محمود باقری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مراحل اولیه مطالعات مربوط به بافت و جنس سنگها توسط كادری مجرب انجام و در ادامه اقدام به پاكسازی و ترمیم آنها می شود.
وی گفت: مواد ترمیمی از جنس خود سنگها و تركیبی از مواد آهكی و پلیمری است.
باقری تصریح كرد: نقوش سنگ برجسته تنگ سولك از آثار تاریخی بسیار گرانبها و نادر در جهان است كه در سال 1316 هجری به عنوان نخستین اثر ملی در كهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید.
وی افزود: 13 نقش برجسته و كتیبه بر روی پنج قطعه سنگ جداگانه حجاری شده یادگار اشكانی در تنگ سولك وجود دارد.
باقری اضافه كرد: راه سنگفرش اسب رو، چشمه گُوَردَك، سروها جلوه ای خاصی به این اثر بخشیده است.
نقوش برجسته تنگ سولك صحنه های گوناگونی از آیین های باشكوه باستانی، نمادهای دینی، رزم های سواره نظام و پیاده نظام ،تاج گذاری و گرفتن حلقه قدرت در حضور خدایان، شكارشاهی، خوش آمدگویی و دیگر جلوه های زندگی اشرافی را در دل كوهستان به نمایش گذاشته است.
تنگ سولك در غرب تنگ بجك و در نزدیكی شهر لیكك از توابع استان كهگیلویه و بویراحمد و در حدود 45 كیلومتری غرب بهبهان قرار دارد و در سال 1316 به ثبت ملی رسیده است.
به گفته مسئولان تاكنون 728 اثر تاریخی،فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
این آثار شامل بناهای تاریخی، كاروانسراها، پل ها، قلعه ها، بقاع متبركه، زیرساخت های زندگی اجتماعی ایرانیان كهن مانند آب انبارها، آثار طبیعی و صنایع دستی است.
استان كهگیلویه وبویراحمد را به دیار آریوبرزن می شناسند.
این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آریایی ها جزیی از خاك تمامی حكومت های ایران بود.
استان كهگیلویه و بویراحمد با حدود 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
كهگیلویه و بویراحمد بیش از 16 هزار كیلومتر مربع مساحت دارد.
7531/6110
یاسوج- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد گفت: نقش برجستههای تنگ سولك شهرستان بهمئی با حضور كارشناسان باستان شناسی ترمیم میشود.