یک مسوول:سهم ایران از بیش از 5 میلیون اختراع جهان تنها 10 اختراع است ....................................................................
مشهد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/06/86 داخلی.فرهنگی.علم.فناوری.اختراع.
معاون پارک علم و فناوری خراسان گفت: سهم ایران از پنج میلیون و 600 هزار اختراع ثبت شده و تحت حمایت قانونی در جهان تنها 10 مورد اختراع است.
سعید صمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود : این آمار را گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری (دبلیو.آی.پی.او) تا پایان سال 2005 ارایه داده است.
وی گفت:در نظر نگرفتن تسهیلات لازم برای این امر مهمترین عامل سهم اندک ایران از ثبت اختراع جهانی محسوب می شود.
او افزود : این رقم برای ژاپن و آمریکا به ترتیب حدود یک میلیون و 600 هزار و یک میلیون و 200 هزار اختراع است و به طور کلی این دو کشور حدود 50 درصد کل اختراعات دارای اعتبار و تحت حمایت قانون را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: کشورهای مالزی، ترکیه، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی و پاکستان هر یک به ترتیب 420، 288، 146، 44، 27 و 16 اختراع جهانی دارند که این آمارها نشان دهنده آن است که ایران حتی از کشورهای همسایه و همتایش نیز در این زمینه عقب تر است.
او راهکار افزایش میزان ثبت اختراعات کشور را در جهان پیوستن ایران به معاهده جهانی همکارهای ثبت اختراع (پی.سی.تی ) دانست و افزود:این امر گام بلندی در جهت تسهیل ثبت اختراع در سطح جهان توسط نخبگان و نوآوران کشور و کاهش هزینه زیاد سیستم های سنتی کنونی خواهد بود.
وی گفت:با وجود جایگاه قابل قبول ایران در زمینه تولید مقالات علمی (آی .اس.آی ) توازن مناسبی بین تولیدات علمی و تولیدات دانش فنی و ثبت اختراع جهانی در کشور وجود ندارد.
وی بیان کرد: این در حالی است که لازمه تولید ثروت در جامعه، توسعه اقتصاد مبتنی بر دانایی از طریق برنامه ریزی برای افزایش اثر بخشی پژوهش و فناوری، تکمیل چرخه پژوهشهای بنیادی کاربردی، توسعه دانش فنی و همچنین حمایت از فرایندهایی است که این امر منجر به توسعه فناوری در سطح ملی می شود.
او با ابراز تاسف از بلاتکلیف ماندن لایحه پیوستن ایران به معاهده ثبت اختراع جهانی در مجلس شورای اسلامی افزود : با وجود تاکید همه مسوولان و نخبگان کشور هنوز اقدامی جدی برای اجرایی کردن این مهم انجام نشده است.
وی با بیان این مطلب که استفاده از معاهده جهانی ثبت اختراع (پی.سی.تی ) در سطح جهان افزایش یافته گفت: معاهده پی سی تی که تسهیلات مناسبی را برای ثبت اختراع بین المللی ارایه کرده تبدیل به اصلی ترین روش ثبت اختراع شده است و تقاضای ثبت اختراع از این طریق با نرخ رشد 9/7 درصدی در سال 2005 میلادی نسبت به سال 2006 میلادی مواجه بوده است.
او تاکید کرد: در سالهای اخیر استفاده از سیستم ثبت اختراع بین المللی به طور قابل توجهی افزایش یافته که این موضوع از نرخ رشد پرونده های تشکیل شده ثبت اختراع توسط افراد غیر مقیم در کشورهایی همچون چین، کره، روسیه هند و مکزیک قابل درک است.
وی گفت: استفاده از سیستم ثبت اختراع بین المللی همچنان تمرکز اصلی خود را در پنج مرکز ثبت اختراع آمریکا، اروپا، ژاپن ، چین و کره حفظ کرده است که 77 درصد تشکیل پرونده ها و 74 درصد اختراعات ثبت شده مربوط به این مراکز می باشد ضمن آن که 35 درصد تقاضاهای ثبت اختراع در فاصله زمانی سالهای 2000 و 2005 مربوط به زمینه تخصصی برق و الکترونیک بوده است.ک/3 1922/662/659 شماره 003 ساعت 11:22 تمام