بيرجند - كارشناس ظرفيت سنجي برنامه توسعه سازمان ملل در پاكستان وضعيت اجراي پروژه ترسيب كربن در دشت حسين آباد غيناب سربيشه را خوب و برنامه ريزي شده و متمركز عنوان كرد.

'سید كاظم عباس' كه در كارگاه بین المللی آموزشی مدیریت مشاركتی منابع طبیعی در مناطق خشك و نیمه خشك در بیرجند شركت كرده بود افزود: در پاكستان پروژه ای با این عنوان انجام نمی شود اما پروژه مشابه آن با نام مدیریت پایدار سرزمین فعال است كه همان اهداف پروژه ترسیب كربن راه دنبال می كند.

وی تایید كرد: شرایط آب هوایی خراسان جنوبی و اجرای پروژه ترسیب كربن با برخی مناطق پاكستان از جمله منطقه سیستان مشابه و اقلیم هر دو ناحیه خشك و نیمه خشك است.

كارگاه بین المللی آموزشی مدیریت مشاركتی منابع طبیعی در مناطق خشك و نیمه خشك با حضور 11 نماینده از كشورهای دیگر در بیرجند برگزار شد و شركت كنندگان از پروژه های بیابان زدایی سرچاه عماری، آبخوان بیرجند، سد لاستیكی و ترسیب كربن بازدید كردند.

هدف از برگزاری این كارگاه آموزشی معرفی توانمندیهای منابع طبیعی استان در بحثهای مشاركتی، ارائه پروژه ترسیب كربن به عنوان الگوی موفق از حضور و مشاركت مردم و اقدام های مثبت انجام شده در كشور عنوان شده است.

به گفته منابع مسوول: 40 روستا با دو هزار نفر جمعیت در دشت حسین آباد سربیشه از نتایج اجرای پروژه بین المللی ترسیب كربن برخوردار می شوند.

ایجاد اشتغال، احیای زمینها و مراتع، مشاركت زنان، ارتقای شاخص توسعه انسانی از مهمترین علل اجرای این پروژه عنوان شده است.

احیای مراتع و زمینهای تخریب شده با مشاركت گروه های توسعه روستایی از اهداف جهانی و بهبود شاخص توسعه انسانی مردم منطقه و توانمندسازی گروه های توسعه روستایی از هدفهای منطقه ای اجرای پروژه است.

در این پروژه جذب دی اكسید كربن توسط گیاه و رسوب آن از طریق ریشه (درخاك) افزایش می یابد110