هم‌اکنون ۲۵۸ مالک خانه‌های ناایمن بلوک‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر برای انجام روند اداری و دریافت تسهیلات ودیعه ثبت‌نام کردند که تعداد زیادی از آنان تسهیلات ودیعه را دریافت کردند و یا انجام روند اداری برای آنها در دست انجام است.

وی اضافه کرد: انتخاب زمین ۲۰۰ مترمربعی با زیربنای مشخص برای افرادی که برای تخلیه خانه‌های نایمن زودتر اقدام کردند، انجام و عملیات ساخت و ساز آغاز شد و در حال اجراست.

به گفته وی، ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در قالب طرح نور با پیشرفت فیزیکی ۱۸ و نیم درصد در حال اجراست و ۱۰۴ واحدی که متقاضیان آنها سریع‌تر اقدام کرده بودند، عملیات ساخت پیشرفت فیزیکی ۳۸ درصد دارد.

این مسوول اظهار کرد: پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی تسهیلات کمک‌ هزینه ساخت برای متقاضیان با پیگیری‌های به متقاضیان تخصیص یافت و نخستین پرداختی به پیمانکار ساخت خانه‌های ویلایی انجام شد.

تامین زمین و تخصیص تسهیلات برای ۶۴ واحد باقیمانده از مسکن مهر ناایمن سمنان

وی بیان کرد: پرداخت ودیعه، تسهیلات ساخت و تخصیص زمین ۲۰۰ متر مربعی برای ۶۴ واحد شامل چهار بلوک در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان که نحوه واگذاری با ۲۷۲ واحد ناایمن دیگر متفاوت بود، نیز با تعیین تکلیف قانونی تخصیص یافته است.

مدیرکل راه و شهرسازی سمنان گفت: ۲۳ مالک از ۶۴ مالک خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان خانه‌های خود را تخلیه کردند و انتخاب زمین برای آنان انجام شد و اجرای مراحل قانونی و اداری برای آنان در حال پیگیری است.

عمل‌گرایی دولت سیزدهم در جایگزینی مسکن مهر ناایمن سمنان + فیلم

حسینی طباطبایی اضافه کرد: ساخت ۲۱۴ واحد در ۲۳ هکتار و تامین ۱۱۲ قطعه زمین برای ساخت خانه‌های باقیمانده برای ۱۱۳ قطعه دیگر، امتداد این سایت در زمین پنج هکتاری انجام شد.

اجرای سه مرحله‌ طرح نور، جایگزینی برای مسکن ناایمن در سمنان

مجری اجرای طرح ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در قالب طرح نور گفت: ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در سه مرحله در دست اجراست.

رضا بیرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان شامل ۱۰۴ خانه ویلایی با پیشرفت فیزیکی ۳۸ درصد است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود مرحله نخست ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان مرداد ۱۴۰۳ تکمیل و تحویل مالکان شود.

مجری اجرای طرح ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان بیان کرد: طبق برآوردها، مرحله دوم ساخت خانه‌ها دی یا بهمن امسال و مرحله سوم اوایل ۱۴۰۴ تکمیل و تحویل مالکان خواهد شد.

تاکید وزیر کشور بر پاسخگوکردن سازندگان متخلف مسکن مهر سمنان

به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر کشور ضمن دستور تخلیه سریع این واحدها، از سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی این وزارتخانه خواسته بود تا به سرعت نسبت به پیگیری حقوقی و پاسخگوکردن سازندگان متخلف بخشی از مسکن مهر سمنان که فاقد ایمنی شناخته شده است، اقدام کنند.

احمد وحیدی در سومین نشست ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کشور، این مطلب را پس از ارائه گزارش معاونت عمرانی استانداری سمنان درباره احتمال بروز حادثه‌ای شبیه متروپل در بخشی از مسکن مهر شهر سمنان، مطرح کرد.

وی تاکید کرد: در گام نخست باید به سرعت ساکنان این واحدها تخلیه و در مکانی اسکان داده شوند تا خطر جانی برطرف و بسته به نظرات وزارت راه و شهرسازی، ساختمان دائم برای آنها فراهم شود.

وی با بیان اینکه ممکن است در واحدهای نهضت ملی مسکن که شخصی‌سازی می‌شود هم چنین مواردی تکرار شود، تصریح کرد: گزارشی برای شورای نهضت ملی مسکن ارسال شود و وزارت راه وشهرسازی هم نظارت بر ساخت این واحدها را افزایش دهد تا از بروز فاجعه جلوگیری شود.

وحیدی، از اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان خواست به سرعت نسبت به تخلیه ساکنان این مجتمع‌های مسکونی فاقد ایمنی اقدام کند و رسانه‌ها هم نسبت به تنویر افکار عمومی وارد عمل شوند.

وزیر کشور تاکید کرد: متخلفان ساخت این مجتمع‌ها از هر دستگاهی که باشند باید تحت تعقیب قرار گیرند و خسارات وارده را بپردازند. از این رو، معاونت حقوقی سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی وزارت کشور باید از سازندگان این مجتمع‌ها شکایت کنند.

وزیر کشور با انتقاد از فقدان نظارت کافی دستگاه‌های متولی بر ساخت و سازها، عنوان کرد: در هر موردی که ساختمان‌ها برابر شناسنامه صادره احداث نشده باشد، باید از طریق مراجع قضایی تحت پیگرد قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha