یک متخصص هرگونه تاثیر ماموگرافی بر ایجاد سرطان سینه را رد کرد .............................................................
کرمان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 22/01/86 داخلی.علمی.پزشکی.سرطان سینه.
یک پزشک متخصص بیماریهای زنان گفت: انجام ماموگرافی که برای تشخیص بیماری سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرد در ایجاد این سرطان تاثیری ندارد.
دکتر طاهره اشرف گنجویی روز چهارشنبه در جشن مبارزه با سرطان سینه، در کرمان با اشاره به نگرانی بسیاری از بانوان برای انجام ماموگرافی گفت: اشعه ایجاد شده در اثر ماموگرافی بسیار کم است و لذا نمی تواند خود ایجاد کننده سرطان سینه باشد.
وی افزود: کسانی که در ایران بر روی سرطان سینه کار می کنند به بانوان توصیه می کنند از 35 سالگی به بعد ماموگرافی انجام دهند.
او با اشاره به اینکه شایع ترین علامت سرطان سینه بی علامتی آن است گفت: به همین علت انجام معاینات شخصی، کلینیکی و ماموگرافی توصیه می شود.
این پزشک متخصص بیماریهای زنان گفت: در 10 درصد موارد سرطان سینه درد و ترشح غیرطبیعی از سینه دیده شده است. دکتر گنجویی افزود: بسیاری از خانمهایی که به سرطان سینه مبتلا می شوند زمانی به پزشک مراجعه می کنند که توده سه، چهار سانتیمتری خیلی پیشرفته شده لذا جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی تاثیر زیادی در طولانی شدن عمر ندارد.
وی با اشاره به اینکه با ماموگرافی می توان ضایعه یک میلیمتری را تشخیص داد تاکید کرد: با انجام معاینات و تشخیص به موقع این بیماری و انجام یک جراحی ساده می توان به طولانی تر شدن عمر بیمار کمک کرد.
او گفت: در صورت تشخیص به موقع می توان تنها محل گرفتار را جراحی و سینه را حفظ کرد که در این صورت از بروز مشکلات روحی، روانی بیمار ناشی از برداشتن سینه نیز جلوگیری می شود. وی با تاکید بر اینکه هیچ زنی از سرطان سینه در امان نیست گفت: انکار بیماری مساله را حل نمی کند بلکه مشکل را هر چه بیشتر می کند.
این پزشک متخصص در زمینه سایر بیماریهای زنان نیز گفت: سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه با انجام آزمایش پاپ اسمیر قابل تشخیص است.
وی افزود: این بیماری در کشورهای صنعتی و توسعه یافته اصلا کشنده نیست زیرا به موقع تشخیص داده و درمان می شود.
او با ابراز تاسف از اینکه زنان در کشورمان به انجام آزمایش پاپ اسمیر کمتر بها می دهند گفت: این روش یکی از افتخارات علم پزشکی است که با استفاده از آن بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می شود.
وی افزود: خانمهایی که ازدواج نکرده اند بسیار بعید است که به بیماری سرطان دهانه رحم دچار شوند اما زنانی که ازدواج کرده اند به محض ازدواج بایستی هر سال آزمایش پاپ اسمیر را حداقل تا 65 سالگی انجام دهند.
او وجود فیبروم در رحم را نوعی توده خوش خیم بسیار شایع در زنان اعلام کرد و گفت: احتمال سرطانی شدن فیبروم بسیار کم است.
657/600/660 شماره 016 ساعت 35:13 تمام انتهای پیام N22.13-35-23