دکتر محمد سیاح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سگ نگهبان پروژه ساختمانی، پس از خروج از محل ابتدا وارد یک واحد کارواش خودرو شد و کارگر این واحد را مورد گزش قرار داد و در ادامه با خروج از کارواش وارد پیاده رو خیابان شاهد شده و تعداد ۱۰ نفر از شهروندان را مورد حمله قرار داد.
وی بیان کرد: با کمال تاسف در این حادثه که در روزهای اخیر رخ داد، گوش یکی از شهروندان به دلیل شدت گازگرفتگی از بدن وی جدا و منجر به خونریزی شدید شده است.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد ادامه داد: این سگ که احتمال می رود، مبتلا به هاری باشد، توسط مردم در آن منطقه کشته شد.
وی با اظهار نگرانی از روند افزایش میزان حیوان گزیدگی در سال جاری اظهار کرد: به محض اطلاع رسانی به این شبکه، کارشناس دامپزشکی به محل مراجعه و با همکاری نمایندگان سایر دستگاه های اجرایی و نظارتی نسبت به امحا و نمونه برداری از سگ مذکور اقدام شده است.
سیاح گفت: با کمال تاسف از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ مورد حیوان گزیدگی به این مجموعه گزارش شده است که با اعزام کارشناسان واحد بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این شبکه و انجام نمونه برداری های لازم و انجام آزمایشات تخصصی تشخیصی، تعداد هفت مورد مثبت بیماری هاری در سگ های نمونه برداری شده ثبت شده است.
وی ادامه داد: شبکه دامپزشکی مشهد آمادگی حضور فعال در موارد مشابه را داشته تا ضمن بررسی کارشناسی، نسبت به انجام مراحل نمونه برداری از لاشه حیوان گزنده ارسال نمونه به آزمایشگاه های معتبر و پیگیری اخذ نتیجه آزمایش و همچنین نظارت بر دفن و امحا بهداشتی لاشه و سپس انجام واکسیناسیون سگهای صاحب دار در کانون بیماری و واحدهای دامی در شعاع کانون را به انجام برساند.
رییس شبکه دامپزشکی مشهد از شهروندان درخواست کرد تا از غذا دادن به حیوانات بدون صاحب و یا نگهداری حیواناتی نظیر سگ و گربه اجتناب ورزیده و در صورت ضرورت نگهداری، نسبت به تلقیح واکسن بیماری هایی نظیر هاری و انجام درمان های ضد انگلی اقدام نمایند.
به گزارش ایرنا، بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری به انسان منتقل می شود، ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر میکند.
انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی عکس العمل شدید نشان میدهد، ولی این عکس العملها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نمیکشد و در فواصل پیدایش آنها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال میافتد. بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما میشود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی جان خود را از دست می دهد.
نظر شما