۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۳۲
کد خبر: 83325065
T T
۰ نفر
معاون فرماندار: تونل سبز فومن، اثر ميراث طبيعي است

رشت - ايرنا - معاون برنامه‌ريزي و امور عمراني فرماندار شهرستان فومن ، تونل سبز اين شهر را يك اثر ميراث طبيعي خواند و بر ضرورت فرهنگ سازي براي حفاظت از محيط زيست تأكيد كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا شاهين عليزاده روز پنجشنبه در نشست هماهنگي نحوه حفظ و نگهداري تونل سبز فومن ، با اشاره به منظره زيباي تونل سبز و ايجاد فضاي روحيه بخش و نشاط آور اظهار داشت: هدف ما اين است كه با انتخاب يك متولي تونل سبز را حفظ و زنده نگه داريم.
وي با بيان اينكه بحث ثبت تونل سبز به عنوان يك اثر ميراث طبيعي همواره مطرح بوده ، يادآور شد: با انتخاب متولي شرح وظايف هر دستگاه مشخص خواهد شد و مطمئنا دلسوزاني در اين شهر و شهرستان هستند كه از هيچ تلاشي براي نگهداري اين اثر زيباي طبيعي دريغ نورزند.
معاون فرماندار فومن با بيان اينكه طبق اظهار نظر كارشناس جهاد كشاورزي كمبود آب و مواد مغذي درخصوص اين درختان محسوس است، تصريح كرد: از سوي ديگر تخليه زباله ها در پاي اين درختان توسط مردم سبب خشك شدن درختان شده است.
عليزاده با تاكيد بر لزوم فرهنگسازي در زمينه حفظ محيط زيست با اشاره به گلايه دهياران مبني بر عدم توانايي مالي لازم جهت جمع آوري زباله يادآور شد: همه چيز را نبايد به گردن مشكلات مالي و كمبود اعتبار بگذاريم، اگر فرهنگ سازي صورت گيرد يك مغازه دار هرگز به خودش اجازه نمي‌دهد كه زباله ها را پاي درختان تخليه كند.
وي خواستار تذكر محيط زيست به متخلفان در اين زمينه شد و گفت: دهياران نيز در جمع آوري زباله بايد همكاري لازم را داشته باشند.
معاون برنامه‌ريزي و امور عمراني فرماندار شهرستان فومن با اشاره به چشم انداز زيباي تونل سبز فومن گفت: در اوج گرماي تابستان دماي اين منطقه پنج درجه كمتر از ساير نقاط است و علاوه بر دلربايي در روحيه و شادابي مردم نيز اثرگذار است.
داوري كارشناس جهاد كشاورزي فومن نيز با اشاره به هجوم آفت پروانه سفيد به درختان و نباتان اظهار كرد: هم اكنون بخش كوچكي از درختان تونل سبز دچار اين بيماري شده اند و مشكل اصلي درختان اين مسير كمبود آب، نبود زهكش مناسب و همچنين كمبود مواد غذايي است.
وي با بيان اينكه آفت پروانه سفيد از سال 81 در گيلان مشاهده شده ، افزود: از سال 86 نيز در فومن اين آفت مشاهده شد و هم اكنون از درختان تغذيه مي‌كند كه مي توان با هرس و همچنين استفاده از سموم به مقابله با آن پرداخت.
حسيني نسب رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان فومن نيز با اشاره به چشم انداز زيباي تونل سبز فومن گفت: همواره اين اختلاف نظر با راهداري براي قطع درختان مسير وجود داشته اما اگر به اين نتيجه رسيديم كه اين منطقه بايد حفظ و حراست شود همه بايد به وظايف خود عمل كنند.
وي افزود: مي توان با ايجاد فضاي مكث و همچنين پياده راه، به گونه اي عمل كرد كه مردم بيشتر از مواهب تونل سبز بهره مند شوند.
حسيني نسب با اشاره به طرح ثبت اين اثر به عنوان ميراث طبيعي گفت: اگرچه درختان مسير دست كاشت محسوب مي شوند، اما نظر مثبت كارشناسان ميراث در تهران در اين زمينه كسب شده و تنها مشكل، نبود متولي براي حفظ تونل سبز و همچنين مخالفت اداره راهداري است.
تونل سبز بلوار ورودي شهر فومن با داشتن بيش از چهار هزار درخت تنومند و قديمي از گونه چنار، بيش از 50 سال قدمت دارد و تراكم رويش اين درختان چنان است كه منظره زيبا و بي بديلي را ايجاد كرده كه به جاده بهشت هم معروف شده است.
فومن در غرب استان گيلان قرار دارد.
7294/2007/