به گزارش ايرنا، محمد علي نبي پور روز سه شنبه در جلسه پويش وقايع حياتي گناباد افزود: مهمترين دلايل مهاجرت از اين شهرستان مسائل فرهنگي ، اقتصادي، سياسي و اجتماعي بوده كه با توجه به افزايش روند خشكسالي و مسائل و مشكلات متاثر از آن مسائل اقليمي هم در افزايش روند مهاجرت تاثير داشته است.
وي اظهار كرد: افزايش بيابان زايي و ريزگردها زندگي مردم مناطق شهري و روستايي گناباد را با مشكلات بسيار مواجه كرده و مشكلات اقليمي موجب به هم ريخته شدن كانونهاي جمعيتي مناطق شهري و روستايي اين شهرستان شده است.
وي گفت: علاوه بر مهاجرت بسياري از مردم گناباد به خارج از اين شهرستان، تعداد بسياري نيز از مناطق روستايي به مركز شهر مهاجرت كرده اند.
نبي پور افزود: زيرساختهاي موجود شهري گناباد جوابگوي جمعيت بسيار مهاجر از روستاها نيست.
وي اظهار كرد: ظرفيت توليد مجتمع آبرساني اين شهر 210 ليتر در ثانيه است در حالي كه مصرف آب در مواقع اوج مصرف به 350 ليتر در ثانيه افزايس مي يابد و بر اين اساس گناباد با كمبود 140 ليتر آب در ثانيه روبرو است.
وي گفت: با توجه به افزايش روند مهاجرت از گناباد ميزان جمعيت سالمند در اين شهرستان همواره در حال افزايش است.
فرماندار گناباد افزود: اگر نسبت به اين مساله دغدغه لازم نداشته باشيم سالهاي آينده با بحران جدي روبرو مي شويم.
وي اظهار كرد: با افزايش روند مهاجرت از گناباد هم اكنون 50 مدرسه اين شهرستان خالي و بدون استفاده رها شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گناباد نيز گفت: 15 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان از سال 1375 تاكنون به ديگر نقاط كشور مهاجرت كرده اند و با افزايش روند فعلي مهاجرت، گناباد به يكي از پيرترين مناطق كشور تبديل شده است.
دكتر علي عالمي افزود: روند افزايش مهاجرت به يكي از دغدغه هاي مهم در شهرستان گناباد تبديل شده كه بايد با ساز و كارهايي براي كاهش اين معضل تدابير اساسي انديشيد.
رئيس اداره ثبت احوال گناباد نيز گفت: بر اساس آخرين آمارها جمعيت اين شهرستان 85هزار و 341 نفر و نرخ رشد سالانه 2 درصد است و 57،3 درصد جمعيت گناباد در مناطق شهري و بقيه در مناطق روستايي ساكن هستند.
حسين سعيدي افزود: 24،5 درصد از جمعيت اين شهرستان كمتر از 14 سال سن دارند، 28،2 درصد بين 15 تا 29 ، 37،8 درصد بين 30 الي 64 و 9،8 درصد نيز سالمند هستند.
وي اظهار كرد: 2164 ولادت در سال گذشته در ثبت احوال گناباد به ثبت رسيد كه از اين تعداد 1105 نفر پسر و 1059 تن دختر بودند و ميزان واقعه فوت هم در اين مدت 480 مورد بود كه 258 نفر را مردان و 222 نفر را زنان تشكيل دادند.
وي خاطر نشان كرد: 807 مورد ازدواج نيز سال گذشته در ثبت احوال گناباد ثبت شد.
شهرستان 85 هزار نفري گناباد در 287 كيلومتري جنوب استان خراسان رضوي قرار دارد.
2095/ 6053
فرماندار: مهاجرت بي رويه توسعه گناباد را با چالش جدي مواجه كرده است
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۲:۱۴
کد خبر:
82078808
گناباد-ايرنا- فرماندار گناباد گفت: مهاجرت بي رويه از اين شهرستان به ساير نقاط كشور در سالهاي گذشته روند توسعه اين شهرستان را با چالش جدي مواجه كرده است.