به گزارش ایرنا، ساکنان مناطق غربی مازندران حدود ۴۸ ساعت است مشکلی که پیشتر هم به دلیل حضور پرتعداد مسافران تجربه کرده بودند را این بار پررنگتر و برجستهتر از گذشته تجربه میکنند.
افزایش ناگهانی مصرف بنزین و خالی شدن مخازن بنزین جایگاههای سوخت و دیر رسیدن تانکرهای حامل سوخت به این جایگاهها به دلیل حضور مسافران نخستین بار نیست که در مازندران و به ویژه شهرهای غربی این استان مشاهده میشود. اما این بار در برخی مناطق غربی مازندران مشکل حادتر از گذشته شده و حتی کار را به خاموش شدن خودروهای شهروندان و مسافران در خیابانها و معابر کشانده است.
معمولا در چنین موقعیتهایی صفهای طولانی از خودروهای شهروندان و مسافران در حاشیه مسیرهای منتهی به جایگاههای سوخت مشاهده میشد. اما امروز در برخی نقاط غربی استان از جمله تنکابن و رامسر علاوه بر تشکیل صف خودروها، صفهای طولانی از شهروندان هم ایجاد شده که نشان میدهد بسیاری از شهروندان و مسافران تصمیم گرفتهاند بدون خودرو برای تهیه بنزین اقدام کنند.
تصاویری که در برخی کانالها و گروههای غرب مازندران منتشر شده نشان میدهد تعداد قابل توجهی از شهروندان و مسافران با گالنهای ۲۰ لیتری، چهار لیتری و حتی کلمن که برای نگهداری آب در مسافرت با خود همراه داشتند در صف بنزین چشمانتظار رسیدن تانکرهای حمل سوخت و پر شدن مخازن بنزین ایستادهاند. در عکس زیر هم صف شهروندان و مسافران مقابل یکی از جایگاههای سوخت شهر رامسر مشاهده میشود.
علاوه بر شهرستانهای رامسر، تنکابن و عباسآباد، صف بنزین در سایر شهرها و مناطق غربی مازندران هم مشاهده میشود. جایگاههای سوخت در شهرستانهای چالوس، نوشهر، نور و محمودآباد هم با صفهای طولانی خودروها و مراجعه بدون خودروی برخی شهروندان و مسافران مواجه هستند.
به گفته تورج امانی مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه چالوس، ورود کمسابقه مسافر به غرب مازندران ترافیک فوق سنگینی را در محورهای مواصلاتی و جادههای بین شهری ایجاد کرده که این ترافیک باعث شده ناوگان حمل نفتکشهای جادهپیما برای حمل و رساندن سوخت با مشکل مواجه شوند.
وی افزود: بخشی از انبارهای تامین سوخت ما در رشت قرار دارد. مسافت رشت تا تنکابن در شرایط عادی برای نفتکشها حدود سه ساعت و نیم است. اما در زمان حضور مسافران به هفت ساعت میرسد. این افزایش زمان طی مسافت باعث میشود برخی از جایگاههای ما به دلیل حضور مسافران و افزایش مصرف سوخت به صورت مقطعی غیرفعال شوند.
این مسئول پیشبینی کرده که با توجه ادامه داشتن زمان حضور مسافران تا جمعه و حجم بالای ترافیک این مشکل تا جمعه پابرجا باشد و بر همین اساس نیز از شهروندان و مسافران درخواست کرد که از ترددهای غیرضروری خودداری کنند تا سوخترسانی بدون وقفه انجام شود.
استاندار مازندران هم صبح امروز -پنجشنبه- در نشستِ بررسی چالشهای زیرساختی غرب مازندران که در فرمانداری رامسر برگزار شد حضور یافت و طی تماس تلفنی با متولیان حوزه سوخت کشور خواستار افزایش سهمیه سوخت مازندران شد.
یوسف نوری گفت: نیاز است با توجه به افزایش بیسابقه حضور مسافر در غربِ مازندران و ادامه این وضعیت سهمیهِ دیگر استانها به این منطقه تخصیص یابد تا به این شکل چالش تامین سوختِ روزهای پرسفر تعدیل و بتوانیم پیکِ حضور مسافر را پشتِ سربگذاریم.
وی اظهار کرد: استانهای جنوبی کشور در این فصل با این حجم از حضور مسافر و گردشگر مواجه نیستند. در چین شرایطی میتوان با انتقال سوخت از این استانها این چالش را مدیریت و تعدیل کرد.
نماینده عالی دولت در مازندران تصریح کرد: از سوی دیگر انتقال تانکرهای سوخت از استانهای همجوار نظیر گیلان میبایست با جدیت بیشتری دنبال شود تا این وضعیت که بدون شک تا پایان شهریور ادامه دارد برطرف و از نارضایتی مردم در این بخش جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، معضل کمبود سوخت در مازندران و به ویژه مناطق غربی این استان در زمان حضور مسافران طی سالهای اخیر بارها تکرار شده و همین موضوع نیز برنامهریزی برای پیشگیری از این معضل تکراری را به یکی از درخواستهای جدی مردم مازندران و غرب این استان تبدیل کرده است.
مشاهدات میدانی نشان میدهد که بخشی از افزایش مصرف بنزین در شرایط اینچنینی ناشی از ترس کمبود بنزین است که خودروهایی حتی با باکهای نیمهخالی را هم به پمپ بنزینها میکشاند و سرعت کمبود سوخت و افزایش مصرف را بیشتر میکند.
بر اساس آمارهای موجود مصرف روزانه بنزین در مازندران حدود ۶ میلیون لیتر است که گاهی در زمان حضور مسافران به ۱۰ میلیون لیتر هم افزایش مییابد.
مازندران ۲ شرکت پخش فرآوردههای نفتی با مرکزی ساری و چالوس دارد که مرکز منطقهای ساری از گلوگاه تا محمودآباد و مرکز منطقهای چالوس از نور تا رامسر را را زیر پوشش قرار میدهند.
۵۸ جایگاه سوخت زیر پوشش شرکت پخش فرآوردههای نفتی مازندران منطقه چالوس و ۱۴۳ جایگاه سوخت نیز زیر پوشش شرکت پخش فرآوردههای نفتی مازندران منطقه ساری قرار دارند.
نظر شما