با واکسن های جدید، موارد ابتلا به فلج اطفال در جهان به نصف رسید ...............................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/06/86 خارجی.علمی.پزشکی یک مقام ارشد بهداشت عمومی طرح ابتکاری آموزش جهانی فلج اطفال گفت، با استفاده از واکسن های جدید، تعداد کودکان مبتلا به فلج اطفال در سراسر جهان به شدت کاهش یافته و امید برای مبارزه پنج میلیارد دلاری که می تواند این بیماری را از بین ببرد، افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا و به نقل از رویترز، بر اساس گزارش طرح ابتکاری آموزش جهانی فلج اطفال از ابتدای سال 2007 تاکنون 404 تن در سراسر جهان که عمده آن را کودکان تشکیل می دهند به فلج اطفال مبتلا شدند. این میزان در دوره مشابه سال 2006 یک هزار و 17 تن بود.
"بروس ایلوارد" که 20 سال مدیر مبارزه با این بیماری بوده است، گفت، واکسن های جدید و موثرتر به مبارزه با فلج اطفال در برخی از مناطقی که شیوع آن زیاد بوده از جمله بخش هایی از هند و نیجریه، کمک کرده است.
وی افزود همکاری بیشتر بین پاکستان و افغانستان نیز به توقف شیوع فلج اطفال در این دو کشور که این بیماری هنوز در آنها بومی است، کمک کرده است.
بر این اساس، از زمان فعالیت سازمان بهداشت جهانی، یونیسف، روتاری بین المللی، مراکز کنترل بیماری ها در آمریکا در زمینه ریشه کنی فلج اطفال که در سال 1988 آن هنگام که 350 هزار تن سالانه به فلج اطفال مبتلا می شدند، تاکنون میزان ابتلا به این بیماری به بیش از 99 درصد کاهش یافته است.
پوشش ضعیف واکسیناسیون در بخش هایی از آفریقا و آسیا که موجب بازگشت فلج اطفال ابتلای دهها تن به این بیماری شد، تلاش برای ریشه کنی این بیماری را خنثی کرد.
طرح ابتکاری ریشه کنی فلج اطفال که قرار بود در سال 2000 به هدف برسد از این مهلت زمانی بازماند، اما ممکن است تا پایان سال 2009 این هدف محقق شود.
کودکان برای ایمن شدن در برابر فلج اطفال که عمدتا در مناطقی شیوع دارد که در آنها بهداشت رعایت نمی شود، باید دست کم باید سه دوره (و اغلب بیشتر) واکسن خوراکی این بیماری را دریافت کنند.
بطور سنتی برای ایمن سازی از ابتلا به فلج اطفال از واکسن هایی استفاده می شد که با هر سه گونه این بیماری مبارزه می کنند.
نوع یک شدیدترین گونه این بیماری است، نوع سه در مناطق محدودتر دیده می شود. نوع دو آخرین بار در سال 1999 گزارش شد.
طرح ابتکاری مبارزه با فلج اطفال با انعکاس استراتژی جدیدی برای تمرکز بیشتر بر فلج اطفال نوع یک که سریعتر شیوع پیدا کرده و بیشتر از نوع سه به فلج می انجامد، در سال 2005 آغاز شد.
هدف از این طرح روی آوردن به واکسن های جدیدی است که با یک گونه فلج اما با قدرت بیشتری مبارزه می کند.
ایلوارد افزود بکارگیری واکسن های تک گونه "واقعا توانسته فلج اطفال نوع یک را در ایالت پرادش هند و کانو در شمال نیجریه از پا بیاندازد." این دو ایالت از مناطقی بودند که سرسختی ویروس آنها در مقابل واکسن ثابت شده بود.
به گفته وی هند باید برای ریشه کنی کامل این بیماری به ایمن سازی مکرر خود در مناطقی که رشد جمعیت آنها سریع است، ادامه دهد، نیجریه نیز باید تعداد کودکانی که ایمن سازی می شوند را افزایش دهد و نگرانی های امنیتی موجود در پاکستان و افغانستان که مانع از پوشش کامل واکسیناسیون می شود، برداشته شود.
ایلوارد همچنین به نگرانی هایی در مورد شیوع سال جاری فلج اطفال در جمهوری دموکراتیک کنگو، آنگولا، سومالی، میانمار و چاد اشاره کرد و گفت چنانچه این کشورها و همسایگانشان مبارزات واکسیناسیون را بطور منظم انجام ندهند، این بیماری بیش از این گسترش می یابد.
علمی.2354/1786 شماره 009 ساعت 12:48 تمام