۲ گونه رقم انار آماده معرفی به کشاورزان است

ساوه - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران با اشاره به اینکه اقتصادی‌سازی تولید انار با معرفی گونه‌های مقاوم و استفاده از فناوری‌های نوین در تمام زنجیره تولید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است گفت: برای تحقق این هدف ۲ رقم جدید انار در نتیجه سال‌ها تحقیق و پژوهش آماده معرفی به جامعه تولید است.

به گزارش ایرنا، حسین جعفری روز دوشنبه در آیین آغاز سومین جشنواره ملی انار ساوه در مسجد جامع تاریخی این شهر افزود: تنوع ژنتیکی انار در ایران، زمینه‌ای مهم برای توسعه و اصلاح نژادی این محصول فراهم کرده است.

وی افزود: بهره‌برداری از این ظرفیت ژنتیکی می‌تواند به افزایش کیفیت و تنوع محصولات انار در کشور کمک کند و آن را به یک محصول تجاری با ارزش تبدیل کند و افزایش آگاهی و معرفی گونه‌های مختلف انار به کشاورزان و بازار از اهمیت بالایی برخوردار است تا بتوان از این پتانسیل‌ها به بهترین نحو بهره‌برداری کرد و چالش‌های موجود در این حوزه را رفع کرد.

جعفری اضافه کرد: یکی از اصلی‌ترین اهداف جهاد کشاورزی، اقتصادی کردن تولید انار است، تا کشاورزان انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری در این بخش را پیدا کنند.

وی یادآور شد: رسیدن به تولید اقتصادی و مناسب مستلزم آن است که باغداران بتوانند با صرف منابع و زمان کمتری، محصولی باکیفیت و مورد پسند بازار تولید کنند که این امر به ویژه در شرایطی که با تغییرات اقلیمی، بروز آفات و بیماری‌ها روبه‌رو هستیم، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی ۲ راهکار اصلی برای اقتصادی کردن تولید انار را در دستور کار خود قرار دارد خاطر نشان کرد: استفاده از ژنتیک مناسب و اصلاح نژادی اولویت نخست که معرفی ارقام جدید انار که توسط دانشمندان داخلی اصلاح شده‌ به باغداران فرصت می‌دهد تا از ارقامی با ویژگی‌های مناسب بازار و با عملکرد بالاتر در واحد سطح بهره‌مند شوند که لازمه اجرای این راهکار، همکاری نزدیک دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان با جهاد کشاورزی و باغداران است.

۲ گونه رقم انار آماده معرفی به کشاورزان است

وی گفت: هم اکنون پس از سال ها تحقیق و پژوهش ۲ رقم جدید آماده معرفی است این ارقام جدید مقاومتی بیشتر نسبت به تغییرات محیطی و آفات دارند که این امر به کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت محصول منجر می‌شود.

جعفری گفت: استفاده از فناوری‌های جدید در فرایندهای تولید و پس از تولید نیز دومین اولویت این وزارتخانه است که در حال حاضر، عملکرد تولید انار در کشور به‌طور میانگین حدود ۱۴ تن در هکتار است که نسبت به سایر کشورها، پایین‌تر است.

وی گفت: برای رفع این فاصله، نیاز است که در فرایندهای پیش‌تولید، تولید و حتی پساتولید از فناوری‌های مدرن استفاده شود. به‌کارگیری فناوری‌های نوین، علاوه بر افزایش بهره‌وری و تولید، می‌تواند ضایعات را کاهش داده و ماندگاری محصولات را نیز افزایش دهد.

وی خاطر نشان کرد: انار نه تنها یک محصول غذایی ارزشمند است، بلکه کاربردهای متنوعی در صنایع دارویی و مقابله با تنش‌های زیستی مختلف دارد.

جعفری افزود: این ویژگی‌ها باعث می‌شود که انار از پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک محصول استراتژیک در صنایع مختلف برخوردار باشد از این رو، توسعه زنجیره ارزش انار می‌تواند به افزایش تولید محصولات جانبی مانند عصاره‌ها و داروهای گیاهی و محصولات با ارزش افزوده بالا منجر شود.

جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.

بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیل‌های شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصت‌های جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha