تهران – شوراي صلح دولت افغانستان روز دوشنبه اعلام كرد: اين كشور دفتر طالبان را در قطر به منظور كمك به مذاكرات صلح خواهد پذيرفت اما هيچ قدرت خارجي بدون رضايت افغانستان نمي تواند در روند صلح مشاركت كند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از كابل، شورای عالی صلح افغانستان در یادداشتی كه برای هیات های نمایندگی خارجی در این كشور ارسال كرد، شرایط اولیه برای مذاكره با طالبان را تعیین كرد.

این در حالیست كه كابل از توافق پنهانی آمریكا و قطر به كمك آلمان با طالبان برای گشایش دفتر نمایندگی این گروه در دوحه پایتخت قطر احساس نگرانی كرده است.

در یادداشت شورای عالی صلح افغانستان آمده است كه مذاكره با طالبان تنها هنگامی می تواند آغاز شود كه آنها خشونت علیه شهروندان غیر نظامی را متوقف و روابط خود را با القاعده قطع كنند و قانون اساسی افغانستان را كه تضمین كننده حقوق و آزادی های مدنی از جمله حقوق زنان است، بپذیرند.

بر اساس این یادداشت كه دارای 11 بند است، هر گونه روند صلح با طالبان باید از حمایت اسلام آباد برخوردار باشد، زیرا اعضای این گروه شورشی در خاك پاكستان مستقر هستند.

به گفته این شورا، جمهوری اسلامی افغانستان با گشایش دفتر مخالفان مسلح موافق است، اما این موافقت تنها به منظور پیشبرد روند صلح و برگزاری مذاكرات است.

به گفته مقام های افغان، دولت افغانستان ترجیح می دهد كه این دفتر در عربستان سعودی یا تركیه باشد كه با هر دو روابط نزدیكی دارد، اما تا هنگامی كه حق حاكمیت دولت افغانستان تضعیف نشده باشد با دوحه مخالف نیست و این دفتر تنها برای برگزاری مذاكرات تاسیس شده است.

یك مقام دولت افغانستان گفت: ما عربستان یا تركیه را ترجیح می دهیم اما نمی گوییم كه این دفتر فقط باید در این كشورها باشد. تنها شرط مستقر بودن این دفتر در یك كشور اسلامی است.

مقام های افغان همچنین گفته اند، كابل بشدت نگران گزارش هایی است حاكی از اینكه آمریكا در حال بررسی انتقال شمار كوچكی از زندانیان افغان از زندان نظامی خلیج 'گوانتانامو' به دوحه به عنوان مقدمه آغاز مذاكرات است.

این مقام افغان كه نام او ذكر نشده است، گفت: ما كشوری دارای حق حاكمیت و قانون هستیم. چگونه می توان زندانیان ما را از كشوری به كشور دیگری انتقال داد. هر چند نگهداری آنها در خلیج گوانتانامو نیز تخلف است.

دولت كابل خواستار بازگردانده شدن این زندانیان به افغانستان و نگهداری انها در این كشور است.

خبرگزاری رویترز در ماه دسامبر گزارش داد كه آمریكا در حال بررسی انتقال شمار نامشخصی از زندانیان طالبان از خلیج گوانتانامو به بازداشتگاه های تحت كنترل دولت افغانستان به عنوان بخشی از دیپلماسی شتاب دهنده و جدی است.

تنش میان دولت كرزی رییس جمهوری افغانستان و آمریكا بر سر تعامل با طالبان، برجسته كننده چالش ها در دستیابی به راه حل سیاسی است و این امر در حالی رخ می دهد كه غرب آماده می شود بیشتر نیروهای رزمی خود را تا سال 2014 از این كشور خارج كند.

تلاش ها برای تعامل با طالبان با شماری از شكست ها روبرو شده كه آخرین آن ترور برهان الدین ربانی رییس شورای صلح و رییس جمهوری پیشین افغانستان در ماه سپتامبر به وسیله یك بمب گذار انتحاری بود كه وانمود می كرد فرستاده طالبان برای انجام گفت و گو است.

مترجمام**1486**1479